Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paypal - czy można zwracać płatności?

Avalione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam zamiar sprzedac moje konto na pewnej grze. Platnosc bedzie odbywala sie poprzez Paypal.

Slyszalem, ze mozna ,,odwracac" platnosci. Moze jakis koles mnie oscammowac, ze wplaci mi pieniadze, ja mu dam konto, a on odzyska swoje pieniadze?

Opublikowano

Tak może cofnąć, dlatego wrazie czego musisz mieć dowody, że przekazałeś mu np itemy w grze np filmik.

A dlugo takie zwracanie pieniedzy trwa? Co jakbym w tym czasie wydal to na steama?

Czy poprzez platnosc 'giftem', odwrocenie tej platnosci jest niemozliwa? Tak koles mowi ktory chce kupic ode mnie konto.

Opublikowano

to sie nazywa chargeback i wcale nie jest tak latwo cofnac

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

to sie nazywa chargeback i wcale nie jest tak latwo cofnac

O 200$ chyba warto sie dla tego kolesia pofatygowac.

Czy jesli bede uzywal middlemana nadal moze koles zrobic chargeback?

Opublikowano

jak tak bardzo sie boisz poszukaj na necie umowe kupna sprzedazy i wyslij mu mejlem.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Jak wyśle ci ktoś kasę jako prezent, a nie płatność za towar/usługi to kasy chyba nie może cofnąć.

A jeśli zapłaci jako płatność za towar i będzie chciał odzyskać kasę, to jej od razu nie odzyska, będzie musiał udowodnić że nie otrzymał tego co mu sprzedałeś. Do tego zawsze możesz przelać kasę na inne konto Paypal, wtedy twoja kasa będzie bezpieczna.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jak wyśle ci ktoś kasę jako prezent, a nie płatność za towar/usługi to kasy chyba nie może cofnąć.

A jeśli zapłaci jako płatność za towar i będzie chciał odzyskać kasę, to jej od razu nie odzyska, będzie musiał udowodnić że nie otrzymał tego co mu sprzedałeś. Do tego zawsze możesz przelać kasę na inne konto Paypal, wtedy twoja kasa będzie bezpieczna.

Czytalem, ze z gifta tez mozna oscammowac, naklamac, ze karta kredytowa zostala skradziona.

Ale jak zaplaci giftem to jak bedzie musial udowodnic, ze nie otrzylam przedmiotu. Przeciez to gift. Mam zalozyc drugie konto z takimi samymi danymi osobowymi? Jak moje pieniadze beda bezpieczne jak przeleje na inne konto, @N3R4 odpowiedzial/a, ze moge miec debet.

Opublikowano

Ogólnie to sprzedawanie wirtualnych rzeczy przez PayPala jest ryzykowną sprawą. Wydaje mi się, że nawet, gdy wyśle gftem to może zrobić chargeback, ale pewny nie jestem.

Opublikowano

Ogólnie to sprzedawanie wirtualnych rzeczy przez PayPala jest ryzykowną sprawą. Wydaje mi się, że nawet, gdy wyśle gftem to może zrobić chargeback, ale pewny nie jestem.

A gdzie najlepiej?

Opublikowano

zalezy czy ci wywali unauthorized transaction bo przed tym nic nie zrobisz, jesli nie to kasy nie odzyska bo paypal nie pomaga z itemkami czy tam kontami steam

Opublikowano

zalezy czy ci wywali unauthorized transaction bo przed tym nic nie zrobisz, jesli nie to kasy nie odzyska bo paypal nie pomaga z itemkami czy tam kontami steam

A gdzie najbezpieczniej dokonywac transakcji?

Opublikowano

chyba chciałeś zapytać z kim, ale tego nie wiem i ci nie powiem

Opublikowano

ta, bo jesli typek cofnie kase to juz jej nie odzyskasz - paypal nie udziela pomocy w przypadku transakcji przedmiotami elektronicznymi :P

Opublikowano

ta, bo jesli typek cofnie kase to juz jej nie odzyskasz - paypal nie udziela pomocy w przypadku transakcji przedmiotami elektronicznymi :P

Moje pytanie dotyczylo, gdzie najlepiej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...