Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO a stream.

zbyszeq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam zamiar zacząć streamować - jako, że konkretnego działu nt temat nie znalazłem na forum piszę w tym dziale.

Oprócz głównego sprzętu + łącza co mi tak na prawdę jeszcze potrzeba?

2monitor? Grafikę pod kanał?

Dodatkowo, jak robi się np ostatni donejt, ostatni sub itp? Grafikę, gdzie jest miejse na moją kamerkę?

etc

Opublikowano

Najważniejszy to program do Streamowania: OBS.

Jest masa pluginów do niego czy addonów od właśnie donejtów etc.

Grafikę musi Ci ktoś zrobić jeśli Ci w ogóle potrzebna, no chyba że sam umiesz zrobić a potem ustawić dobrze scenę. 2 monitor nie jest wymogiem, ale jest usprawnieniem.

Poza tym, szczerze, jeśli nie pokazesz cycków, nie jesteś pro gejmerem to nie masz czego w sumie szukać na Twitchu. 

he?

Opublikowano

Najpierw zadaj sobie pytanie - dlaczego masz zamiar streamować? A potem następne - czy chciałbyś siebie oglądać, czy jesteś atrakcyjny dla potencjalnego widza.

Strata czasu IMO

Opublikowano

Dla fanu - czemu nie?

Ludzie się wybijają czasem nawet z dupy :)

CO do monitora i grafiki to zakupie, a jak z mikrofonem sprawa wygląda?

Opublikowano

Jasne, nikt Ci nie zabrania, ale po prostu trudno się wybić, tym bardziej jeśli będziesz robił streamy po polsku, bo polska bieda umysłowa tylko ogląda wąsacza, a to przecież ich bóg. 

No tu też by było fajnie, gdyby nie był za 5 zł. Jeśli chcesz już serio pójść w to i masz na to hajs no to kup coś z wyższej pułki, jakiś pojemnościowy czy coś. 

W sumie tu znalazłem coś, może Ci się przyda:

http://www.soushibo.pl/poradniki/jak-zaczac/

he?

Opublikowano

Mam spore zaplecza :P..

10grup na fb po 7-8k userów o tematyce CS:GO, i wiele więcej ale nie wchodząc w temat.

Izak jest i będzie zawsze znany z tego względu gdyż jego chce się słuchać :P..

Chce pójść na serio, hajs to nie problem zawsze się skołuje. :).

Jeszcze kamerka bo to podstawa.

Soushibo już ogarnąłem poradnik :) - ale dzięki.

OBS też mam dość fajne ogarnięty oprócz tych wszystkich pluginów :)

Jeszcze jakieś rady? :)

Opublikowano

Poza tym, szczerze, jeśli nie pokazesz cycków, nie jesteś pro gejmerem to nie masz czego w sumie szukać na Twitchu. 

no teraz już tak nie bardzo. Odkąd zmienili regulamin, zabronione jest streamowanie z gołymi cycami :D

Jasne, nikt Ci nie zabrania, ale po prostu trudno się wybić, tym bardziej jeśli będziesz robił streamy po polsku, bo polska bieda umysłowa tylko ogląda wąsacza, a to przecież ich bóg. 

z tym bym troszkę polemizował. Izak zdobył dużą popularność dzięki komentowaniu meczy, a w szczególności vp. Dodatkowo gra z paszą i organizuje/ował eventy jak np. granie z subami, otwieranie skrzynek i rozdawanie skinów (niejestem pewien, bo go nie oglądam). Fakt, że przykro jest kiedy stawia się wypowiedzi Wąsacza jako autorytet i jest się hejtowanym kiedy ma się inne zdanie na dany temat. No, ale cóż dzisiejszy rynek jest napędzany przez młodzież i trzeba o nich walczyć, jeśli chce się robić karierę w internecie. Tak jak wyżej napisano, że na polskiej scenie będzie ciężko się wybić ze względu na ilość osób jaka streamuje csa, ale jeżeli masz skilla i dobrą gadkę, to będzie łatwiej. Jeszcze jak przeznaczysz troszkę pieniążków na promocję kanału, to coś z tego może wyjść. 

Co do tematu, to 2 monitor nie jest konieczny. Na samym początku pewnie nie będziesz miał dużej ilości widzów, więc takie rzeczy jak przeglądanie czatu/streamu możesz robić z poziomu tableta lub telefonu. Grafikę pod kanał robi bardzo dużo osób, ale trzeba już indywidualnie poszukać, albo ewentualnie zlecić zrobienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...