Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o napisanie skryptu na particlesy na spawnie.

PolskiGriefer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mógłby mi ktoś napisać skrypt na "particlesy", które będą pokazywać się w wyznaczonym przeze mnie miejscu na spawnie? Mam nadzieję że wszystko jasno i zrozumiale napisałem. Pytania proszę pisać w komentarzach

Opublikowano
every second:
    spawn 80 of particle explode:1 offset by 0.5, 0.5, 0.5

Masz kawałek na pojawianie się particles dodaj sobie tylko gdzie mają się respić

2579314424273501027542.png

Opublikowano
On rightclick holding a gold ingot:
    player has permission "essentials.*"
        set {loc} to player's location
        send "&6Ustawiles miejsce spawnowania czasteczek na &2%{loc}"
every second:
    spawn 1 of particle explode at {loc}

Potrzebujesz Skript i SkQuery, a w grze permisji essentials.*

Stajesz w miejscu gdzie mają się spawnować cząteczki i klikasz PPM trzymając sztabkę złota.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Nie lepiej dać jakiegoś NPC z Citizens na spawn > nadać mu miksturę niewidzialności > pobrać plugn na particle > dać NPC odtwarzanie cząsteczek

Skrypt na cząsteczki jest spory i dużo potrzebuje bo co chwilę:

Sprawdza pozycje > odtwarza cząsteczkę > czyta nową pozycję > usuwa starą pozycję > odtwarza cząsteczki na nowej pozycji ]

^------------------------------------------ Powrót na początek ---------------------------------------------------------------------------------

Dodatkowo cząsteczki są od wersji SK 2.0. Niżej nie znajdziesz działającego kodu, szukałem na angielskich forach i nie znalazłem nic tak więc musisz mieć tą wersję

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...