Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Niemiecki] sprawdzenie tekstu (DAM LIMIT!)

Zus

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Cześć. 

Jak by ktoś mógł sprawdzić, czy tekst jest poprawnie napisany:

Hallo Michael!

Vielen Dank für Ihren letzten Brief, und es tut mir leid ich nicht lange kopiert haben. Es ist schwer für mich das letzte Mal zu finden, weil ich eine Menge zu lernen. Aber schließlich gelang es mir, ein paar Worte zu schreiben.

Ich habe jeden Monat von meinen Eltern erhalten 300 € Taschengeld. Ich versuche zu retten, aber nicht immer kommt es.  Immer ich plane, was zu kaufen und wie ich das Geld ausgeben würde? Jedakże schwer, sich etwas zu setzen, wenn meine Freunde gehalten zog mich ins Kino, ein Fußballspiel, oder Bowling und ich kann sie nicht ablehnen. Ich dachte schon viel, um einen Job in einem Geschäft oder verbreiten Flugblätter beginnen, aber nicht geklappt hat. Ich habe nicht zu viel Zeit, sonst zahlen sie nur sehr wenig. Meine Eltern sind zum Glück sehr verständnisvoll. Manchmal, wenn ich ein wenig Geld, so etwas zu werfen, bitte. Ich beschloss, dass ich Flugblätter, Urlaub, trotz der niedrigen Löhne, um einige Eltern zu entlasten.

Manchmal, wenn ich einen plötzlichen Windschlag kann wie einen Geburtstag beiseite etwas Geld. In letzter Zeit sparen für eine lange Zeit, kaufte ich mir ein Fahrrad.

Manchmal, zu mir gewandt, Freunde, dass ich lieh ihnen etwas. Ich versuche immer hilfreich, um sie zu sein. Am Ende habe ich auch manchmal borgen von ihnen. Und Sie Geld, um seine Freunde zu verleihen? Ich warte auf eine Antwort. :)

Grüße.

Tłumaczenie:

Cześć Michał!

Dziękuję za Twój ostatni list i przepraszam, że długo nie odpisywałem. Trudno mi znaleźć ostatnio czas, bo mam dużo nauki. Jednakże wkońcu ja zdołałem napisać parę słów.

Ja co miesiąc od rodziców dostaję 300zł kieszonkowego. Staram się oszczędzać, ale nie zawsze to wychodzi. Zawsze planuję: co kupię i na co wydam pieniądze? Jedakże ciężko coś odłożyć, gdy moi znajomi ciągle mnie wyciągają do kina, na mecz piłki nożnej, czy na kręgle i nie potrafię im odmówić. Dużo już myślałem, aby zacząć dorabiać w jakimś sklepie lub roznosząc ulotki, ale nie wyszło. Nie mam na to zbyt dużo czasu, poza tym, płacą bardzo mało. Moi rodzice są na szczęście bardzo wyrozumiali.

Czasem jak mi zabraknie trochę pieniędzy to coś dorzucą, jak poproszę. Postanowiłem jednak, że na wakacje zacznę roznosić ulotki, pomimo niskiej płacy, aby odciążyć trochę rodziców. Czasem kiedy mam nagły przypływ gotówki, na przykład na urodziny potrafię odłożyć trochę pieniędzy. Ostatnio, oszczędzając przez długi czas, kupiłem sobie rower.

Niekiedy, zwracają się do mnie znajomi, abym coś im pożyczył. Zawsze staram się być im pomocny. W końcu, ja również od nich czasem pożyczam. A ty pożyczasz swoim kolegom pieniądze? Czekam na odpowiedź. :)

Pozdrawiam.

Jeśli źle, prosiłbym o przetłumaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...