Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 5- Problem z wczytywaniem tekstur Geforce 460 GTX 1GB

lakox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D
Słuchajcie mam problem z GTA 5, otóż chodzi o wczytywanie tektur, obiektów w grze. Gdy jadę szybko autem to widać takie kropki zamiast np. sygnalizacji świetlnej i jeśli się znajdę w pobliżu tej sygnalizacji to nagle jest. Podobnie jest z krzakami, drzewami, znakami drogowymi, pieszymi itp. Jest to bardzo uciążliwe, gdyż wcześniej to się nie pojawiało, dopiero gdzieś tak 1 tydz temu zaczęły się problemy :/

Gra działa płynnie w 60fps na średnich wymaganiach

Grafika: Geforce 460 GTX 1GB
Proc: Intel 760 i5
RAM 4GB

post-926132-0-68323300-1433597989_thumb.png
post-926132-0-96260600-1433598000_thumb.png
post-926132-0-45745400-1433598007_thumb.png
post-926132-0-54984000-1433598009.png

post-926132-0-21848300-1433598013.png

Opublikowano

Spróbuj ustawić VSync na "pół", zmniejszyć jakość odbić oraz ustawić PostFX o stopień niżej (jeśli miałeś wysokie, to ustaw średnie itd.). Natomiast zwiększ: jakość cząsteczek, MSAA i FXAA. Komputer nie należy do najlepszych więc to mogłoby być problemem, gdyby nie fakt, że jak wspomniałeś - wcześniej działało dobrze.

Opublikowano

Podbijam + pojawił się nowy problem być może związany z tym, otóż tekstury mi całkiem znikają, np droga, budynek na parę sekund :C

Opublikowano

A gdy jedziesz samochodem to czy przypadkiem nie słuchasz muzyki którą dodałeś do gta v? (czy słuchasz self-radio?)

Ja tak miałem że jak jade to mi tekstury giną a włączam inną radiostacje i wszystko git.

Albo ustaw sobie priorytet na wysoki.

Albo to już taka karta. Za słaby procesor nie wyrabia w renderowaniu

Opublikowano

Nie dodawałem żadnej muzyki, przy innych grach jest wszystko ok, wiec wykluczam problem z prockiem i kartą graficzną

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...