Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy kilka pytań.

Chmielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Aktualnie ściągam grę zastanawiam się czemu ten tytuł jest taki popularny i chce go wypróbować.

1) Jaki server? Aby było najwiecej ludzi ( sciagam wersje gameforge pl )

2) Ktos moglby przedstawic balans klas? Jest jaki kolwiek?

3) Długo wbija się cap lv? 
4) Jak wyglada zdobycie end game gear? Dungi, drop z bosa i pozniej enchant?

5) Znacie jakies poradniki dla poczatkujacego zeby sie nie zgubic i usunac zaraz gry?

Opublikowano

1. Avalon (s1), na innych serverach pustka. I tak btw. lepiej pobierz wersje NosTale z torrenta, bez gameforge live.

2. Wszystkie klasy równie dobre, graj kim chcesz.

3. Do 80lv szybko leci, później trochę trudniej, a od +90 trzeba się już męczyć z tym lvl.

4. Fabuła w tej grze to mało kogo obchodzi. Większość ludzi znajduje sobie ogar fam, chodzi na rajdy, glace (takie TvT dwóch drużyn), a fabuła gdzieś tam przy okazji.

5. http://www.mpcforum.pl/topic/681588-nostale-mega-tut/

giphy.gif

Opublikowano

Mam pytanie przy wykonywaniu misji gdzie mam do zabicia jakieś mobki można zobaczyć gdzie one dokładnie są? Na mapie nie pokazuję obszaru z mobami.

Opublikowano

Gdzie dokładnie to nie ale tam pisze jaka mapa. A jak nie możesz znaleść dalej to powiedz o jakie stworki chodzi.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Do ktorego lv musze robic questy i zaczac jakis grind? Kiedy zmiana klasy i czy lucznik do botowania bedzie dobry i zarabiania kasy?

Opublikowano

Questy robi się cały czas żeby później mieć fabułe na a5.2 ale najbardziej opłacalne są te do 55lvl'a, choć te 90+ też nie są złe (czas w stosunku do otrzymywanego expa)

Zmiana klasy jest dostępna od 15lvla postaci i 20 jlvla. Łucznik jest dobry do bocenia, ale równie dobry jest mag, a jest lepiej opłacalny (darmowy heal)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

ja skończyłem questy na 56 ale to z lenistwa :P Zmiana to 15lvl 20job łucznik jak najbardziej.

Opublikowano

Czy moglbym poprosic kogos z was o podanie linka lub wypisanie w przyblizeniu mniej wiecej gdzie powinienem expic/botowac na danym lv? 

Questy przyprawiaja mnie o bol glowy sa strasznie zle oznaczone na mapie nic nie pokazuje i musze sie domyslac gdzie to moze byc. Dlatego postanowilem robic questy po powrocie z pracy a reszte leciec na bocie.

Opublikowano

Czy moglbym poprosic kogos z was o podanie linka lub wypisanie w przyblizeniu mniej wiecej gdzie powinienem expic/botowac na danym lv? 

Questy przyprawiaja mnie o bol glowy sa strasznie zle oznaczone na mapie nic nie pokazuje i musze sie domyslac gdzie to moze byc. Dlatego postanowilem robic questy po powrocie z pracy a reszte leciec na bocie.

Nic nie musisz się domyślać masz strzałki, teleproty, nazwy.

Polecam Ci niemieckie NosTale, jeśli chcesz mogę ci potłumaczyć trochę :)

Jest spolszczenie ^^

Opublikowano

Nic nie musisz się domyślać masz strzałki, teleproty, nazwy.

Jest spolszczenie ^^

Niby jest spolszczenie, ale jest to w jakiś sposób chyba modyfikowanie klienta gry, a z tego co czytałem w regulaminie jest ban.

Opublikowano

Jak moge polepszyc swoja sile ataku lub przezywalnosc. Mam 25lv Expie na slonecznej lace ale moby troche mnie tluka ze spacji mam je na 5 strzal lub 2-3 skile. Dodam ze gram lucznikiem i dopiero zaczynam wiec nie mam za duzo zlota wiekszosc idzie na umiejetnosci.

Opublikowano

Dostaniesz bana za spolszczenie jak będziesz idiotą i wyślesz screena niemieckiemu supportowi z spolszczonym clientem po polsku . A jak nie wyślesz to za co masz dostać bana ? Boże ludzie nie bójcie się tak... nie musicie się w 100% stosować do regulaminu gry..

nostaleh.png
Opublikowano

Dostaniesz bana za spolszczenie jak będziesz idiotą i wyślesz screena niemieckiemu supportowi z spolszczonym clientem po polsku . A jak nie wyślesz to za co masz dostać bana ? Boże ludzie nie bójcie się tak... nie musicie się w 100% stosować do regulaminu gry..

spolszczony client po polsku xD

Jak moge polepszyc swoja sile ataku lub przezywalnosc. Mam 25lv Expie na slonecznej lace ale moby troche mnie tluka ze spacji mam je na 5 strzal lub 2-3 skile. Dodam ze gram lucznikiem i dopiero zaczynam wiec nie mam za duzo zlota wiekszosc idzie na umiejetnosci.

Idź do Calvina i tam jest taka zdolność, która dodaje atak (na początku chyba o 2 powiększa).

Kup wróżkę, będzie bił o wiele więcej ze skilli.

Kup lepszy łuk i zbroje.

A jak nie dajesz sobie rady i z tym to idź exp gdzie indziej.

giphy.gif

Opublikowano

Dobilm 30lv kupilem na nosbazar kilka itemkow. Jest o wiele lepiej nie wiem czy dobze robie expiac na Posterunek Fernor chociaz bot niezle sobie radzi. Doszedlem do wniosku ze magiem szybciej by sie expilo.

Opublikowano

Dobilm 30lv kupilem na nosbazar kilka itemkow. Jest o wiele lepiej nie wiem czy dobze robie expiac na Posterunek Fernor chociaz bot niezle sobie radzi. Doszedlem do wniosku ze magiem szybciej by sie expilo.

na słonecznych możesz, ale jak dajesz rade na posterunku to exp tam. u maga sie konczy mana to tez nie za wesolo i malo hp

Opublikowano

Ile trzeba poswiecic czasu na dobicie do 90lv? Kiedy mam zaczac interesowac sie tymi kartami specjalisty? Nie dokonca rozumiem co to ten WK i kiedy moge sie w niego przemienic by miec jakiegos tam dzika?

Opublikowano

Ile trzeba poswiecic czasu na dobicie do 90lv? Kiedy mam zaczac interesowac sie tymi kartami specjalisty? Nie dokonca rozumiem co to ten WK i kiedy moge sie w niego przemienic by miec jakiegos tam dzika?

Dopiero od 85lv zaczyna się prawdziwe expienie, jednak trzeba trochę tego czasu poświęcić. I ile to zależy od tego jak będzie expił, z kim, z czym, gdzie...

Pierwszą kartę specjalisty możesz zdobyć na 36lv i najlepiej uporaj się z nią jak najszybciej.

WK (Dziki Strażnik) to 4 karta specjalisty Łucznika (do zdobycia na 65lv) i nie daje on żadnego dzika ;D 

giphy.gif

Opublikowano

Karte specjalisty możesz kupić i zdobyć z questa. :)

Expienie do 80-90 to jest około 1-2 miesiące jak będziesz codziennie na x2 lod, z różnymi eliksirami i błogosławieństwem ancellona które dają więcej pd na pewno pójdzie ci szybciej ale sa naprawdę drogie więc chyba nie warto.

Opublikowano

A od ktorego poziomu zajac sie enchantowaniem itemow? W sensie podbijac +1 +2 itd. Dziekuje za przydatny link : ) Czy materialy mam kupywac w nosbazar czy dropic je gdzies? Warto bawic sie w hazard?

Opublikowano

A od ktorego poziomu zajac sie enchantowaniem itemow? W sensie podbijac +1 +2 itd. Dziekuje za przydatny link : ) Czy materialy mam kupywac w nosbazar czy dropic je gdzies? Warto bawic sie w hazard?

Tzn tam do +1/2/3 możesz podbijać na low lvl ale juz +7 to od 63 bodajże. Materiały proszzek możesz sam robić Kamienie + uszlachetniacz. Na hazardzie ja straciłem ale to od farta zależy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...