Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy! Mam problem z portami!

DJPiluke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli napisałem w złym temacie lub nie powinno się to tutaj znajdować to sorka, to mój pierwszy temat nie do końca rozumiem tą strone :P.

A więc do sprawy:

Router: Huwaei HG8245H

Mam problem z portami chcę odblokować port 25565 wszystko robie "dobrze", chociaż zgodnie z instrukcją: (ScreenShoot)

http://fotowrzut.pl/CMNRAR9HG0

Lecz gdy wchodzę na strone która sprawdza "czy port jest otwarty" okazuje się, że port na danym ip dalej nie funkcjonuje.

Jeszcze do tego gdy włączę konsole do serwera gry PISZE, że port jest używany (Firewall mam wyłączony antyvirusa też a port nie jest zajęty)

Zajęte porty:

http://fotowrzut.pl/0039PW0UA6

Opublikowano

Ten port może być zarezerwowany przez router. I w takim przypadku nic nie zrobisz. Ale być tak w cale nie musi, to tylko sugestia.

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

Ale nawet jeżeli zmieniam na 25566 to dalej dzieje się tak samo.

Może być to wina IP wewnętrznego? Mam też zewnętrze tak jak każdy router... Lecz jest ono tylko widzanie w internecie nie w ipconfig w konsoli cmd... Moje ip v4 192.168.100.3

Opublikowano

Skoro port odblokowuje się na routerze to i sprawdza się na routerze a nie na podpiętych do niego kompach 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak se tłumacz , skoro wiesz więcej to po cholerkę ustawiasz i odblokowujesz porty na routerze ?   Żeby sobie były tylko odblokowane ?

Nie sprawdzałeś portów na routerze tylko na KOMPUTERZE gdzie masz je zablokowane przez program który je używa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie, porty odblokowywuję aby postawić serwer nie używając czegoś typu "HAMACHI". Ponieważ, hamachi sprawia wielkie problemy. Może wiesz jakie programy mogą go blokować na komputerze a także, ich używac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...