Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modyfikacja skrzynki! Co kupić?

Przepraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Mam skrzynkę z następującymi podzespołami : 

Procesor : AMD FX-8530 EIGHT CORE 4,00 GHZ

Ram : GoodRam 1333 MHZ 1 x 8GB DDR3 

Dysk : 1TB Baracudda 

Płyta główna : niestety nie pamiętam, lecz wiem że na socket am3+ (i jest taka sprawa że mam dwa wejścia np. na karty graficzne, lecz jak chciałbym złączyć dwie karty graficzne GTX 650 OC 1GB DDR5 to tego nie mogę zrobić, bo miejsce fizyczne mi na to nie pozwala, po prostu karty nie zmieszczą się obok siebie) 

Grafika : GeForce GTX 650 OC 1GB DDR5 128 BIT - dwie sztuki. 

Teraz posłuchajcie mnie :D
Dwie grafiki pierwotnie miały być złączone razem, lecz się nie da. Więc mam zamiar je sprzedać (jedna jest nówka, nie śmigana, druga ma z 4 miesiące latania po internecie). W związku z tym chciałbym kupić grafikę do 500 zł która będzie : mało prądożerna, najlepiej jak najwydajniejsza, cicha, zimna, rzecz jasna dobra do gier.

Sprawa zasilacza wygląda następująco : jest to WhiteEnergy 500W, jest z czarnej listy więc średnio.. Chciałbym go wymienic na jakiś co uciągnie to wszystko, i w miarę niedrogi ;) 450W wystarczy?

Wybaczcie że wszystko jest tak napisane na "wariackich" papierach. 
Liczę na waszą pomoc, dokładny model płyty podam jutro. 

Dziękuje! 

Opublikowano

Napisałeś ze masz 2x GTX 650 więc za nową kartę dostałbyś około 400-500 zł a za używaną 200-300.

A co byś powiedział na takie cuś :)

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-750-oc-2gb-gddr5-128-bit-2xhdmi-dvi-dp-gv-n750oc-2gl-665805/

Tylko... jedno mnie martwi, a mianowicie twój zasilacz.

Tak jak wspomniałeś że należy do czarnej listy więc nie wiadomo jakby przyjął tego GTX'a do siebie.

Najlepiej to by było wymienić zasilacz, lecz chyba tego nie masz w planach.

Także przemyśl dobrze sprawę I jakby co to pisz to jeszcze pomogę w razie czego.

Pozdrawiam.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Otóż zasilacz też chciałbym wymienić. Mam whitepowera 500W ale jest lipny, sprzedam go, i chciałbym kupić jakiś tani lecz dobry. Tylko niezbyt się orientuje jaki pod takie podzespoły, najlepiej 450W żebym na prądzie nie zbankrutował :D. Karta nie powiem bo dobra, ale czy do 500 nie znajdę nic lepszego? 256BIT 1-2 GB DDR 5? Ogólnie założeniem moim jest aby pyknąc w jakieś nowe tytuły na high chociaż, ewentualnie w wiedźmina 3 czy GTA 5 na high detalach na tym kompie? :D wydajność i ekonomia :D

Opublikowano

Corsair 450w. Jak chcesz grać w Wiedźmina i GTA V na high, to minimum r9 270, a tu już nówka kosztuje ponad 650 zł. Chyba że używaną, może dasz radę znaleźć coś w cenie około 500 zł z gwarancją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...