Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana procesora w laptopie.

remik192837

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar wymienić obecny procesor na lepszy.Podacie jakie procki będą pasować ? Mam obecnie 2 rdzenie 1ghz :( 

Max na procka chce wydać 100 zł nie oczekuje sprzętu z NASA :D

post-456353-0-53587500-1433882562.png

Opublikowano

Tak z 500-700 zł wymiana jak dla ciebie i jak ci ktoś tanio policzy  , normalnie nie wymienisz nigdy bo to niemożliwe i nawet byś nie potrafił bez sprzętu. 

Kup nowy laptop. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Życzę powodzenia w lutowaniu i podmianie układu który jest wlutowany w płytę główną. 

Sprawdź sobie na google co to jest BGA 

Opublikowano

A skąd ty to wiesz, pewnie z google ? Google też ci napisało że układy BGA można sobie samemu wyjąc i wymienić , pokaż ten świetny artykuł. 

Skoro można to wymieniaj przecież wiesz lepiej niż ja że można wymienić i nie pytaj się na forum. 

Pokaż mi te twoje maluteńkie pokrętła na zdjęciu układu CPU AMD A4-5000  na socket BGA769L_00007971.jpg

Ultrabokoki nie mają wymiennych procesorów co najwyżej jeden model ma kilka rożnych modeli procesorów LUTOWANYCH  do płyty głównej 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...