Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt serwera lobby

Ankieta dot. projektu  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Co sądzicie o tym projekcie?

• Dobry pomysł, na pewno wypali!
      0
    • Głupi pomysł!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Jest wiele małych serwerów, których właściciele starają się promować swoje dzieła (serwery) w internecie. Jednak albo jest to za drogie albo nieskuteczne. Sam wiem jak jest ciężko przetrwać na rynku serwerów - konkurencja czasami stosuje bardzo nieuczciwe praktyki (np. właściciel jednego serwera, którego nazwa ma wiele wspólnego z netherem.... [nie będę wymieniał nazwy]) 

Ale przejdę do rzeczy:

Ostatnio myślałem nad projektem, który umożliwi zrobienie coś podobnego do listy serwerów MC ale w grze, czyli wieeeeeeeeelkie lobby serwerów.

Jak by to działało?

Otóż gracz wchodzi na serwer lobby i wybiera kategorie serwera, która by go zainteresowała poprzez GUI

Klika na kategorie i przenosi go na mapę, gdzie są portale do serwerów danej kategorii

Na tabliczkach przy portalach będą wypisane podstawowe informacje o serwerze. Jeżeli graczowi się spodoba - wchodzi do portalu i już jest na serwerze

Oczywiście ilość kategorii będzie ograniczona do tych podstawowych (+ kategoria "inne")

A jak z dodawaniem?

Osoba, która chce dodać serwer musi skontaktować się mailowo ze mną (czy tam z osobą, która będzie tym zarządzała :D ). Dodawanie serwera było by płatne (ok. 7 zł SMS'em). Pieniądze będą przecież potrzebne na utrzymanie maszyny. Taką wpłatę trzeba będzie dokonywać co np. miesiąc - inaczej serwer zostanie usunięty z lobby.

Jestem ciekaw Waszej opinii na temat takiego projektu - jeżeli uznacie, że jest to dobry pomysł przejdę do jego realizacji :)

Do moderatora: jeżeli napisałem w złym dziale - proszę przenieść

~ Skonfiguruję serwer, napiszę program - więcej informacji tutaj ~

Opublikowano

Beznadziejne , jak ja bym miał serwer z ponad. 500 graczy dlaczego bym miał iść do jakiegoś lobby , który nikt nie zna ?

Tu nie chodzi o to, by wchodzić przez te lobby przez cały czas - tu chodzi o to by tylko poznać serwer (przecież na liste serwerów MC nie wchodzi się przez cały czas, by kopiować IP tego samego serwera) - taka alternatywa dla np. mclisty

~ Skonfiguruję serwer, napiszę program - więcej informacji tutaj ~

Opublikowano

Pomysł nie wypali bo nikt nie będzie płacił za nic. Tak na prawdę takie lobby w żaden sposób nie pomoże serwerowi. Jeżeli ktoś chce się dołączyć do takowego lobby to zazwyczaj kieruję się ona do znanych sieci serwerów, a ten sposób reklamy nic nie da, może co najwyżej ułatwić graczom przechodzenie pomiędzy serwerami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...