Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kazda bootowalna płyta sie nie uruchamia

mateuszduska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dostałem kompa od kolegi - mam go naprawić - tyle że każda płyta uruchamiana przeze mnie typu HirensBoot czy plytki instalacyjne systemów po prostu sie nie uruchamiaja. Za każdym razem pojawia się podczas startowania to co w załącznku. 

Z góry dziekuje za odpowiedz.

post-605475-0-41265900-1433949433_thumb.jpg

Opublikowano

Plik, o którym jest mowa na zrzucie ekranu, jest częścią rejestru Windows. Można go przywrócić za pomocą konsoli odzyskiwania: https://support.microsoft.com/en-us/kb/307545. Jeśli komputer nie startuje z żadnej płyty oznacza to, że albo wszystkie są uszkodzone, albo trzeba w BIOSie ustawić stację dysków jako pierwsze urządzenie startowe - first boot device.

Opublikowano

Chyba uszkodzona stacja skoro nie botuje albo płytki sam nagrywał na zbyt dużej prędkości i napęd ich nie czyta, jeszcze jest opcja że płytki są źle nagrane, niektóry poprostu kopiują zawartość iso na płytkę i spodziewają się że im ruszy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...