Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JAKI JEZYK NA START? ODPOWIEDZ ZNAJDZIESZ TUTAJ.

Polish Civil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­To jest cudne !!! o_O Automatycznie wybiera, jaki język wybrać. :) Dziękuje bardzo, teraz już wiem, co będę się uczył! <3

Opublikowano

Bardzo fajna sprawa chociaż wiadomo tutaj sugerowany jest najlepszy wybór, ale jak ktoś potrafi to może znając C# w Unity 3D stworzyć grę na różne platformy ( magiczny guziczek Unity 3D :D ). Aczkolwiek może co niektórym pomóc w pytaniu "Jaki język wybrać?".

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Bardzo fajna sprawa chociaż wiadomo tutaj sugerowany jest najlepszy wybór, ale jak ktoś potrafi to może znając C# w Unity 3D stworzyć grę na różne platformy ( magiczny guziczek Unity 3D :D ). Aczkolwiek może co niektórym pomóc w pytaniu "Jaki język wybrać?".

Jesli ktos chce Sir nauczyc programowac, to na pewno nie z unity.

Pozdrawiam ~Bogdan Kaczmarek

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

­which-programming-language-should-i-lear

Niestety wyświetlany jest pusty obrazek. Proponuję albo odświeżyć linka, albo odpiąć temat, bo staje się bezużyteczny.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jaki język programowania wybrać na początek (ten obrazek był w pierwszym poście):

which-programming-language-should-i-lear

Jako, że jedno źródło może być nieobiektywne podaje jeszcze kilka fajnych schemacików:

Opisy popularnych języków:

yunrl7fmeiespkovaghp.jpg

Szerokość zastosowań języków:

1405917895Screen-Shot-2014-07-21-at-2.41

Popularność:

M9mXjhe.png

Porównanie trzech języków webowych (no może niekoniecznie tylko webowych, ale pod tym kątem jest porównanie):

main-qimg-599411ebee91713e9a06ca9cc52560

Tutaj też znajdziecie dużo przydatnych statystyk dotyczących języków:

http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że część informacji jest niepełna lub trochę różni się od stanu obecnego (np opis javascriptu nie uwzględnia jego zastosowań server-side), ale jako punkt wyjścia może się przydać.

Do moderacji: odświeżcie proszę obrazek w pierwszym poście wg mojego źródła lub przypnij mój post na górze, żeby pusty obrazek nie odstraszał od tematu.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Jesli ktos chce Sir nauczyc programowac, to na pewno nie z unity.

Pozdrawiam ~Bogdan Kaczmarek

Kolega nie mówił o unity tylko o tym ze znając c# można stworzyć coś multiplatformowo w unity - jest to kontrargument dla tych co marudzą, ze c# to tylko m$. C# jest językiem świetnym, niesamowicie spójnym i dopracowanym (+ super IDE). Nie jestem pewien czy dobry na początek, bo wymusza programowanie obiektowe (które z racji wysokiego poziomu abstrakcji jest na początku trudne do ogarnięcia), natomiast jeśli ktoś czuje się na siłach to ucząc się c# nauczy się programować wg najlepszych obecnie standardów. Sam się go teraz uczę i jestem pod wrażeniem (wcześniej php, javascript, ahk i jakieś tam podstawy c++).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...