Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podstawowa Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od niedawna zabrałem się za pisanie stron w html i css i chciałbym zrobić publiczną stronę, i tu się nasuwa pytanie, jaka maszyna, ile ramu zajmuje 1 przeglądarka (jeżeli 1 osoba wejdzie) jakie maszyny do strony doradzacie. Coś o co jeszcze chciałbym się zapytać jest to że aktualnie piszę stronę pod salon fryzjerski i chcem zrobić tak aby recepcjonistka tego salonu z poziomu przeglądarki mogła dodawać posty, jakieś pomysły, może znacie jakiś system?

Opublikowano

Co do maszyn to są hostingi do tego (płatne jak i darmowe). Pamiętaj, że na darmowym hostingu są reklamy co nie wpływa dobrze na wygląd strony.:) Co do postów to może być to np.wordpress . W necie poszukaj o innych systemach dodawania treścią (cms) i wybierz który będzie miał funkcję które strona potrzebuje i działaj. :)

Opublikowano

@Glancuu niezbyt pomogłeś, czytaj pomiędzy wierszami czyli:1. ile ramu zajmuje 1 osoba na VPS 2. System dodawania postów 3. Podeślesz jakiś poradnik do wordpress bo ja nierozumiem tego zbytnio i nie wiem jak to umieścić na stronie.

Opublikowano

Dodawanie postów, najlepiej napisać samemu w PHP, bo jeżeli znajdziesz już jakiś gotowy, to i tak będziesz miał problem z przerobieniem go pod swoją stronę.

Może nie tyle problem co zajmie to mniej więcej tyle samo czasu.

po co przerabiać cokolwiek skoro dla salonu fryzjerskiego spokojnie starczy wordpress?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...