Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbiór pytań początkującego

Qorisend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

parę godzin myślałem czy zacząć grę w Terę czy Aion. Ogólnie ani w jednej ani drugiej nie miałem max lvl, kończyło się zawsze na 20~, dlatego razem z kolegą postanowiliśmy zagrać w coś na poważniej. Wyszło na to, że wybraliśmy Terę i mam teraz kilka pytań:

1. Czy jest tutaj podział na rolę, tzn tank/healer/dps, czy tak jak w GW2 każda postać może robić wszystko.

2. Jeśli ten podział jednak istnieje, to czy klasy typu tank/healer mają szansę osiągnąć coś na pvp?

3. Ogólnie interesuje mnie PvP, dlatego ciekaw jestem, czy jest coś takiego jak rankingi pvp na end gamie?

4. Chcemy z kolegą grać we dwóch, które klasy polecilibyście, aby łatwo wspólnie wykonywać questy, potem coś na pvp zawalczyć.

5. Która z postaci jest najbardziej dynamiczna, bo z tego co widziałem na filmikach to w trakcie wykonywania ataków postać stoi w miejscu, co osobiście trochę mi przeszkadza.

6. Czy end game jest na tyle dobry, aby zatrzymał nas na dłużej?

7. Czy nie płacąc nic na grę jesteśmy w stanie osiągnąć to samo?, czy są może jakieś w Item Shopie rzeczy, który przyspieszają exp/ułatwiają rozgrywkę?

8. Będąc, np dpsem, długo się czeka na party w porównaniu do tanka/healera?

9. Które postacie uznaje się za healera/tanka/dps?

Na razie tyle, jak coś wymyślę to napiszę w tym temacie

Opublikowano

1. Czy jest tutaj podział na rolę, tzn tank/healer/dps, czy tak jak w GW2 każda postać może robić wszystko.

Jest podział na te role- wystarczy troszkę poczytać.

2. Jeśli ten podział jednak istnieje, to czy klasy typu tank/healer mają szansę osiągnąć coś na pvp?

Tanki mają dobrego kopa- nie wiem jak w mass pvp, ale 1v1 czy 2v2, 3v3 myślę, że się sprawdzają; co do healerów jak myślisz, który team wygra?ten co ich ma czy ten gdzie ich brakuje? Healerzy są bardzo pożądani i nie są zdani wyłącznie na kolegów DPS-ów- potrafią utrzymać się przy życiu jak i uderzyć.

3. Ogólnie interesuje mnie PvP, dlatego ciekaw jestem, czy jest coś takiego jak rankingi pvp na end gamie?

Skoro są areny to i na pewno rankingi.

4. Chcemy z kolegą grać we dwóch, które klasy polecilibyście, aby łatwo wspólnie wykonywać questy, potem coś na pvp zawalczyć.

Questy można większość robić samemu, w pt z kimkolwiek jest po prostu bez trudu...jak później przestawicie się  głównie na pvp to zrobiłbym healera+dps [slaeyra najchętniej- bardzo mobilny i mocno bije. ale to ja- nie sugeruj się tym tak bardzo]

5. Która z postaci jest najbardziej dynamiczna, bo z tego co widziałem na filmikach to w trakcie wykonywania ataków postać stoi w miejscu, co osobiście trochę mi przeszkadza.

Postacie nie muszą stać w miejscu- są umiejki instantowe jak i ładujące się- te które trzeba naładować zazwyczaj na wyższych lvlach nie wymagają stania w miejscu, oczywiście zależy od klasy...

6. Czy end game jest na tyle dobry, aby zatrzymał nas na dłużej?

Tego najstarsi górale nie wiedzą ;)

7. Czy nie płacąc nic na grę jesteśmy w stanie osiągnąć to samo?, czy są może jakieś w Item Shopie rzeczy, który przyspieszają exp/ułatwiają rozgrywkę?

W sklepiku masz "przyspieszacze" lvlingu+ ładniejsze pixelki na postać- za to nie masz nic czego nie jesteś w stanie zdobyć w grze bez dotacji [w sensie lepszy ekwipunek, że doterzy będą silniejsi]

8. Będąc, np dpsem, długo się czeka na party w porównaniu do tanka/healera?

Nie wiem jak jest z healerem/tankiem- grałem dotychczas dps-ami i trochę jednak na instę czekać trzeba

9. Które postacie uznaje się za healera/tanka/dps?

tank: warrior, lancer

dps: warrior, berserker, slayer, reaper, gunner, archer, sorcer

healer: priest

support healer: mystic

NrwUNCU.png

Opublikowano

Dzięki, bardzo pomocne są twoje odpowiedzi, przyszły mi do głowy jeszcze 2 pytanie w czasie kiedy ściągam Terę:

1. Który świat pvp w eu jest najbardziej zaludniony?

2. Czy już na max lvlu będzie problem z tym, że większość ma ten sam wygląd gearu czyli każda postać wygląda tak samo, czy jednak można zrobić swój unikatowy wygląd?

Opublikowano

1. Podobno Kilian jest najlepszym serwerem pvp

2.Nie będzie takiego problemu, ponieważ większość graczy ma założone kostiumy na postaciach, więc będziesz mógł sobie sam dobrać wygląd postaci mimo używania tego samego ekwipunku...

NrwUNCU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...