Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet problem.

TajaRrR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem bo podpisalem nowa umowe z dostawca intrnetu z 8mb na 30mb, i powiedziano mi ze wystarczy ze odlacze router od pradu na jakies 10 min i nowa predkosc internetu powinna juz byc, ale robilem to juz kilka razy i nadal mam 8mb.

Bylem u niego kilka razy i mowil ze predkosc w kablu juz jest a technika zadnego przyslac nie chca.

I moje pytanie brzmi czy macie jakies pomysly jak to ogarnac zeby mial juz to 30mb.

ypfjznzpyzvx_t.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy twój router obsługuje takie prędkości. A to że nie chcą przysłać technika to bardzo dziwne. Jeżeli coś ci nie działa to powinni go przysłać.

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

Powiadom dostawce on na twoje zgłoszenie musi wysłać techników, masz to zapewnione w umowie.

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

No i po co jacyś technicy ?    Ma sieć opartą na LAN i kabel 100 Mbps , ograniczenie transferu jest na urządzenie albo IP więc nic mu nigdzie się nei będzie wyświetlało. 

150 Mbps to jest WIFI a nie połączenie internetowe więc po cholerę na to patrzeć kiedy nie ma nic wspólnego z działaniem internetu a już tym bardziej z prędkością internetu routera. 

Gdzie sprawdzałeś ten transfer, bo nigdzie nie można zobaczyć jak ISP ogranicza go do 30 Mbps poza testem na stronach typu speedtest itp 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie czaje za bardzo o co chodzi teraz ;/ Nie jestem w temacie, jedyne co wiem, że niby powinno działać a nie działa, o 

ypfjznzpyzvx_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...