Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana szkoły z Tech do LO

green242424

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, jestem w drugiej klasie technikum na profilu technik informatyk, z czasem coraz bardziej się zastanawiałem czy dobrze zrobiłem aż w końcu uświadomiłem sobie, że zrobiłem błąd przychodząc do technikum. Czy jest możliwość przepisania się do LO kończąc 2 klasę technikum na 3 klase Liceum? Obecnie kończę drugą klasę technikum, zdaje do trzeciej. Chcę się przepisać, bo czuję, że tracę czas, w technikum nic nie uczą, każdy opierdala się na lekcjach, grają w gry, i wynika jeszcze słaby poziom nauczania nauczycieli, w skrócie c***a uczą. Interesuje się webdevem z którym wiąże przyszłość i indywidualnie uczę się samemu w domu, bo więcej się nauczę się samemu, niż nauczyciel-janusz, męczący się wyśrodkowaniem elementu HTML przez całą godzinę. Na koniec ponawiam pytanie, bardzo chciałbym przepisać się do LO, czy jest taka możliwość w kończąc 2 klase przepisać się do LO, jakie papiery się składa, co trzeba zrobić?

Opublikowano

Teoretycznie dałoby radę, ale egzaminy uzupełniające by Cię nie ominęły, a one do łatwych nie należą. To z czego byś pisał zależy od profilu w liceum, na który byś chciał się dostać. Najlepszym rozwiązaniem chyba byłoby zaczęcie 2 klasy w liceum, bo program dla 1 lo i tech jest ten sam praktycznie, więc nie byłoby problemów. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Teoretycznie dałoby radę, ale egzaminy uzupełniające by Cię nie ominęły, a one do łatwych nie należą. To z czego byś pisał zależy od profilu w liceum, na który byś chciał się dostać. Najlepszym rozwiązaniem chyba byłoby zaczęcie 2 klasy w liceum, bo program dla 1 lo i tech jest ten sam praktycznie, więc nie byłoby problemów. 

Właśnie Szkoda mi zaczynać od razu od 2... mogą np. przerzucić od razu do 3 klasy LO, przed tym jakieś testy uzupełniające bym musiał zaliczyć? Proszę wypowiedzi.. ;_

Opublikowano

Właśnie Szkoda mi zaczynać od razu od 2... mogą np. przerzucić od razu do 3 klasy LO, przed tym jakieś testy uzupełniające bym musiał zaliczyć? Proszę wypowiedzi.. ;_

No nie wiem zbytnio dokładnie. :p Najlepiej zadzwoń do tej szkoły gdzie chcesz się udać i wypytaj, a jeszcze lepiej jakbyś poszedł i pogadał z dyrektorem, albo vice od spraw uczniów jak mają takiego. :P 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Znam typa, który się tak przeniósł na nowy rok z 2 technikum do 3 liceum, ale to była stara podstawa programowa. Najlepiej spytaj się w szkole, do której chciałbyś się przepisać czy jest taka możliwość.

Opublikowano

Lepiej zostań w technikum, ewentualnie poszukaj innego gdzie się więcej nauczysz niżeli nic nie będziesz robić, bo może trafiłeś na złe technikum.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zależy, w technikum przedmioty pokroju biologii, czy chemii są przez rok tylko, a w liceum cały czas. Lepiej się przepisać niż marnować rok wiecej w tym gównie, polskie technika to parodia. Prawdopododbnie musiałbyś w sierpniu zdawać jakieś przedmioty, jeżeli chcesz iść do liceum. Ogólnie warto, technika to porażka.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Zależy, w technikum przedmioty pokroju biologii, czy chemii są przez rok tylko, a w liceum cały czas. Lepiej się przepisać niż marnować rok wiecej w tym gównie, polskie technika to parodia. Prawdopododbnie musiałbyś w sierpniu zdawać jakieś przedmioty, jeżeli chcesz iść do liceum. Ogólnie warto, technika to porażka.

Niekoniecznie, u mnie w LO były bloki tematyczne i z przyrodniczo-matematycznych miałem tylko geografię. W technikum za to duży nacisk na fizę i matmę, więc moim zdaniem warto. Sam bym poszedł do technikum, gdyby nie to, że w sumie patola trochę :)

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Niekoniecznie, u mnie w LO były bloki tematyczne i z przyrodniczo-matematycznych miałem tylko geografię. W technikum za to duży nacisk na fizę i matmę, więc moim zdaniem warto. Sam bym poszedł do technikum, gdyby nie to, że w sumie patola trochę :)

Gdyby był duży nacisk na matmę i fizę, to by patoli tam nie było. xD Poziom matematyki w technikach jest niski, ale tego doświadcza się na pierwszym roku studiów, nawet na mało ambitnej uczelni.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Gdyby był duży nacisk na matmę i fizę, to by patoli tam nie było. xD Poziom matematyki w technikach jest niski, ale tego doświadcza się na pierwszym roku studiów, nawet na mało ambitnej uczelni.

Bez matmy i fizy nie ma co liczyc na zdanie egzaminów jak i skończenia dobrego technikum. Nie wszystkie technika to patologia, ogolnie poziom w technikum powinien byc duzo wyzszy od liceum.

Deus vult

Opublikowano

Bez matmy i fizy nie ma co liczyc na zdanie egzaminów jak i skończenia dobrego technikum. Nie wszystkie technika to patologia, ogolnie poziom w technikum powinien byc duzo wyzszy od liceum.

Powiem coś ci na temat poziomu tej matematyki i fizyki w technikum. Miesiąc przed maturą na praktycznie 30 osób, tylko 4 osoby napisały na ponad 50% mature rozszerzoną z matematyki. xD Taki to jest właśnie poziom, a, zapomniałem wspomnieć, mowa o najlepszym technikum w tym kraju. Inną kwestią jest samo towarzystwo w samej klasie, ale to już szkoła powinna usunąć jednostki które zaniżają poziom. W skrócie, liceum jest zawsze lepszym wyborem, a papierek technika to możesz wywalić do śmieci.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Ale sobie wymyśliłeś opcję..

Zostań w tym technikum i zdawaj egzaminy kwalifikacyjne skoro jesteś taki dobry informatyk zdasz je wszystkie i będziesz miał pełny zawód a jak zdasz przynajmniej jedną kwalifikacje to już masz jakiś papierek, że masz jakieś uprawnienia i to już jest jakiś kroczek w przód do twoich celów.Skoro w Twoim tech źle uczą informatyki to się nie martw bo w LO wcale Cię nie będą jej uczyć.

Nie komplikuj sobie życia na siłę.

Powiem coś ci na temat poziomu tej matematyki i fizyki w technikum. Miesiąc przed maturą na praktycznie 30 osób, tylko 4 osoby napisały na ponad 50% mature rozszerzoną z matematyki. xD Taki to jest właśnie poziom, a, zapomniałem wspomnieć, mowa o najlepszym technikum w tym kraju. Inną kwestią jest samo towarzystwo w samej klasie, ale to już szkoła powinna usunąć jednostki które zaniżają poziom. W skrócie, liceum jest zawsze lepszym wyborem, a papierek technika to możesz wywalić do śmieci.

Większych głupot już dawno nie czytałem.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Pochwal się nazwą tego technikum, bo coś mi się nie chce wierzyć, a do tematu, prawie zawsze jest tak, że jak chcesz coś robić związanego z np. informatyką to w szkole cie wszystkiego nie nauczą, trzeba coś robić po za lekcjami.

Opublikowano

Zostań w tym technikum jakoś przetrwasz jeszcze te 2 lata a nie będziesz w plecy... Kwalifikacji nie musisz zdawać skoro chcesz iść na studia... 

Gdyby był duży nacisk na matmę i fizę, to by patoli tam nie było.  xD Poziom matematyki w technikach jest niski, ale tego doświadcza się na pierwszym roku studiów, nawet na mało ambitnej uczelni.

Ale Ty pierdolisz XDDD

Opublikowano

Pochwal się nazwą tego technikum, bo coś mi się nie chce wierzyć, a do tematu, prawie zawsze jest tak, że jak chcesz coś robić związanego z np. informatyką to w szkole cie wszystkiego nie nauczą, trzeba coś robić po za lekcjami.

Elektryk, nowy sącz. Najlepsze w polsce.

Ale Ty pierdolisz XDDD

Cóż, to ja studiuje na pewnym dosyć elitarnym wydziale wedle wielu kategori, więc coś mogę wiedzieć na temat samego poziom przedmiotów ścisłych. Na pierwszym roku było chyba 11 gości z technikum na 90, w tym ja, aktualnie pozostało dwóch. xD

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Żadna szkoła nie pomoże, jeżeli sam nie będziesz wykazywał chęci do nauki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...