Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwrot pieniędzy

ActivE22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio oddałem słuchawki ss siberia raw prism do sklepu i oni powiedzieli że muszę wysłać do serwisu aby on ocenił co jest nie tak.Oto moje pytanie czy po powrocie z serwisu mogą mi odmówić zwrotu pieniędzy bo chciałem kupić nowe słuchawki tylko trochę dopłacić do hyperx,bo nie chcę zostać z tymi słuchawkami,aby tak bardzo moja kieszeń ucierpiała.Drugie pytanie czy warto w ogóle kupić HyperX cloud ? Dobrze wygłuszają i czy dadzą radę na integrze z pozycjonowaniem ?

PS.Teraz jest promocja na X komie dlatego się pytam czy warto  nie wiem czy dobry dział proszę o przeniesienie jakby był zły

Opublikowano

Jeśli nie minęło 14 dni możesz normalnie zwrócić, potem tylko naprawa albo wymiana na nowe, nigdy nie dostaniesz zwrotu kosztów bo ci się nie należy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

jesli kupiles przez neta masz 14 dni od dnia zakupu na oddanie bez podania przyczyny i zwrot pieniedzy

inaczej nie ma prawa

nie wiem czy to prawda ale jesli dana rzecz byla w serwisie 3 razy mozesz zarzadac oddania pieniedzy, ale nie wiem ile w tym prawdy

­

Opublikowano

Nie nie możesz żądać zwrotu gotówki od producenta, to może tylko zrobić sprzedawca który do gwarancji nic nie ma.

Reklamując u producenta dostanie identyczny nowy albo za dopłatą nowszy model. 

Oddaj w sklepie normalnie, czas kiedy były wysyłane na gwarancję nie jest liczony do czasu zakupu czyli masz 9 dni po zwrocie z serwisu na oddanie w sklepie i muszą ci to uwzględnić. Oczywiście musisz mieć paragon czy rachunek na który je kupiłeś. 

Opublikowano

Nie nie możesz żądać zwrotu gotówki od producenta, to może tylko zrobić sprzedawca który do gwarancji nic nie ma.

Reklamując u producenta dostanie identyczny nowy albo za dopłatą nowszy model. 

Oddaj w sklepie normalnie, czas kiedy były wysyłane na gwarancję nie jest liczony do czasu zakupu czyli masz 9 dni po zwrocie z serwisu na oddanie w sklepie i muszą ci to uwzględnić. 

Oddałem oni powiedzieli że muszą wysłać do serwisu aby oni ustalili co się dzieje.Wypisali mi zgłoszenie reklamacyjne i tyle.Powiedzieli jeszcze,że najwyżej dadzą mi nowe słuchawki po przyjeździe z serwisu jak coś ustalą.

Opublikowano

To cię oszukali , bo mieli obowiązek przyjąć nawet wadliwy towar i zwrócić pieniądze a nie od razu wysłać do serwisu 

Opublikowano

Czyli zrobili mnie w ch*ja brzydko mówiąc :/ Czy jak przyjadą z serwisu i jak nie będą działały to czy mogę im wtedy zwrócić ? 

Opublikowano

Nawet jak by przyszły naprawione albo wymienione możesz oddać , jak napisałem okres pobytu na gwarancji nie jest liczony do okresu kiedy można zwrócić towar.

Jeśli nie chcą przyjąć niech ci napiszą pisemne  ( koniecznie na piśmie z datami zakupu i pobytu w serwisie ) uzasadnienie odmowy. 

Opublikowano

To cię oszukali , bo mieli obowiązek przyjąć nawet wadliwy towar i zwrócić pieniądze a nie od razu wysłać do serwisu 

Nie, nie mieli obowiązku :) Sklep nie ma pewności czy wada jest fabryczna czy przez kupującego dlatego odesłali do serwisu . . .

Opublikowano

Sklep ma obowiązek przyjąć zwrot towaru , skoro zgłosił gwarancyjną naprawę to wysłali na gwarancję. Wystarczyło oddać a teraz musi czekać na powrót z gwarancji. 

Opublikowano

Sklep ma obowiązek przyjąć zwrot towaru , skoro zgłosił gwarancyjną naprawę to wysłali na gwarancję. Wystarczyło oddać a teraz musi czekać na powrót z gwarancji. 

Od 95/97 sklepy stacjonarne nie mają obowiązku przyjmowania zwrotów towarów a tym bardziej uszkodzonego sprzętu(czyt. sprzedali sprawny otrzymali uszkodzony). Więc nie pisz głupot jeśli się nie znasz :)

Opublikowano

Pokaż mi gdzie w nowym prawie konsumenta tak napisano to ci uwierzę. Dziecko najpierw zacznij czytać nowe prawo konsumenta a nie opierać się na jakimś zabytkowym prawie aktualnie nie ważnym, zgubiłeś kawałek frazy kopiując zdanie wyjęte z kontekstu. Dokładnie to  nie ma obowiązku przyjmować zwrotów towarów, jeśli towar jest pełnowartościowy, nie ma wad i jest zgodny z umową. Ma towar z wadą która uzasadnia zwrot.

Zwrócił najpierw na gwarancję ale równie dobrze ma potem prawo zwrócić towar bez podawania powodu zwrotu tym bardziej że nie mija termin na zwrot. 

Jak widać niedouczony jesteś też w znajomości warunków zwrotu towaru akurat w tym sklepie.

Opublikowano

Od 95/97 sklepy stacjonarne nie mają obowiązku przyjmowania zwrotów towarów a tym bardziej uszkodzonego sprzętu(czyt. sprzedali sprawny otrzymali uszkodzony). Więc nie pisz głupot jeśli się nie znasz :)

Sprzęt po prostu grał za cicho uznałem to za wadę i oddałem do sklepu,a w sklepie powiedzieli że nie mają gdzie sprawdzić sprzętu.

Opublikowano

I tyle w temacie, nie miałeś uszkodzonego tylko z wadą fabryczna , mogli wymienić, zwrócić kasę albo wysłać do ekspertyzy. Cały czas możesz zwrócić jako zwrot z powodu wady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...