Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Patch 6.2 - Latanie na Draenorze oraz koniec pierwszego sezonu!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzedni temat z prezentacją Hellfire Citadel możecie znaleźć tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1423464-patch-62-prezentacja-hellfire-citadel/

__________________________________________________________________________________________________________

NPi4jyp.jpg

Doceniamy żywą dyskusję na temat latania, która pokazała wiele ciekawych punktów widzenia. Wasze opinie są ważna części dyskusji, które prowadzimy w Blizzardzie. Dziś chcielibyśmy podzielić się z Wami planami aktualizacji, jaka będzie umożliwiać latanie w przyszłości.

Dreszczyk emocji z powodu odkrywania

W sercu naszego planu ograniczyliśmy latanie w Draenorze (nawet po osiągnięciu 100 lv) powodem tego było zapewnienie jak najlepszej możliwej rozgrywki w otwartym świecie. Zaczynając od kierowania lawą w 4.2, poprzez podbijanie twierdzy Thunder Kinga w 5.2 do osiągnięcia szczytu Ordon Sanctuary na Timeless Isle w 5.4, aż do odkrywania tajemnic z głębi Gorgrond jungli na Draenorze. World Of Warcraft jest pełen pamiętnych chwile, które są możliwe tylko dzięki eksplorowaniu świata z ziemi. Rozwijając grę od lat, skupialiśmy się coraz bardziej na dostarczeniu graczom tego rodzaju doświadczeń.
Jednakże, podczas gdy my wierzymy, że utrzymywanie stóp na ziemi jest kluczowym elementem odkrywania świata World of Warcraft, możemy również uznać, że uwolnienie się od takich ograniczeń może być interesującym i przyjemnym doświadczeniem, zwłaszcza dla tych osób które już w pełni odkryły obecną zawartość gry. Mając to na uwadze, planujemy kilka zmian w niedalekiej przyszłości, które pozwolą graczom cieszyć się z ich ciężko zarobionych latających wierzchowców w Draenorze - w sposób który nie zagraża doświadczeniem naziemnym.

Opanowanie otwartego świata

W nadchodzących zmianach na serwerach PTR, przedstawimy nowy meta-achievement nazywający sie 'Draenor Pathfinder'. Uzyskasz ten achievement w patchu 6.2 po przez podróżowanie po draenorze tzn. 

- Odkrywanie wszystkich zakątków krain w Draenorze.
- Zebraniu 100 skarbów w Draenorze.
- Ukończenie Draenor Loremaster oraz innych achievementow z Draenoru.
- Reputacja na poziomie Revered z trzema nowymi frakcjami.

Dodatkowo ten achievement nagrodzi nas nowym mountem, a dokladnie Soaring Skyterror. Jest to bestia ktora możemy zobaczyć wszędzie w Draenorze spoglądając na niebo. Gracze jednak zostaną 'naziemni' do czasu małego update w patchu 6.2, gdzie wszyscy gracze którzy osiągnęli Draenor Pathfinder na przynajmniej jednej postaci odblokuja latanie po Draenorze na wszystkich postaciach z lvlem  90+. Wierzymy, ze wprowadzi to odpowiedni balans miedzy tym aby naziemny content w pełni pokazał swój potencjał nowym lub tez odkrywajacym dopiero Draenor graczom, kiedy gracze którzy w pełni mieli okazje poznać otaczający ich świat uzyskali pozwolenie na 'łamanie zasad'. Zmusi to również graczy do odwiedzenia krain, które świeca pustkami z powodu braku contentu na nich. Kiedy gracz w pełni odkryje mape - bedzie mogł wzbić sie w powietrze i spogladać na swiat z zupełnie nowego punktu widzenia.

Dziękujemy za wasz odzew, widzimy sie juz niedlugo w Tanaan Jungle!

nHCX9ZW.jpg

Po emocjonującym sezonie na arenach i battlegroundach rychłymi krokami nadchodzi czas aby sprawdzić kto wspiął sie na szczyt rankingów PvP. Przygotujcie się do swoich ostatnich walk w tym sezonie, pamiętajcie - liczy sie tylko wygrana!
Z nadchodzącym patchem 6.2 kończymy sezon pierwszy. Kiedy patch trafi na serwery, zaczną sie procedury rozdawania nagród (zależnych od tego jaki rating uzyskaliśmy na koniec), potrwa to 2 tygodnie. Wszyscy gracze którzy przewidują owe nagrody za sezon pierwszy powinni wziąć pod uwagę:

- Aby nie transferować swoich postaci na inne realmy (serwery) lub zmieniać frakcji, aby uniknąć niepotrzebnych problemów z przyznawaniem nagród
- Mounty i tytuły zostaną przyznane do około 2 tygodni po zakończeniu sezonu.

Conquest points (punkty za wygrane na arenach/rated battlegroundach) zostaną automatycznie zamienione w honor points na koniec sezonu, każdą ilość honoru przekraczajaca liczbe 4000 (aktualny cap) zostanie zamieniony w grze na gold. Za jeden punkt honoru dostaniemy 35 silver'a. Parę rzeczy które warto pamiętać to:

- Honor cap (maksymalna ilosc honoru ktora mozna trzymać) nadal wynosi 4000.
- Itemy za sezon pierwszy Warlords wymagające danego ratingu nie będą możliwe do zakupienia.
- Rated Battlegroundy i areny będą niedostępne podczas przerwy miedzy sezonami.
- Już niedługo zostanie potwierdzona data startu sezonu 2 Warlords.

Na wojnie w ułamku sekundy możesz wygrać lub przegrać, umrzeć albo przeżyć. Do walki!

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Jej, super. Nareszcie Blizzard zaczął słuchać graczy. :) ! Teraz tylko liczyć na balans postaci, aby melee były bardziej użyteczne w raidach oraz ogarniecie PvP bo leży. :) Pozdrawiam.

Opublikowano

O balansie zapomnij ;)

Jakos przyzwyczailem sie do braku mozliwosci latania w Draenorze i lepiej mi sie tak gra.

Mogliby jeszcze cos zrobic z BG, by zachecic ludzi do grania ich.

Opublikowano

@Menddor wiesz fajnie ze latanie bedzie tylko dla osob które ukończyly AV LoreMaster na Draenorze, bo przykladowo ja levelujac którąś postać z kolei rzygam już tymi questami zeby przejsc na kolejny obszar. Chodzenie po ziemi jest fajne do poki poznajesz Draenor, ale nie jak levelujesz alty :DD

3KIpGJ1.gif

Opublikowano (edytowane)

Zgadzam się z @Isuribi , osobiście mam 5 postaci na 100lv. i kiedy chciałem wylevelować w końcu jakiegoś castera to odrzuca mnie fakt, że muszę robić znów te same questy liniowo i nie mogę pomijać tych które są według mnie zabierają zbyt dużo czasu, a za mało dają :). Tym bardziej jest to trafny kompromis ze strony Blizzardu ze względu na to, że aby odblokować latanie i tak będziemy musieli przemierzyć świat mając grunt pod nogami :)

offtopując, a zarazem nawiązując do PvP a głownie aren i battlegroundów to raczej w tym dodatku nic się nie zmieni, jestem zdania, że szczególnie na arenach DPS powinien być w stanie 'wymęczyć' healera, tak samo jak healer powinien móc zadawać obrażenia. Najlepszym przykładem jest disci priest z Wotlk. Kolejnym problemem jest to, ze niektóre klasy są wręcz zbyt 'specjalne' - rogue. Nie podobają mi się również cooldowny na healerach dzięki którym nie można im rzucać kicków. Szkoda, że już nie będzie czasów jak za TBC lub wcześniej wymienionego przeze mnie dodatku ;)

Edytowane przez 7519
Opublikowano

Czy są informacje kiedy mniej więcej patch ma się pojawić na normalnych serverach? Przestałem grać w wowa chyba miesiąc po wyjściu 6.1 i za bardzo nie śledzę co i jak. Z chęcią bym powrócił nawet na te 2 miesiące aby przetestować nowy patch i załamać się jeszcze bardziej albo z bananem na ryju wrócić na dłużej do wowa.