Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania gra zręcznościowa?Co wam się podoba w takich grach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam Parę Pytań Co Wam Podoba się W Grach typu Mario , Sonik itd a co was denerwuje ??

Jakie Elementy Gry Są Fajne a , które wprost przeciwnie.

Jeżeli ktoś o czymś wspomniał już to nie bójcie się tego powtórzyć gdyż liczą się głosy większości !

Like it +

Opublikowano

Zacznę tak: co się podobało i dlaczego teraz się nie podoba. Otóż kiedyś nie było gier takich jak dzisiaj. Pamiętam te czasy kiedy instalowało się Mario z dyskietki i była to jedyna gra na komputerze. Dlaczego była taka fajna? Odpowiedź jest prosta: jedyna gra na komputerze, trudna jak na tak pozornie prostą grę, nieraz pamiętam jak moja mama pomagała mi przechodzić niektóre poziomy. Dzisiaj takie gry również są fajne i mile widziane, ale nie jest to co kiedyś ( w moim przypadku ). Teraz wraca się do takich gier tylko po to, aby powspominać te czasy i grając powiedzieć sobie "Haha, a pamiętam jak cały dzień męczyłem się z tym bossem, a to takie proste". Ale wiadomo jak to w każdej grze dzisiaj bym zwracał szczególną uwagę na fabułę. Ważne jest to po co w nią gramy, bo mamy w niej jakiś cel. Grafika w stylu Mario jest w porządku, więc jeśli chodzi o zręcznościówki to ujdzie, aczkolwiek można by było zrobić taką współczesną zręcznościówkę - dobra grafika, dobra muzyka, dobra fabuła.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Zacznę tak: co się podobało i dlaczego teraz się nie podoba. Otóż kiedyś nie było gier takich jak dzisiaj. Pamiętam te czasy kiedy instalowało się Mario z dyskietki i była to jedyna gra na komputerze. Dlaczego była taka fajna? Odpowiedź jest prosta: jedyna gra na komputerze, trudna jak na tak pozornie prostą grę, nieraz pamiętam jak moja mama pomagała mi przechodzić niektóre poziomy. Dzisiaj takie gry również są fajne i mile widziane, ale nie jest to co kiedyś ( w moim przypadku ). Teraz wraca się do takich gier tylko po to, aby powspominać te czasy i grając powiedzieć sobie "Haha, a pamiętam jak cały dzień męczyłem się z tym bossem, a to takie proste". Ale wiadomo jak to w każdej grze dzisiaj bym zwracał szczególną uwagę na fabułę. Ważne jest to po co w nią gramy, bo mamy w niej jakiś cel. Grafika w stylu Mario jest w porządku, więc jeśli chodzi o zręcznościówki to ujdzie, aczkolwiek można by było zrobić taką współczesną zręcznościówkę - dobra grafika, dobra muzyka, dobra fabuła.

Więcej ?

Np Jakieś spece. mobki jakieś ... ruszające się platformy ... kolce ... unikanie ognia ... czy coś !

­

Like it +

Opublikowano

Tutaj się posłużę produkcją Bloody Trapland. Niepozornie krwawa zręcznościówka, w której wcielamy się w kotka, który musi unikać przeszkód. Ma grafikę stylu mario, soundtrack pół na pół i nie posiada fabuły. Jest jednak coś, przez co się w nią wciągamy. Chęć przejścia tego poziomu jak najlepiej. I właśnie to podobało mi się w mario i innych platformówkach np. jazz jackrabbit. Nie było tego co mi się nie podobało. Teraz nie tworzą takich gier jak wcześniej, lecz zdarzają się białe orzełki. 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...