Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czułość myszki Cs:go

bele1113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam myszkę firmy tracer Ghost Le Avago 5050, oraz podkładkę firmy A4TECH X7 Gaming i tu jest prośba jaką najlepszą czułosć ustawic do Gry ? :)

P.S. Dzięki za pomoc

Opublikowano

Czułość myszki musisz raczej dobrać sobie sam. Ja mam myszkę SteelSeries Kana ustawioną na 400dpi i czułość w grze na 1 i nie wiem, czy to będzie dobre ustawienie dla Ciebie.

Spróbuj metodą prób i błędów najlepiej na mapie training_aim_csgo, gdzie będziesz na bieżąco mógł obserwować wyniki.

graphic.png

Opublikowano

Im mniejsza tym lepsza dlatego, że jak masz np. sensitivy na 10 to ciężko będzie ci idealnie namierzyć na przeciwnika (nie pisząc już o głowie) a przy sensitivy od 1 do 2 (sam gram na 1.65) można bardzo dobrze namierzać i oczywiście się przywzyczaić lecz trzeba poświęcić na to parenaście dobrych godzin na deathmatch'ach lub mapach treningowych żeby po prostu "wyczuć" nową czułość.

Jeżeli grasz teraz na jakieś ogromnej czułości myszy to nie zmieniaj od razu robiąc wielki przeskok tylko co jakiś czas opuszczaj (tak było w moim przypadku jak chciałem zrobić krok w przód dla swojej rangi).

AKTUALNY Fragbite Masters

Opublikowano

Im mniejsza tym lepsza dlatego, że jak masz np. sensitivy na 10 to ciężko będzie ci idealnie namierzyć na przeciwnika (nie pisząc już o głowie) a przy sensitivy od 1 do 2 (sam gram na 1.65) można bardzo dobrze namierzać i oczywiście się przywzyczaić lecz trzeba poświęcić na to parenaście dobrych godzin na deathmatch'ach lub mapach treningowych żeby po prostu "wyczuć" nową czułość.

Jeżeli grasz teraz na jakieś ogromnej czułości myszy to nie zmieniaj od razu robiąc wielki przeskok tylko co jakiś czas opuszczaj (tak było w moim przypadku jak chciałem zrobić krok w przód dla swojej rangi).

Wcześniej zanim dokupiłem podkładkę to miałem 2.20 :)  

Opublikowano

Zależy jaką masz podkładke , czy masz akcelerację w myszy. Ustaw tak abyś mógł zrobić dosyć szybko obrót o 360 stopni i żeby ci się wygodnie grało.

Opublikowano

Przypomniało mi się jak Izak w jednym, ze swoich poradników wyjaśniał jak mniej więcej ustawić czułość myszki. 

O ile dobrze pamiętam trzeba umieścić myszkę na środku podkładki i ustawić czułość tak, żeby przy przesuwaniu myszki w lewo, lub w prawo do krawędzi podkładki celownik na ekranie obrócił sie o jakieś 170 stopni.

graphic.png

Opublikowano

Na starej podkładce, która była na jakiś czas nie miałem wielu możliwości, ale teraz z "A4 X7 Gaming", to na myszy (Bloody v8) mam 800dpi, a w CS 1.5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...