Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wygląd NPC, Zbr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam mały problem. Mianowicie chcę zmienić wygląd zbroi z standardowych np: Ze Smoczej Zbroi chcę zmienić wygląd na jakąś inną - tutaj pojawia się pytanie, co należy zrobić, aby ten wygląd się zmienił ?

Druga sprawa - chodzi również o zmianę wyglądu, tylko tym razem NPC, gdzie i jakie pliki należy "podmienić", aby zmienić wygląd jakiegoś podstawowego npc'ta, na np: http://www.mpcforum.pl/topic/1313822-nowy-npc-ognista-dama/

Dam limity przez parę dni! :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o punkt 1, to chcę zmienić wygląd na zbroje, której nie mam wgranej. Po prostu sam wygląd ( w cliencie ).

Jeżeli chodzi o punkt 2, to jak wkleiłem folder z tą "Ognistą damą" do npc2 i zmieniłem wpis w npclist, to po wejściu do gry w ogóle nie było widać npc. :)

Pomysły ? :)

Opublikowano

#1 czego nie rozumiesz? Masz w root assasin_m.msm assasin_w.msm etc,nie? i tam jest takie cuś: 

Group ShapeData03
{
ShapeIndex 4
Model "assassin_tanma.GR2"
SourceSkin "assassin_tanma.DDS"
TargetSkin "assassin_geukseom.dds"
}
Tutaj wpisujesz VALUE3 z item_proto clientowego danej zbroi
To jest model-czyli jak ma wygladac na Tobie ta zbroja
To są CHYBA POSZCZEGÓLNE ELEMENTY NIE WIEM :( 
A to jest tekstura zbroi
->w Twoim przypadku musisz zmienić wszystko prócz shapeindexu-powodzenia :) 
Opublikowano

Dzięki bardzo. Pozostał do wyjaśnienia punkt #2 + nowe pytanie :D Mianowicie, co należy zrobić, abym w questach mógł pisać w różnych kolorach ? Funkcje typu: say_red itp do quest_functions mam dodane, ale jak dodam np say_red w quescie, to później dany quest otwiera się do momentu nadania tego koloru ? Jakieś pomysły ? :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...