Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Kilka pytań

Admax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań odnośnie Steam.

1. Czy jeśli posiadam środki na steamie, to mogę wysłać grę jako prezent jakiejkolwiek osobie? Jeśli nie, to co muszę zrobić, aby wysyłać gry jako prezent?

2. Są jakieś prowizje za wysyłanie prezentu?

3. Czy jeśli kolega posiada niedawno założone konto na Steamie, to mogę mu wysłać grę?

4. Klucz aktywacyjny dostajemy jest jak kupimy grę czy na jakiej zasadzie to działa?

5. Jeśli podam klucz aktywacyjny znajomemu i go nie wykorzystałem, to aktywuje się mu gra?

6. Jeśli zechcę odblokować rynek steam, to jak zakupię klucz w CS, to on mi się automatycznie odblokuje?

Nie moc silnika, lecz Technika robi z ciebie zawodnika

sygnaturkaa.jpg

Opublikowano

3. Tak.

4. Jeżeli kupisz tytuł przez Steam, to gra jest natychmiastowo przypisywana do twojego konta, nie musisz wpisywać klucza.

5. j/w

ㅈㅈ.

Opublikowano

4. Jeżeli kupisz tytuł przez Steam, to gra jest natychmiastowo przypisywana do twojego konta, nie musisz wpisywać klucza.

A co mam zrobić, abym po zakupie miał klucz aktywacyjny gry i mógł go wykorzystać za jakiś czas?

sygnaturkaa.jpg

Opublikowano

A co mam zrobić, abym po zakupie miał klucz aktywacyjny gry i mógł go wykorzystać za jakiś czas?

Można kupić jako prezent, ale nie wiem czy zadziała. W ostateczności spróbuj kupić na stronie typu G2A, Kinguin.

Opublikowano

Ostatnie pytanie. Jak sprzedaję skiny/skrzynki i dochodzi mi kasa na konto steam za to, to wtedy mogę kupić za te zdobyte środki inną grę czy tylko mogę wydać na inne rzeczy w CS?

sygnaturkaa.jpg

Opublikowano

Ostatnie pytanie. Jak sprzedaję skiny/skrzynki i dochodzi mi kasa na konto steam za to, to wtedy mogę kupić za te zdobyte środki inną grę czy tylko mogę wydać na inne rzeczy w CS?

Wydajesz na co chcesz w tym na inną grę.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

6. Jeśli zechcę odblokować rynek steam, to jak zakupię klucz w CS, to on mi się automatycznie odblokuje?

Rynek Steam odblokowuje się wydając dowolną ilość środków z portfela Steam na cokolwiek. Nie ważne, czy będzie to gra, czy zakupisz skin do CS:GO. Po zakupie musisz jeszcze odczekać 2 tygodnie.

Pamiętaj, że musisz "doładować" portfel Steam, a nie kupić grę przez np. PSC. Czyli w praktyce, musisz wydać 5 EUR, bo to minimalna kwota, jaką można zasilić portfel na Steamie.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...