Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mag czy shaman?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Wkurzyłem się na hummana paladyna i zrobiłem sobie orca shamana bo ma opszarowy dystansowy skil i może bić też z bliska. I pojawił się problem z przerzuceniem kasy z all na hordę... Naszczęście shaman tylko 10lvl a to 1-2h roboty więc zrobie sobie nowego w all ale tu problem w aliantach tylko: Dreanal i Dwarf mogą być shamanami ewentualnie panda.

I tu moje pytanie co będzie najlepsze w All mag czy shaman i jaka rasa?

Zależy mi na: opszarowym dalekosiężnym ataku z wysokim dmg i dps.

Proszę o pomc.

Opublikowano (edytowane)

Bierz maga, spec fire. Mag ma wieksze dmg od shamana.

Co do rasy, to nie wiem szczerze mowiac.

Edytowane przez Menddor
Opublikowano

Tez polecam Ci maga.

Gnom ma o wiele lepsze pasywy pod maga wiec polecam Ci gnoma.

Co do szamana - mam jednego na 92 lv o ile w specu elemental [ range dps - wali z daleka ] strasznie jest nudny to w specu ench [ melee dps - wali z bliska ] jest bardzo fajny. 

Ale to tylko moje male przemyslenia, bo jesli wolisz grac range - to zostaje Ci jeszcze warlock i huntard.

3KIpGJ1.gif

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Pozwolę sobie nie polecić shamana z tego powodu że nie są zbyt przyjazną klasą dla nowych graczy, a tym bardziej klasą którą się ciekawie wbija poziomy doświadczenia. Elemental jako jedyny spec. shamana range dps jest monotonny bo opiera się na 2 skillach. W end-game odstaje od innych klas, sprawdza się wyłącznie jako healer. Mag jest o tyle lepszym wyborem, ze posiada wszystkie specjalizacje do tego czego wymagasz od postaci, czyli castowania range spelli z dużymi cyframi. Fire i Frost to w miarę constant dps, a Arcane polega na dużym burscie. Poza tym jest fun2play ze względu na blink, water elementala oraz duża ilość CC ułatwia rozgrywkę. 

Jeśli mówić o samej rasie, to wybierz tą która Ci się bardziej podoba, a nie ta która więcej daje. Korzyści w postaci pasywów zazwyczaj są niewielkie, wręcz niezauważalne dla graczy nie raidujących hardcorowo. Pozdrawiam.  :)

Edytowane przez 7519
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Hahaha fire większy dps od shamana? Grałem shamanem enhancement i jechałem fire magi jak chciałem. Już lepszy od fire jest arcane. I zapamietaj shaman może leczyć. A i jeszcze fire mag jest gorszy a dlaczego? Bo jego ataki i proci np proc na pyroblast możesz zniszczyć. Robisz spell purge u shamana i mag leży a jak umiesz grać enhancement to fire mag nie robi Ci problemu:) iI ostatnie to powiem to nieprawda ,że le jest monotonny. Fire jest tak samo monotonny.

Edytowane przez Eksodus