Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na plikach terenzo, zostaniesz połączony z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam serwer na plikach terenzo, mam również jego clienta wszystko zrobiłem tak jak na filmie i nie mogę się zalogować piszę mi zostaniesz połączony z serwerem i tak cały czas wie ktoś co z tym zrobić ?

Opublikowano

synu,proszę Cię,terenzo najprostsze pliki jakie mogą być...

#1 Wirtualna maszyna (VirtualBox) 
#2 New->Nazwa->Pod nazwa wybieramy FreeBSD

#3 Szukamy gdzie wypakowaliśmy FreeBSD 9.2 i klikamy w nie po czym dajemy next
#4 Jesteśmy "w ekranie głównym naszej maszyny",wchodzimy w ustawienia->network->bridżigt adapter (xD)->Hamachi virtual card czy jakoś tak,no bynajmniej hamachi...
#5 Odpalamy maszyne ->login root ->hasło 123456
#6 (gdy sie zalogowalismy) rm /var/db/mysql/account/string.ibd <ENTER> ->druga komedna rm /var/db/mysql/player/string.ibd <ENTER>
#7 komenda sysinstall->configure->network <ENTER><ENTER> -> ma być ethost. (kropka na końcu!) <enter> to zostawimy puste <enter> ip z hamachi zwykla koncowka <enter> wpisujemy 4.2.2.3 <enter> wpisujemy ip z hamaka z koncowka .100 (czyli te ostatnie cyfry które są na hamachi zamieniamy na "100" - czyli jak masz np ip hamachi : 25.69.72.103 to zamieniasz na 25.69.72.100 <enter> i kasujemy wszystko i wpisujemy 255.0.0.0
#8 komenda ee /etc/rc.conf i zjeżdżamy do BODAJŻE NIE JESTEM PEWIEN 4-5 LINIJKI OD KOŃCA  linijki,strzałką w prawo najeżdżamy na ten "płotek-shift+3 (jak kto woli)" i jak najechaliśmy na ten płotek dajemy enter

#9 po czym w maszynie wpisujemy komende /etc/rc.d/netif restart 
#10 minimalizujemy VB (virtualboxa) przechodzimy do clienta I TERAZ TAK: 

POBIERASZ ROOT http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/-DRUGI SPOJLER "ROZPAKOWANE ROOT" I POBIERASZ TO -gdy to pobierzesz->wypakuj na pulpit->edytuj serverinfo pod siebie (ip z hamachi z koncowka 100)->zapisz i TEN FOLDER (ROOT) SPAKUJ NAJLEPIEJ ETERNEXUSEM- EterNexus->file->packarchive->(wybierasz folder) i spakuje sie i bedzie git :) Po czym podmieniasz to w swoim cliencie i w VB komenda /start -odpalasz channele i serwer chodzi pieknie :) Wszystko z pamieci wiec jebnij + i powinno działać! pozdro! 

Opublikowano

Wszystko działa jesteś wielki dzięki leci + :)

Mógł byś mi jeszcze podpowiedzieć jak prawidłowo zrestartować i wyłączyć maszynę aby niczego nie uszkodzić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...