Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysokie temperatury procesora

RojoMistrz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem mianowicie dotyczacy temperatury procesora.Z dwa miesiące temu wymieniłem boxowe chłodzenia na chłodzenie "Katana 4".W stanie spoczynku temperatura dochodzi do 74-85*C,natomiast podczas grania dochodzi do 97-107*C.Posiadam AMD A8-6600K APU with Radeon™ HD Graphics 3.90GHz bez żadnych podkręceń.Komputer jest systematycznie czyszczony od wewnatrz np.CClearn i zewnątrz np spręzonych powietrzem. Wiec co za tym idzie nie mam żadnych wirusów jak i niepotrzebngo kurzu.I mam pytanie, czy przy takich temperaturach nie spali mi sie procesor?

post-1396187-0-09951500-1433880158.png

Opublikowano

Temperatury są wysokie. Sprawdź czy dobrze nałożyłeś pastę termoprzewodzącą. 

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

Dokładnie, wymień pastę termoprzewodzącą, powinno pomóc ponieważ stara pasta może już nie spełniać swojej roli, i źle przenosić ciepło z procesora na cooler.

Opublikowano

Jakimasz cooler? Od amd boxa? Bo jesli tak to

a) przy demontazu chlodzenia w celu wymiany pasty uwazaj na to zebys nie wyciagnal chlodzenia z przyklejonym na dole procesorem i nie uszkodzil socketu

B) te chlodzenie przy takim procku jest slabe i temperatury w granicach 90-95st. w stresie to norma

c) byc moze masz obudowe zapakowana w jakies malo przewiewne miejsce i wszystko sie gotuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...