Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Który ADC

Rein69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat między Lucianem a Vayne.

Vayne bardziej mi się podoba ale zaś jest trudniejsza od Luciana (tak mi się wydaje)

Zaś Lucian jest trochę łatwiejszy ale już mniej przekonujący.

Możecie również podawać swoje propozycje. Z góry nie chce jinx ani corkiego :)

Opublikowano

Vayne wg. mnie jest idealna do obecnej mety - jednak dopiero w late game zaczyna po prostu niszczyć. Co do Luciana, to jego wszystkie umiejętności pozwalają na szybki push a także na idealne trade'y na linii. 
Osobiście polecam jednak bardziej Vayne, gdyż nauka jej nie jest tak trudna a sama potrafi wygrywać gry jak się ją opanuje.

Człowiek człowiekowi wilkiem.

Opublikowano

Vayne : 
+ True DMG
+ CC 

+ Dash 
+ Na rankedach rzadko się ją banuje
+ Boost DMG podczas trwania ulta
+ Niewidzialność z "Q" kiedy jest aktywny ult
- Totalny papier
- Trudna do ogarnięcia

- Dosyć ciężka gra w early 
- Mały zasięg ataków (550), dla porównania Caitlyn ma 650

Opublikowano

Vayne zawsze będzie dobra, bo ma true dmg z W i dzięki dobrej pozycji i supporta jest królową tf'ów­ - musisz tylko opanować pozycjonowanie a enemy będą kłaść się po kolei. W early jest taka 2/10, w mid-late dopiero się "budzi" ^^ 

Lucek jest casterem. Jeśli wolisz spamować skillami bierz go. Ja jednak pozostaję przy Vayne, bo dla mnie jest numero uno jako ADC 

swdzyx.jpg

Przeznaczenie jest w naszych rękach. 

Opublikowano

Moim zdaniem lucian, lepiej dopasowywuje się do supportów i do obecnej mety. Vayne jak dostanie stuna od takiego Nautilusa, to nie żyje w latecie, natomiast Lucian da radę coś wyciągnąć.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Vayne bez skilla to nie ADC, słaby zasięg trzeba umieć się pozycjonować w grze. Łatwo można dać się obić na linii grając na taką Caitlyn, Lucek w/e zależy jak zagrasz.

Lucian natomiast to jest dobra postać, wystarczy mniej ogaru niż z Vayne + ma jakiś dash. Mocne wymiany na linii, dobry dmg + pasywka.

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...