Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NosTale

AveeShadowek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy przez to jak GF bawi się NM NosTale może upaść?
Może mam błędne info, ale chciałbym pogadać na ten temat i się dowiedzieć jak to teraz wygląda i czy warto grać.

Opublikowano

­Tak. Teraz gra jest dla $$$. Zauważ, że kiedyś nie dodawali AŻ taka szybko Kart Specjalisty. Teraz, nowa wychodzi co 3-4 miesiące.

Liczy się tylk $_$.

Opublikowano

Przecież sp8 jest ostatnią kartą specjalisty, która zostanie wydana w grze. Nowe rajdy i jak stare są aktualne na eventach, chyba jeszcze Hallowen pozostał.(zapomniałam o foxy) Gdy zrobią te zmiany to już nie będzie nowości dla korzyści graczy, a dla zarobków to są pety, pojazdy itp. aby duperele z GF miało coś zarobić, żeby zapłacić im za pliki.

Opublikowano

­Tak. Teraz gra jest dla $$$. Zauważ, że kiedyś nie dodawali AŻ taka szybko Kart Specjalisty. Teraz, nowa wychodzi co 3-4 miesiące.

Liczy się tylk $_$.

Dodawanie kart SP nie zależy od GF..

Opublikowano

Właśnie tak zauważyłem, że ta gra to tylko P2W, widać to po tych 90+ co stoją z sp+15, według mnie jest to trochę nieuczciwe bo taki początkujący gracz jak takie coś widzi to się odechciewa bo ten co to kupi w 2 min taki gracz zrobi w trzy miesiące. Mnie takie coś zniechęca do NosTale, poza tym mam wrażenie, że ta gra i tak niedługo upadnie bo widziałem, że skasowali opcje zapraszania znajomych do gry(chodzi o nupki na ND).

Opublikowano

Właśnie tak zauważyłem, że ta gra to tylko P2W, widać to po tych 90+ co stoją z sp+15, według mnie jest to trochę nieuczciwe bo taki początkujący gracz jak takie coś widzi to się odechciewa bo ten co to kupi w 2 min taki gracz zrobi w trzy miesiące. Mnie takie coś zniechęca do NosTale, poza tym mam wrażenie, że ta gra i tak niedługo upadnie bo widziałem, że skasowali opcje zapraszania znajomych do gry(chodzi o nupki na ND).

Ta gra p2w zrobiła się ok. 2 lata temu po wakacjach. Nupy to zarobek dla ludzi nie wydających $ na gry. Czy upadnie to ciężko powiedzieć ale wiekszość starych gier schodzi na psy a jak upadnie to raczej tylko polski serwer

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Przed przeczytaniem tego posta(u?) uprzedzam, że to moja opinia.

Moim zdaniem większość osób, która mówi, że ta gra jest "P2W" mówią tak dlatego bo same nie potrafią za wiele osiągnąć. Ok kupowanie nosdolarów daje przewagę z tym nie sposób się nie zgodzić, ale wskażcie mi inną grę MMO w modelu F2P w której wydawanie realnej gotówki nie daje żadnej, choć minimalnej przewagi w rozgrywce. W NosTale jest o tyle dobrze, że duża część przedmiotów to bajery typu rolki czy kostium lisa ale są też tańsze odpowiedniki, a co najważniejsze dużą część (praktycznie wszystkie) itemy z NosMarketu możemy kupić od normalnych graczy. Większość osób które krzyczą "ta gra upada, wszystko P2W" mówi tak dlatego, bo strasznie boli ich to, że padają na strzała od jakiegoś innego gracza i zwalają to oczywiście na... NosDolary, tak! Nie obchodzi ich to czy ta osoba zakupiła ową walutę, czy może sama poświęciła swój czas na kupienie fajnego EQ. Tacy ludzie wszystko zwalają na model "P2W", wszystkie swoje niepowodzenia . Dziwi mnie fakt, że niektórzy ludzie mieszają z błotem inną gre (załóżmy NosTale) i polecają inną. Gdy natomiast zagłębie się w forum tamtej gry odnajduję... narzekania na tamtą grę! Choćby nie wiem jak GF/Entwell się starało, co robiło i tak komuś wiecznie coś nie będzie pasować. Najlepszy jest fakt, że ci ludzie którzy najbardziej narzekają i tak nie zrobią nic w kierunku polepszenia swojej sytuacji. Jeśli nie lubią gier F2P dlaczego nie zagrają w jakąś grę z abonamentem w której wszyscy mają jednakowe szansę bo nie ma tam mikro płatności? Jak widać nie mogą żyć bez narzekania. :)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Wiesz, ja tylko zapytałem czy możliwe jest, że NosTale upadnie bo w sumie szkoda mi czasu marnować jak to ma upaść i tak mam wrażenie, że jest mniej graczy. Tylko głównie o to mi chodzi, a nie, że ktoś tam ładuje ND, fakt faktem niesprawiedliwe, że można sobie eq zrobić w 5min za pomocą nd, ale to inna bajka.

Opublikowano

Przed przeczytaniem tego posta(u?) uprzedzam, że to moja opinia.

Moim zdaniem większość osób, która mówi, że ta gra jest "P2W" mówią tak dlatego bo same nie potrafią za wiele osiągnąć. Ok kupowanie nosdolarów daje przewagę z tym nie sposób się nie zgodzić, ale wskażcie mi inną grę MMO w modelu F2P w której wydawanie realnej gotówki nie daje żadnej, choć minimalnej przewagi w rozgrywce. W NosTale jest o tyle dobrze, że duża część przedmiotów to bajery typu rolki czy kostium lisa ale są też tańsze odpowiedniki, a co najważniejsze dużą część (praktycznie wszystkie) itemy z NosMarketu możemy kupić od normalnych graczy. Większość osób które krzyczą "ta gra upada, wszystko P2W" mówi tak dlatego, bo strasznie boli ich to, że padają na strzała od jakiegoś innego gracza i zwalają to oczywiście na... NosDolary, tak! Nie obchodzi ich to czy ta osoba zakupiła ową walutę, czy może sama poświęciła swój czas na kupienie fajnego EQ. Tacy ludzie wszystko zwalają na model "P2W", wszystkie swoje niepowodzenia . Dziwi mnie fakt, że niektórzy ludzie mieszają z błotem inną gre (załóżmy NosTale) i polecają inną. Gdy natomiast zagłębie się w forum tamtej gry odnajduję... narzekania na tamtą grę! Choćby nie wiem jak GF/Entwell się starało, co robiło i tak komuś wiecznie coś nie będzie pasować. Najlepszy jest fakt, że ci ludzie którzy najbardziej narzekają i tak nie zrobią nic w kierunku polepszenia swojej sytuacji. Jeśli nie lubią gier F2P dlaczego nie zagrają w jakąś grę z abonamentem w której wszyscy mają jednakowe szansę bo nie ma tam mikro płatności? Jak widać nie mogą żyć bez narzekania. :)

Zgadzam się z tobą, ale jeśli za nd można kupić kruszec złota czy jakoś tak to jest już przesada. Wszystko można osiągnąć i bez nd ale za pieniądze na 20 lvl możesz chodzić z sp 1-4 +15

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą wyżej, takie coś według mnie niszczy NosTale i zostaną tylko Ci bogaci. NIestety w tych czasach nie ma gry takiej, że można samemu coś osiągnąć bez wydawania pieniędzy żeby to przyspieszyć.

Opublikowano

Kto wam zabrania resellować? Jeżeli się chcę to można sporo zarobić bez wydawania realnej kasy

Próbowałem resellu, ale ludzie zawsze chodzą do tych stojących maszynek na resell, także znowu brak szans na cokolwiek :)

Jeszcze miałbym pytanie co do NosTale DE, o której jest tam zazwyczaj LoD?

Opublikowano

Próbowałem resellu, ale ludzie zawsze chodzą do tych stojących maszynek na resell, także znowu brak szans na cokolwiek :)

Maszynek do lodu? Stawiaj je w swoim ogródku (tam jak na kurczaki się idzie w tym teleporterze)

A lod był o 13 do 22 na różnych ch inaczej ale Nwm jak teraz

Opublikowano

Wystarczy chcieć i zarobi się a nie marudzić.

Opublikowano

Maszynek do lodu? Stawiaj je w swoim ogródku (tam jak na kurczaki się idzie w tym teleporterze) A lod był o 13 do 22 na różnych ch inaczej ale Nwm jak teraz

Chodziło mi o te maszynki(postacie) co stoją w NosVille i spamują kupie to i tamto. Nie zrozumieliśmy się :D

Opublikowano

Masz znajomych, przyjaciół lub znasz kogokolwiek kto będzie cie trzymał przy grze to graj, ale tak to bez sensu. Gra jest nudna, większość opiera się na ciągle tym samym, a wszystko zaczyna się od 90lvl gdzie roi się od nupów nie znających się na grze. Aktualnie nie warto zaczynać gra strasznie uzależnia, a mówiąc, że nie będziesz ładował ND i tak załadujesz za jakąś kwotę. Ktoś wyżej pisał, że +90 mają sp +9-15 bo od tego lvla zaczyna się tam normalny zarobek, spokojnie można na dzień wycisnąć kilka KK wystarczy tylko chcieć...

Opublikowano

trzymaj 

Kanał 2
Start: 13:00 DH:14:30 Koniec: 15:00
Start: 16:00 DH:17:30 Koniec: 18:00
Kanał 3
Start: 14:00 DH:15:30 Koniec: 16:00
Start: 17:00 DH:18:30 Koniec: 19:00
Kanał 4
Start: 15:00 DH:16:30 Koniec: 17:00
Start: 18:00 DH:19:30 Koniec: 20:00
Kanał 5
Start: 16:00 DH:17:30 Koniec: 18:00
Start: 19:00 DH:20:30 Koniec: 21:00
Kanał 6
Start: 17:00 DH:18:30 Koniec: 19:00
Start: 20:00 DH:21:30 Koniec: 22:00

Ogólnie gra na DE jest 100x przyjemniejsza niż na pl.Ceny z nosmarketu nie są  wysokie np. pudło sp 3kk , perfumy ok.40k  ,mroczuś 1,6kk ,pojazdy (chmurka i dywan)3kk. A na te rzeczy zarobisz nawet na głupich piórkach :) wyszło sp 6 i piórka poszły w góre teraz jedno 33-40k

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

W sumie to ten DE wygląda na taki prywatny server, wszystko tańsze i lvl można wbić bardzo szybko :P
Zero przyjemności z gry  takie odnoszę wrażenie.

Opublikowano

W sumie to ten DE wygląda na taki prywatny server, wszystko tańsze i lvl można wbić bardzo szybko :P

Zero przyjemności z gry  takie odnoszę wrażenie.

wszystko jest łatwiej, ale do priv to nostale koreanskie malezyjskie koreanskie to jest pod priv bardziej :)

Przyjemność z gry jest zawsze zależy kto co lubi (easy,medium,hard):P

Opublikowano

wszystko jest łatwiej, ale do priv to nostale koreanskie malezyjskie koreanskie to jest pod priv bardziej :)

Przyjemność z gry jest zawsze zależy kto co lubi (easy,medium,hard) :P

Wiadomo, spróbuję. Aczkolwiek nie można zmienić języka gry bo grozi za to ban.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...