Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybor profilu w liceum.

pglod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

qW przyszłym roku wybieram sie do liceum i musze okreslic sie konkretnie jezeli chodzi o profil.

Narazie wybralem teatralny i mat-fiz-inf. Oceny z przedmiotow ,ktore mi sa potrzebne sa podobne :) 

Jeszcze wynik egzaminu gimnazjalnego bedzie jakos wplywal.

Interesuje sie teatrem , aktorstwem ,ale takze i fizyka oraz informatyka. Jezeli chodzi o matematyke nigdy nie mialem z nia problemu.

Jestem zdezorientowany ;v

lubie sie spowolnic

Opublikowano

­To Twoje życie i za Ciebie nikt nie podejmie decyzji. Sam musisz przemyśleć co wolisz bardziej, co Cię interesuje w większym stopniu i w czym chcesz się kształcić. :) Możesz też pomyśleć tak: dobra, pójdę na to, a w przyszłości dla odmiany na studiach pójdę na coś innego. I w ten sposób zaspokoisz to. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

­Ale co to za różnica, na który profil pójdziesz? Tak czy tak nie zrobi to różnicy przy wyborze na studia, jedynie nauczyciele z LO będą na Ciebie patrzeć bardziej przychylnie pod kątem przedmiotów humanistycznych, jeśli wybrałbyś mat-fiz.

Opublikowano

Wybór profilu w liceum nie jest wiążący z dalszą ewentualną kontumacją edukacji. Sam w liceum uczyłem się na profilu mat-fiz-inf, a studiuje na kierunku któremu bliżej do humanistycznego.

Opublikowano

Ludzie nie róbcie z liceum jakiegoś technikum/zawodówki. Tutaj jak nawet pójdziesz na fiz-mat-inf to po ukończeniu ciągle guzik umiesz, ale możesz pójść dalej (pod warunkiem, że maturę dobrze zdasz) - czy to psycholog, czy to na jakąś medycynę. Liceum i tak przeważnie ma na tyle wysoki poziom nauczania, że nie robi to różnicy (chyba, że to jakiegoś słabe liceum to postaraj się zmienić szkołę na jakąś aktorską).

pyhvh7E.png

Opublikowano

Dzieki, nie naskakujcie tak na mnie jednak to jakas tam decyzja jest. Wy macie to za soba ,a dla mnie to jednak 3 lata nauki :-;

lubie sie spowolnic

Opublikowano

­Wybierz profil najłatwiejszy i ten, który przyniesie Ci najwięcej satysfakcji. Na maturze i tak możesz zdawać co chcesz, a prawie na każdym kierunku na studiach patrzą na te same przedmioty.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

­

Idź do mat-fizu, bo po szkole teatralnej gówno będziesz miał, no chyba, że chcesz grać w filmach typu "M jak Miłość" B)

A po mat-fizie co będzie miał? To samo - maturę i to pod warunkiem, że zda. Jeśli nie zauważyłeś, temat jest o liceum.

Opublikowano

Wybiore profil teatralny , przedmioty humanistyczne sa dla mnie nudne ,ale zarazem latwiejsze dzieki wam za odpowiedzi! :)

lubie sie spowolnic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...