Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno karty graficznej do pc

i3turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Płyta Głowna: Gigabyte GA-H81M-HD3

Procesor pentium g3258

Karta graf:geforce gigabate gt 730

Ram 4gb

o to mój właśnie sprzęt chcę kupić jakąś karte graficzna do 400zł np:

http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gt-740-1gb-gddr5-128-bit-vga-dvi-mini-hdmi-ne5t74001301f-645599/

i tutaj pojawia się pytanie czy na takiej karcie zagram w gta 5 a jak nie to podajcie jakieś karty do tej kwoty.Pozdrawiam

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Nawet jak kupisz karte za 2 tysiace to tez sie nie wlaczy :D a jak sie wlaczy to bedzie z 2-5 fpsy.Zawsze mozesz ogladac gameplaye z gta 5 na youtube 

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

a jaki zasilacz masz ? na tej karcie chyba raczej nigdy,ewentualnie na ustawieniach LOW...Co do karty,myślę że r7 260X będzie najlepszy do tego procesora....

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Rekomendowane: Intel Core i5-3470 3.2 GHz/AMD X8 FX-8350 4.0 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 2 GB Geforce GTX 660 GT/Radeon HD 7870 lub lepsza, 65 GB HDD, Windows 7(SP1)/8/8.1 64-bit

Minimalne: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz/AMD Phenom 9850 2.5 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB GeForce 9800 GT/Radeon HD 4870 lub lepsza, 65 GB HDD, Windows Vista/7(SP1)/8/8.1 64-bit

Pierwsza rzecz to zasilacz, firma, moc i czy ma wejścia PCI-E 6-PIN.

Grafika jest słaba, różnica będzie, ale nie na tyle duża, żeby zagrać w gta5, ja ci radzę kupić używanego radeona 7850 lub podobny model na allegro. O wiele mocniejsza karta, a dostać taką w dobrym stanie na allegro to nic trudnego ;) No niestety to wymagająca gra, a wszystko zależy od rozdzielczości, jeżeli masz 1280x720 to ci na tej co masz pójdzie na minimalnych, ale im wyższa rozdzielczość, tym więcej pikseli do wytworzenia i tym większa wymagana moc obliczeniowa.

Dlatego radzę ci kupić coś używanego za 400zł Radeon 7850 na spokojnie znajdziesz, ale w wersji 1gb ddr5 256-bit. Jeżeli trochę dołożysz to możesz szukać wersji 2gb ddr5 256-bit.

#edit tutaj masz istną okazję: http://allegro.pl/radeon-hd7850-2048mb-ddr5-i5429728238.html

A tutaj porównanie do r7 260x: http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R7-260X-vs-Radeon-HD-7850

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

a jaki zasilacz masz ? na tej karcie chyba raczej nigdy,ewentualnie na ustawieniach LOW...Co do karty,myślę że r7 260X będzie najlepszy do tego procesora....

Rekomendowane: Intel Core i5-3470 3.2 GHz/AMD X8 FX-8350 4.0 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 2 GB Geforce GTX 660 GT/Radeon HD 7870 lub lepsza, 65 GB HDD, Windows 7(SP1)/8/8.1 64-bit

Minimalne: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz/AMD Phenom 9850 2.5 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB GeForce 9800 GT/Radeon HD 4870 lub lepsza, 65 GB HDD, Windows Vista/7(SP1)/8/8.1 64-bit

Pierwsza rzecz to zasilacz, firma, moc i czy ma wejścia PCI-E 6-PIN.

Grafika jest słaba, różnica będzie, ale nie na tyle duża, żeby zagrać w gta5, ja ci radzę kupić używanego radeona 7850 lub podobny model na allegro. O wiele mocniejsza karta, a dostać taką w dobrym stanie na allegro to nic trudnego ;) No niestety to wymagająca gra, a wszystko zależy od rozdzielczości, jeżeli masz 1280x720 to ci na tej co masz pójdzie na minimalnych, ale im wyższa rozdzielczość, tym więcej pikseli do wytworzenia i tym większa wymagana moc obliczeniowa.

Dlatego radzę ci kupić coś używanego za 400zł Radeon 7850 na spokojnie znajdziesz, ale w wersji 1gb ddr5 256-bit. Jeżeli trochę dołożysz to możesz szukać wersji 2gb ddr5 256-bit.

#edit tutaj masz istną okazję: http://allegro.pl/radeon-hd7850-2048mb-ddr5-i5429728238.html

A tutaj porównanie do r7 260x: http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R7-260X-vs-Radeon-HD-7850

Zasilacz to Antec VP 500W, nie wiem sam co sądzić o tych radeonach bo kolega "podwórkowy inforamtyk" mówił że readeon nie robi sterowników pod dane gry jak geforce i mówił że nie opłaca się kupować radeonów..Wiadomo że kiedyś dołoże ramu do kompa i wymienie procek na i5 lub i7 teraz chce kupić jakąś karte  żeby za jakiś czas jak kupie inne rzeczy zagrać sobie w gta 5...

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Do GTA V najważniejsze, abyś miał czterowątkowy procesor (np. i3) i dobrą grafikę, tak jak wspomniał @JacoH HD 7850 będzie dobry. Na Pentiumach musisz liczyć się ze spadkami FPS.

i3 ma 2 rdzenie :D

Radeon-HD-7850 a jak będzie w cs go na tej karcie?

Powinien spokojnie dzialac

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

i3 ma 2 rdzenie :D

Powinien spokojnie dzialac

Ma dwa rdzenie i cztery wątki. Pisałem o ilości wątków.

Z CS GO nie powinno być problemów jeśli chodzi o płynność rozgrywki, procesor możesz oczywiście podkręcać co na plus.

Opublikowano

GTX 660 ,powiedzmy że jest około 15% lepszy od tego Radeona..Z jakiej firmy jest ten GTX ? Jeżeli jest w Dobrym stanie,nie jest wyrobiony,to na twoim miejscu brałbym tego GTX`a..Za tą cenę-jak najbardziej się opłaca...

​     ​

Opublikowano

GTX 660 ,powiedzmy że jest około 15% lepszy od tego Radeona..Z jakiej firmy jest ten GTX ? Jeżeli jest w Dobrym stanie,nie jest wyrobiony,to na twoim miejscu brałbym tego GTX`a..Za tą cenę-jak najbardziej się opłaca...

Jest to GTX gigabyte kumpel ma tą karte rok czasu od nowości ;]

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

według mnie Bardzo wielka okazja,na twoim miejscu bym brał jak najbardziej...

​     ​

Opublikowano

Też polecam, bierz! Grafika warta tej ceny, jeżeli jesteś pewny, że jeszcze po działa to tym bardziej ;)

Opublikowano

Też polecam, bierz! Grafika warta tej ceny, jeżeli jesteś pewny, że jeszcze po działa to tym bardziej ;)

Co to znaczy że jeszcze po działa? Z tego co wiem to ma tą karte rok a żywotność takie karty jaka jest?Z tego co wiem to jej nie podkręcał.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

­karta może chodzić o 5-8 lat. Więc roczna na pewno da radę. A mówiąc, że "jeszcze po działa" chodziło mi o to, że karta nie kręcona, nie katowana, która nie była przegrzewana, czy używana jako ruszt - jest w lepszej kondycji i dłużej po chodzi ;)

Niestety nie umiejętne podkręcanie grafiki, nie wymienianie pasty, przegrzewanie karty przez złe wentylowanie obudowy może skrócić czas jej życia...

Opublikowano

­karta może chodzić o 5-8 lat. Więc roczna na pewno da radę. A mówiąc, że "jeszcze po działa" chodziło mi o to, że karta nie kręcona, nie katowana, która nie była przegrzewana, czy używana jako ruszt - jest w lepszej kondycji i dłużej po chodzi ;)

Niestety nie umiejętne podkręcanie grafiki, nie wymienianie pasty, przegrzewanie karty przez złe wentylowanie obudowy może skrócić czas jej życia...

Z tego co wiem to kumpel jej nie krecił bo nie miał takiej potrzeby a co do pasty to chyba nie wymieniał.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

wystawiał ją może ? sam bym ją kupił..

​     ​

Opublikowano

Karta graficzna bardzo słaba za 400 zł nie myśl ze pograsz w GTA V to znaczy na tej grafice gra się powinna uruchomić ale na niskich będziesz miał 20-30 FPS no chyba że to ci wystarcza no to aa i nie słuchaj tego OnlyGerRekT bo napisał że za 2 tyś nie odpali gra.

Heh smieszne wystarczy wydać 1000zł i grasz w GTA V na średnich lub wysokich detalach lecz raczej nie w FULL HD

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Karta graficzna bardzo słaba za 400 zł nie myśl ze pograsz w GTA V to znaczy na tej grafice gra się powinna uruchomić ale na niskich będziesz miał 20-30 FPS no chyba że to ci wystarcza no to aa i nie słuchaj tego OnlyGerRekT bo napisał że za 2 tyś nie odpali gra.

Heh smieszne wystarczy wydać 1000zł i grasz w GTA V na średnich lub wysokich detalach lecz raczej nie w FULL HD

Gtx 660 za 400zl to słaba karta?o_O Kumpel ma tą karte tylko że z  jakąś i5 i bez problemowo gra..

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Czy to żarty? GTX 660 jest dobry do GTA V. Oczywiście wymiana procesora się przyda na i3 przynajmniej, bo będziesz musiał się liczyć ze spadkami FPSów. Do GTA V trzeba cztery wątki/rdzenie dla płynności gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...