Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Rengar

nooneknowme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać czy Rengar jest dobry na SoloQ? Ogólnie mam nim 4lv.(te pkt. maestrii itp. :D), sporo rankedów wygrałem zdobywając LP, lecz gdy nadchodzi "promo" jakoś nim nie leci. Nie wiem czy to wina Championa czy po prostu mam mega pecha( 2 serie z rzędu przegrane :/ ). Co sądzicie, zostać przy Rengarze i próbować dalej na SoloQ czy może przeżucić się na kogoś innego? Jak tak to kogo polecacie? Gram głownie: Mid/Jungle.

2wbsx9h.jpg

Opublikowano

Może się mylę, ale według mnie granie Rengarem ma tylko sens kiedy grasz nim wszystkie mecze. Pogrywaj sobie nim na jungli, ale ogarnij 2-3 postacie na mida, żebyś wygrywał linie. Rengara nie polecam, bo nie na wszystkie team compy się sprawdza. Dostanie feara/stuna/podrzucenie i praktycznie ma spalone ulti, jak nie umrze.

Opublikowano

Ja jak najbardziej polecam Rengo :)­

- dobry dmg

- substain i dobry clear jungli

- snear/slow

- skacze kappa

- oneshot na apc/adc confirmed

Jeśli czujesz się dobry tą postacią to nią po prostu graj. Jeśli przegrywasz, zrób sobie przerwę. Sama gram 2-4 soloQ na tydzień i jestem co chwile wyżej.

Nie pickuj tego, czym nie umiesz grać - zasada numero uno. Ale jak wyżej zostało napisane powinieneś mieć jeszcze ze 2 picki zapasowe na każdą linię. Nie wiadomo gdzie pick order Ci zostawi wolne miejsce :P

swdzyx.jpg

Przeznaczenie jest w naszych rękach. 

Opublikowano

Rengar jak najbardziej OP champ, na topa i na jungle. Tylko zależy jak nim grasz. Przykładowo możesz go robić pod adtanka albo pod full AD. Jeżeli grasz jeszcze słabo rengarem polecam Ci granie pod adtanka, po czasie wprawisz się w grę i będziesz mógł nim grać pod full AD i brać oneshot adc/mida. W jungli polecam fioletowy item. 

Jeżeli grasz na champy typu, riven, fiora, darius polecam zacząć z szatka i 5 potkami. Zakupujesz 3/4 dorany przez co jesteś bardziej tanky i masz dość dobry item, potem tiamat oczywiście nie sprzedajesz tych doranów. Potem yomuu, last whisper, butki mobili lub na CD, czarny tasak, moc trójcy/nieskończoności wszystko zależy na jaki Team grasz. |

Polecam Ci sie nauczyć jungli tak jak robi to best rengar na. Prosze o to filmik. 

Opublikowano

Bardzo silny champion, który niestety nie wpasowuje się w obecną metę. Aczkolwiek jak najbardziej Ci go polecam :)

+ Bardzo duży dmg.

+ Doskok z pasywy.

+ CC.

+ Heal

+ Escape.

+ Brak many.

- Dosyć trudny i wymagający.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...