Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmowa z dziewczyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jak trzeba w rozmowie dziewczyne ciagnac za jezyk tzn. ze nie chce rozmawiac?

Chodzi mi o krotkie i jednoznaczne odopowiedzi.

Np.

Idziesz tu i tu?

-- Tak / Nie.

Powodzenia. Tego jest tak duzo, ze nie wyrobisz.

-- Dam rade.

I takie cos w kolko...

Co o tym myslicie?

tumblr_mxao8uPws31qadhufo1_540.jpg

Opublikowano

takie dziewczyny sa najgorsze 

one szukaja chyba klauna do zabawiania, a nie faceta

przewaznie zachowuja sie tak dziewczyny, ktore robia z siebie ksiezniczki 

Opublikowano

No to chyba logiczne, że masz 2 opcje:

- Albo nie chce z tobą rozmawiać, wtedy krótko takimi odzywkami odcina się od konwersacji.

- Jest po prostu tępa i nie potrafi się inaczej komunikować niż takimi krótkimi tekstami, nie potrafi rozwinać żadnej swojej wypowiedzi, inteligencja gówna, radze omijać z daleka. Z taką dziewczyną o niczym nie porozmawiasz w życiu ani ciekawie czasu nie spędzisz.

Z warkoczykami czy bez, po co mam wybierać, najlepiej wziąć obie.

Opublikowano

No to chyba logiczne, że masz 2 opcje:

- Albo nie chce z tobą rozmawiać, wtedy krótko takimi odzywkami odcina się od konwersacji.

- Jest po prostu tępa i nie potrafi się inaczej komunikować niż takimi krótkimi tekstami, nie potrafi rozwinać żadnej swojej wypowiedzi, inteligencja gówna, radze omijać z daleka. Z taką dziewczyną o niczym nie porozmawiasz w życiu ani ciekawie czasu nie spędzisz.

Oho, wielki krzykacz stulejkowiec widzę. Ton i ordynarność twojej wypowiedzi wskazuje na to, że to raczej ty jesteś wymienioną przez siebie "inteligencją gówna", w głowie której tylko pogarda. Tak ciężko zrozumieć, że ktoś może być inny niż wy wszyscy?

Niektórzy ludzie po prostu tacy są i nie lubią prowadzić całodobowych dysput o życiu czy równie dobrze o niczym, a zamiast tego okazują uczucia (rozmawiają więc) w inny sposób. Słyszeliście kiedyś o mowie niewerbalnej? Żeby się porozumiewać, nie trzeba wcale słów, wystarczą gesty. Czasami osoby mają właśnie taki charakter: mimo że są cisi, ale rozmawiają. Gestami. Ale widać tego wasz superwerbalny mózg nie może pojąć. Cóż, bywa.

Nie ciągi takich ludzi, autorze, za język, bo to może mieć zły skutek. Jaki, nie wiem, bo tej twojej panienki nie znam, ale z pewnością niezbyt korzystny dla ciebie.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Oho, wielki krzykacz stulejkowiec widzę. Ton i ordynarność twojej wypowiedzi wskazuje na to, że to raczej ty jesteś wymienioną przez siebie "inteligencją gówna", w głowie której tylko pogarda. Tak ciężko zrozumieć, że ktoś może być inny niż wy wszyscy?

Niektórzy ludzie po prostu tacy są i nie lubią prowadzić całodobowych dysput o życiu czy równie dobrze o niczym, a zamiast tego okazują uczucia (rozmawiają więc) w inny sposób. Słyszeliście kiedyś o mowie niewerbalnej? Żeby się porozumiewać, nie trzeba wcale słów, wystarczą gesty. Czasami osoby mają właśnie taki charakter: mimo że są cisi, ale rozmawiają. Gestami. Ale widać tego wasz superwerbalny mózg nie może pojąć. Cóż, bywa.

Ohoho ku rwa gimnazjalista hipokryta w kontrataku myśli, że mnie zagiął xD. Jak ja lubię takie dyskusje. Ton i ordynarność mojej wypowiedzi świadczą tylko o tym, że akurat miałem ochotę ich użyć, cała reszta to już twoja nadinterpretacja tego co powiedziałem w celu udowodnienia mi czegoś, co nie jest prawdą. Tak trudno ci zrozumieć, że skoro ktoś takimi krótkimi tekstami ucina rozmowę to po prostu nie chce tego robić? Rozmawianie gestami, super, pokazujesz koledze trzema palcami, że masz ochotę na anal? W mowie niewerbalnej nie ma krzty kreatywności ani inteligencji, wybierasz najprostszy sposób przekazania informacji i tyle. Owszem, może niektórzy wolą komunikację niewerbalną, w takim wypadku proponuje spojrzeć na mój drugi myślnik w poprzednim poście :).

ps. Poza tym ciekaw jestem w jaki sposób wyrażasz mowę niewerbalną podczas pisania przez internet? raczej się nie da, wtedy trzeba odwołać się do słów, a skoro tego nie potrafisz i odpowiadasz na wszystko jednym/dwoma słowami to jesteś głupi, proste.

Z warkoczykami czy bez, po co mam wybierać, najlepiej wziąć obie.

Opublikowano

Być może nie jest Tobą zainteresowana?

https://www.youtube.com/watch?v=jRjkWXDeRxQ

Sprawdź ;)

Nie ciągi takich ludzi, autorze, za język, bo to może mieć zły skutek. Jaki, nie wiem, bo tej twojej panienki nie znam, ale z pewnością niezbyt korzystny dla ciebie.

To nie chodzi o gesty i inne pierdoly. 

Bo rozmowa ciagnela sie plynnie przez pare dni a pozniej sie zjebalo nie wiadomo skad.

Ale jebac, nie bede sie pakowal w bezsens.

Opublikowano

Każdy może mieć gorszy dzień ;__; Trzeba było zapytać o co chodzi.

Opublikowano

Każdy może mieć gorszy dzień ;__; Trzeba było zapytać o co chodzi.

Pytac dziewczyne o co chodzi heh, to tak jakbys spytal slepego o droge :)

Gorszego dzien nie oznacza gorszy tydzien.

Opublikowano

To skoro tak za nią latasz, to może jej się po prostu znudziło.

Opublikowano

g2mr7s.jpg

Opublikowano

Zgadzam się z tym w 100 procentach.

Sama jestem taka dziewczyną, która jest wstydliwa, często małomówna, chociaż jak zacznę gadać na jakiś temat to się potrafię rozkręcić, ale z reguły siedzę cicho. Czasami takie osoby są i trzeba to zrozumieć. Wolę właśnie mowę niewerbalną, jakoś czasem trudno mi tak po prostu gadać z kimś.

Możliwe, ze ta dziewczyna taka jest właśnie. Ewentualnie nie chcę z Tobą rozmawiać, ale według mnie najlepiej jest się delikatnie jej spytać czemu tak ma, czy jakoś się wstydzi, moze ma trudności. :) Sama je mam i doskonale rozumiem takie przypadki.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Dziewczyna leci na Ciebie , ale jest nieśmiała.

Masz tu poradnik jak zagadać https://www.youtube.com/watch?v=E5MKBLjjxok

Zgadzam się z tym w 100 procentach.

Sama jestem taka dziewczyną, która jest wstydliwa, często małomówna, chociaż jak zacznę gadać na jakiś temat to się potrafię rozkręcić, ale z reguły siedzę cicho. Czasami takie osoby są i trzeba to zrozumieć. Wolę właśnie mowę niewerbalną, jakoś czasem trudno mi tak po prostu gadać z kimś.

Możliwe, ze ta dziewczyna taka jest właśnie. Ewentualnie nie chcę z Tobą rozmawiać, ale według mnie najlepiej jest się delikatnie jej spytać czemu tak ma, czy jakoś się wstydzi, moze ma trudności. :) Sama je mam i doskonale rozumiem takie przypadki.

­

Znam ja z reala i nie jest malo mowna ;p

Rozmkminiajac wasze argumenty wszystko mowi za siebie - ma wyjebane...

Opublikowano

Rozmkminiajac wasze argumenty wszystko mowi za siebie - ma wyjebane...

Tylko że my jej nie znamy, nie wiemy co z nią jest, może ma jakieś problemy, więc nie ma co się nami aż tak sugerować. To ona wie najlepiej co ma w głowie, na kogo ma 'wyjebane', etc. Więc jej się o to wprost, ale delikatnie (bez wyrzutów, etc) spytaj o to, o tą całą sytuacje.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Tylko że my jej nie znamy, nie wiemy co z nią jest, może ma jakieś problemy, więc nie ma co się nami aż tak sugerować. To ona wie najlepiej co ma w głowie, na kogo ma 'wyjebane', etc. Więc jej się o to wprost, ale delikatnie (bez wyrzutów, etc) spytaj o to, o tą całą sytuacje.

­

Tak zrobie!

B)

Opublikowano

Czasami nie rozumiem dzisiejszego świata. Ludzie zamiast rozmawiać ze sobą, wyjaśnić sobie różne sprawy, wolą pytać na forum obce osoby co należy zrobić. W związku najważniejsza jest szczerość (jakie to babskie gadanie xD)

Na Twoim miejscu gdyby dziewczyna tak mi odpowiadała rzuciłbym ją w cholerę xD po pierwsze nie mój typ charakteru a po drugie prawdopodobnie straciła zainteresowanie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

takie dziewczyny sa najgorsze 

one szukaja chyba klauna do zabawiania, a nie faceta

przewaznie zachowuja sie tak dziewczyny, ktore robia z siebie ksiezniczki 

A ile dziewczyn miałeś w życiu? xD

Nie mam na myśli oczywiście tych, z którymi rozmawiałeś ani tych, które trzymasz w ukrytym folderze.

Topic: 

Dziewczyny nie zawsze są rozmowne, tak samo zresztą jak faceci. Nie zdarzyło Ci się nigdy kogoś zbywać tego typu lakonicznymi słowami? Dajcie spokój, szukacie dziury w całym.

Autorze, zamiast zastanawiać się nad kobiecą naturą wraz z całą społecznością forumowych prawiczków radziłabym po prostu podejść, zapytać dlaczego tak się zachowuje, a jak odpowie: nie wiem, albo nieważne - po prostu odpuścić. I tyle. Zero filozofii. Komunikacja to rzecz najważniejsza, Internet Ci to tylko utrudni.

­

Qui est le prochain?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...