Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam ochrony przed zniszczeniem serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wbiłem dzisiaj na serwer xfast a tam ban z powodem "MACIE PO SERWERZE NARA". Czy mogą mi coś zrobić? Słyszałem, że SlimxaQ ostro rozwalał m.in. TopCraft'a. Jak mogę się przed czymś takim obronić/zabezpieczyć?

Zbanował mnie użytkownik "SlimxaQ" aka @TheMasterOfMPC
632401433668652754911.png

Opublikowano

Backup, backup i jeszcze raz backup 3 razy dziennie najlepszym zabezpieczeniem : )

o ile nie logowałeś się na ich serwer swoim hasłem z panelu do serwera to niby jak Ci mają coś zrobić, nie wpadaj w paranoje, to trole są.

pewnie chodziło im o serwer na którym zostałeś zbanowany. Nie każdy ma 6 z polskiego.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

To powinno oduczyc cie reklamowania swojego serwera na ich sieci. Dokładnie wiedziałes na kogo serwer wbijasz i gdzie sie reklamujesz a tam bany za nic nie lecą więc nawet nie pisz ze nikt od was nie pisał tam ip.

@AntyWarni polecam antibot ultra i backup tak raz na miesiac dodatkowo sciagaj pluginy z mpc z backdoorami :)

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

­Zapewne reklamowałeś się u nich? No cóż.. wybrałeś najgorszą formę reklamy, nigdy tam nie rób. Teraz musisz płacić za swoją głupotę i robić często backupy

­VeIMQWU.png

Opublikowano

1. Pozmieniaj hasla (na host i na serwerze)

2. AntiBot pozadny

3. Wywal pluginy kukubaczka (zaczynaja sie na kuku.....)

4. Nie reklamuj serwera na ich serwerze

Opublikowano

­UltraJoinBot.

Usun pluginy kuku.

Po co reklamowales?

Zbanuj ich(najlepiej ip)

Nie wiem czy to coś da. (Najwyżej masz lipe)

Opublikowano

xfat to gówno nie serwer czy sieć lub kolejne inne gówno

slimax i zbocki to grubasy którzy siedzą przed kompem i liczą hajs z dzieciaków

jak cie będą straszyć jakimiś chujowymi ddosami lub innym zniszczeniem to poprostu zacznij sie śmiać bo jedyne co oni umią to dawanie opa backdoorem kukubraczka

Opublikowano

1. Pozmieniaj hasla (na host i na serwerze)

2. AntiBot pozadny

3. Wywal pluginy kukubaczka (zaczynaja sie na kuku.....)

4. Nie reklamuj serwera na ich serwerze

­UltraJoinBot.

Usun pluginy kuku.

Po co reklamowales?

Zbanuj ich(najlepiej ip)

Nie wiem czy to coś da. (Najwyżej masz lipe)

Pluginy Kuku dobrze przepatrzyłem (każdą linijkę) i nie było tam żadnego backdoora (tzn nie znalazłem w tych co ja używam, innych nie patrzyłem - KukuStone i KukuTools).

Wgrałem anty bot'a od enderchest'a, hasła już pozmieniane (do kont w mc, root'a w konsoli). Backupy mam co 3 godziny, więc jak coś to przywrócę.

Czyli oni zbierają hasła od graczy a potem się włamują na serwery na konta helperów, moderatorów czy adminów? Bo widziałem u nich na serwerze plugin "PlayerLogger", który właśnie chyba zapisuje wszystkie komendy w tym komendy od logowania i rejestracji.

Opublikowano

mam serwer na enderchest i ten ich plugin jest bardzo dobry- włamy się skończyły, gdyż nie tylko tobie grozili :D ale mi akurat nie za reklamę tylko za wyzywanie #kuku#gnoj#ka a on znał ip mojego serwa

Opublikowano

mam serwer na enderchest i ten ich plugin jest bardzo dobry- włamy się skończyły, gdyż nie tylko tobie grozili :D ale mi akurat nie za reklamę tylko za wyzywanie #kuku#gnoj#ka a on znał ip mojego serwa

Nie polecam trzymania serwera z bungee cord na enderchest. Nie możesz tam zabezpieczyć portów, dzięki czemu mogą się włamać, jeżeli plugin od logowania masz w lobby.

Opublikowano

podłączy pod swój bungeecord? ale skąd bd wiedział jakie to porty i jak weźmie inny port niż domyślny- ten serwera to wgl nie połączy się do serwera

Opublikowano

podłączy pod swój bungeecord? ale skąd bd wiedział jakie to porty i jak weźmie inny port niż domyślny- ten serwera to wgl nie połączy się do serwera

Jak już zdobędzie IP Twoich pod serwerów to droga prosta. Port scanner, potem szuka serwerów i ma serwer. Podpina pod bungee i ta dam!

Opublikowano

istnieje coś takiego jak port scaner?

Tak, działa to na zasadzie takiej że otwiera połączenia po TCP na każdy port i notuje na których portach działa jakiś serwer po TCP.

Opublikowano

Backup jedyne wyjście.

Tak jak w/w usuń wszelkie pluginy, których SAM nie jesteś pewien. To, że nie widzisz nic ,,dziwnego" nie znaczy, że tego tam nie ma ;]

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Backup jedyne wyjście.

Tak jak w/w usuń wszelkie pluginy, których SAM nie jesteś pewien. To, że nie widzisz nic ,,dziwnego" nie znaczy, że tego tam nie ma ;]

Z Bukkit.org wszystkie zostawiłem, bo wiem, że tam są weryfikowane. KukuStone na githubie przepatrzyłem kod i nic tam nie ma. 

Opublikowano

Z Bukkit.org wszystkie zostawiłem, bo wiem, że tam są weryfikowane. KukuStone na githubie przepatrzyłem kod i nic tam nie ma.

No właśnie.... "na githubie", mógł tam wkleić dowolny kod.

Zastąp je innymi pluginami:

KukuStone-eastStone

KukuTools-qEss

Opublikowano

No właśnie.... "na githubie", mógł tam wkleić dowolny kod.

Zastąp je innymi pluginami:

KukuStone-eastStone

KukuTools-qEss

Czekaj sprawdzę czy kod się zgadza z githuba z zdekompilowanym.

EDIT: Nie ma żadnych backdoorów. 

Opublikowano

Czekaj sprawdzę czy kod się zgadza z githuba z zdekompilowanym.

EDIT: Nie ma żadnych backdoorów. 

Jeśli czegoś nie widać to nie znaczy, że tego nie ma.

Ukryć kod to nie jest problem.

Zastąp pluginy od kuku czymś innym. Jeśli problem nie ustąpi napisz na pw.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...