Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić, aby moje AMV było legalne?

AirmanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, otóż dzisiaj skończyłem robić moje AMV, ale jest jeden problem. Zaraz po opublikowaniu go na youtube, amv zostało zablokowane. Pisało coś tam że muzyka bez licencji itp itd i ja kompletnie nie wiem co zrobić aby była muzyka legalna  o.O inni jakoś normalnie robią amv z muzyką i wszystko git, a jak ja zrobie to już wszystko nielegalne ._. help :( 

Opublikowano

Nic nie zrobisz. Musiałbyś mieć partnerstwo, a tego szybko nie zdobędziesz, więc masz dwie opcje: zmienić piosenkę lub podwyższyć / obniżyć ją o oktawę, dzięki czemu automatyczne wykrywanie nie będzie działać, ale za to utwór ucierpi na jakości.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

To wytłumacz mi jak to robią inni, że mają bardzo dobrą jakość i jeszcze muzyke, np. linkin park tak jak ja. Im dobrze amv chodzi, a moje zostaje blokowane...nie da się jakoś uznać tego autorstwa, ściągnąć muzykę z licencją cc? Próbowałem na jamendo.pl ale tam nie ma Linkin Parku i w ogóle jakieś wielkie dziadostwa tam są :/ a i jeszcze nie tylko muzyka została zablokowana, ale również cały filmik. Znowu TokyoTV się przyczepiło...proszę wytłumacz mi co muszę zrobić, aby amv było legalne, tak jak reszta i jak to robią inni że oni mają dobre, z licencjami i wgl a ja takie nielegalne które jest ciągle blokowane :/  Koniecznie chcę opublikować te amv, jest to moje pierwsze amv i według mnie wyszło nieźle *.*

Opublikowano

Skoro Tokyo TV się przyczepiło, to zablokowało ci wideo, nie audio. ._.
Spróbuj przyciemnić film albo dodać jakieś filtry.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie tylko TokyoTV sie przyczepiło...tam coś jeszcze pisało że jakieś WMG sie przyczepiło i zostało zablokowane Audio i Video. Ok dzięki za rade, spróbuję jakoś zmienić video byle by nie wyglądało tak samo jak oryginał..może to coś pomoże. Ale jak drugi raz wrzuce i jak znowu mi to zablokują to nic mi nie zrobią, sprawa nie trafi gdzieś do sądu ani nigdzie? Jestem na tym punkcie przewrażliwiony trochę bo już tak na oko 5 razy naruszyłem prawa autorskie w internecie :/ 

Tu screen: JYDFrYg.png

A jeśli chodzi o muzykę, to zauważyłem że pod innymi amv pisze wykonawca muzyki...jak ja mógłbym tam podać wykonawcę? Nigdzie takiej opcji nie widziałem :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...