Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modowany Minecraft - Wasze propozycje

danielzawada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć.

Kupiłem drugą maszynę dedykowaną na kimsurfi.

Specyfikacja:

Procek: Core i5-750 3740 4c / 4t 2.67 GHz+

RAM: 16 GB

Łącze: 100 Mbps

Chciałbym uruchomić jakąś fajną paczkę, na której chcielibyście grać.

Pomysł jest taki, żeby wszystko działało w oparciu o mody i kilka pluginów (essentials, worldguard etc - podstawy serwerów).

1. Co potrzebuję: wasze propozycje dotyczące wyboru paczki.

2. Najlepszy silnik łączący mody + pluginy.

3. Propozycje co można dodać, żeby gracze chcieli współfinansować serwer (przedłużenie jakieś 90zł m-c).

Dodatkowo jeżeli ktoś z was zna się na tego typu serwerach jestem otwarty na propozycje współpracy.

Dla mnie ważniejszy jest mój pierwszy serwer. Ten traktuję jako formę zabawy, która może przerodzić się w coś więcej niż tylko zabawę.

Pozdrawiam, deevee1982

--

Opublikowano

1. Paczka najlepiej, aby miała mody techniczne, ale i przygodowe dlatego wydaje mi się, że Tekkit mógłby być dobry, a jak nie on to paczka Clouds of Darkness.

2. Do 1.6.4 silnik dla modów i pluginów nazywał się MCPC+, obecnie to jest Caludron.
3. Rzeczy ułatwiające start z modyfikacją np. w przypadku TC niech to będą części składowe na duży piec. Ranga vip, z jakimś zestawem narzędzi ładowanych prądem.

Opublikowano

1. Paczka najlepiej, aby miała mody techniczne, ale i przygodowe dlatego wydaje mi się, że Tekkit mógłby być dobry, a jak nie on to paczka Clouds of Darkness.

2. Do 1.6.4 silnik dla modów i pluginów nazywał się MCPC+, obecnie to jest Caludron.

3. Rzeczy ułatwiające start z modyfikacją np. w przypadku TC niech to będą części składowe na duży piec. Ranga vip, z jakimś zestawem narzędzi ładowanych prądem.

Mavai ale wiesz że Clouds of Darkness nie działa na takich serwerach a po 2 autor nie przygotował paczki na serwery tylko na singiel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...