Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 a zapisy z "dwójki"

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie mają znaczenie podjęte decyzje we Wiedźminie 2 do Wiedźmina 3? Jeśli dajmy na to skończyłbym Zabójców Królów, a potem wgrał zapisy z "dwójki" do "trójki" to miałoby to duży wpływ na grę? I teraz nie wiem, czy przejść sobie najpierw całą drugą część, a potem trójkę po skończeniu poprzedniej edycji. Tylko prosiłbym bez spoilerów, w Trójce jestem dopiero w Velen po walce z Dzikim Gonem.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja już jestem po wiedzminie 3 i mogę ci z przykrością powiedzieć ze nasze wybory z 1/2 nie mają żadnego wpływu na przebieg głównej fabuły w3 ;/ w zadaniach dodatkowych tylko można spotkać letho jezeli go nie zabiliśmy i tyle mi wiadomo  :<

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ja już jestem po wiedzminie 3 i mogę ci z przykrością powiedzieć ze nasze wybory z 1/2 nie mają żadnego wpływu na przebieg głównej fabuły w3 ;/ w zadaniach dodatkowych tylko można spotkać letho jezeli go nie zabiliśmy i tyle mi wiadomo  :<

Czyli tak, jak myślałem. Niespecjalnie postarali się o formalności związane z dwójką. Myślałem, że będzie ciekawiej, jeśli wczytałbym sobie moje zapisy z Zabójców Królów.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

No niestety i to duży - tej gry według mnie :)  Idąc głównym wątkiem spotkałem może z dwa niewielkie zdania które nawiązywały do w2 ..  A podobno miało być dużo smaczków .

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

zrobili tak, bo jest masa ludzi, która nie grała ani w jedynke, ani dwójke

nowym graczom łatwiej się wczuć, bo wiedźmin 3 to praktycznie nowa, oddzielna przygoda, jest bardzo mało nawiązań do poprzednich części

Opublikowano

zrobili tak, bo jest masa ludzi, która nie grała ani w jedynke, ani dwójke

nowym graczom łatwiej się wczuć, bo wiedźmin 3 to praktycznie nowa, oddzielna przygoda, jest bardzo mało nawiązań do poprzednich części

Tutaj się nie zgodzę, że jest bardzo mało nawiązań. Jeśli mamy zapis z dwójki w nowej części, to Nasze wybory są zapamiętane i np. podczas spotkania z Marią Luizą la Valette jeśli zabiliśmy jej syna to nie pojedzie z Nami na wyścigi, jej pokojówka jest teraz jakąś tam Lady, natomiast jeśli pomogliśmy mu uciec (Arjanowi) to będzie z Nami rozmawiała, pojedzie na wyścigi, a jej pokojówka nadal będzie pokojówką. Z tego, co mi wiadomo, jeśli nie zabiliśmy Letho, to będzie możliwość spotkać go, to samo pewnie z Rochem albo z Iorwethem. Dlatego zastanawiam się, czy nie przejść dwójki od początku, a potem znów grać w nową część. Bo podczas tego dialogu z pytaniami o poprzednią część strzelałem odpowiedzi, nie mówiłem po kolei, tylko zmyślałem.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Tutaj się nie zgodzę, że jest bardzo mało nawiązań. Jeśli mamy zapis z dwójki w nowej części, to Nasze wybory są zapamiętane i np. podczas spotkania z Marią Luizą la Valette jeśli zabiliśmy jej syna to nie pojedzie z Nami na wyścigi, jej pokojówka jest teraz jakąś tam Lady, natomiast jeśli pomogliśmy mu uciec (Arjanowi) to będzie z Nami rozmawiała, pojedzie na wyścigi, a jej pokojówka nadal będzie pokojówką. Z tego, co mi wiadomo, jeśli nie zabiliśmy Letho, to będzie możliwość spotkać go, to samo pewnie z Rochem albo z Iorwethem. Dlatego zastanawiam się, czy nie przejść dwójki od początku, a potem znów grać w nową część. Bo podczas tego dialogu z pytaniami o poprzednią część strzelałem odpowiedzi, nie mówiłem po kolei, tylko zmyślałem.

jak na tak ogromna grę tych wstawek jest i tak dość mało

ale bardziej chodziło mi o to, że nawet jak nie graliśmy w poprzednie części wiedźmina to bez problemu się odnajdziemy i zrozumiemy fabułę, w dodatku jak kogoś nie znamy to są wpisy o postaciach w glosariuszu

Opublikowano

jak na tak ogromna grę tych wstawek jest i tak dość mało

ale bardziej chodziło mi o to, że nawet jak nie graliśmy w poprzednie części wiedźmina to bez problemu się odnajdziemy i zrozumiemy fabułę, w dodatku jak kogoś nie znamy to są wpisy o postaciach w glosariuszu

To prawda. Ja np. nie pamiętam już prawie 90% postaci z dwójki, które są wymieniane w Dzikim Gonie. Często sprawdzałem w internecie, kto jest kim, bo zupełnie nie pamiętałem nic. Dlatego musiałbym chyba przejść sobie dwójkę jeszcze raz, potem wczytać save do trójki i tak działać. 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...