Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co nowego w Minecraft 1.9

Vampire4Fun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników MPCFORUM :)

Dzisiaj natomiast zajmiemy się wersją Minecraft 1.9 która ma nadejsć pod koniec roku szkolnego 2015.

Opowiem wam, co Mojang planuje dodać w wersji 1.9

1. W wersji 1.9 nie będziemy mogli bronić się mieczem, natomiast zostaną dodane tarcze, które na pewno urozmaicą grę do obrony, jak i ataku :)

2. Zostaną dodane do gry nowe strzały, jak i miejsce w ekwipunku gdzie będziemy mogli je przechowywać.

3. Mojang pracuje nad tym, żeby gra wyglądała tak samo na wszystkich urządzeniach 

4. W wersji 1.9 zostaną dodane shadery/urozmaicające grę

5. Zostanie dodane nowe jedzenie , kukurydza

6. Będzie można wsadzać zwierzęta do łódki

7. W następującej wersji zostanie dodany blok drogi który prawdopodobnie przyspieszy chodzenie o 10%

8. Zostanie dodana druga ręka.

10. Być może dodadzą nowe zwierzęta ale nie jestem pewien :)

Łapcie filmik, w którym się wszystkiego dowiecie :) https://www.youtube.com/watch?v=mOZ_RLzSm9A

To tyle na ten temat, jesli ktos byłby zainteresowany lepszą grafiką, zapraszam na p/w bądź skype.

Więcej propozycji napiszcie w komentarzu :)

Pozdrawiam.

post-1327284-0-98723000-1433701543_thumb.jpg

Opublikowano

Wszystko fajnie, ale od tego jest mimo wszystko redakcja, jak chcesz pisać to u nich się zrekrutuj, wg. mnie to jest nie przydatne, można z innych źródeł dowiedzieć się o wiele wiele więcej, no ale jak ktoś siedzi tylko na mpc może... może.

Mam nadzieję, że tarcze nie będą zbyt op.

Opublikowano

Pod koniec roku szkolnego? Nie w listopadzie?

Wersja 1.8 trwa już jakis rok :) Więc czemu miało by być dopiero w listopadzie? Poczytaj sobie na stronie Mojang a wszystkiego się dowiesz, polecam.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wersja 1.8 trwa już jakis rok :) Więc czemu miało by być dopiero w listopadzie? Poczytaj sobie na stronie Mojang a wszystkiego się dowiesz, polecam.

Pozdrawiam.

Dobrze, że stworzyłeś ten temat. Trzeba wziąść się ostro do pracy i wybić konkurencje na starcie :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...