Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przytyć ?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, może ktoś z was miał taki problem lub wie jak go rozwiązać. Otóż jestem cholernie chudy. Mam aktualnie 16 lat, 180cm i ledwo 50kg dociągam.. Mój "biceps" jest tak duży jak początek ręki kumpla. Muszę jakoś zgrubnąć mimo tego, że jest dosyć sporo nawet niezdrowych rzeczy to jestem i tak chudy. Na 180cm 50kg to cholernie mało.. Zacząłem ostatnio ćwiczyć ale wątpię że to jakoś pomoże oprócz poprawienia masy mięśniowej. Chodzi o to że na dzień mogę zjeść sporo, a i tak jestem chudy mam zbyt mocny metabolizm. Tak więc macie jakieś dobre sposoby na tycie ? Aktualnie mam same kości, a denerwuje mnie że reszta posiada jakoś normalną wagę i są w sam raz przytyci. Sam bym tak chciał ale co mi z tego gdy zjem 10 kanapek, 2 talerze zupy skoro i tak to mi nic nie pomaga. Nie mam żadnego robaka w d**ie aby mi to wyjadał. Nawet sam lekarz się dziwił że jestem taki chudy a już kilka razem było mi niezbyt dobrze z przejedzenia.

Opublikowano

­Też kiedyś tak miałam w tym wieku, że mogłam jeść ile wlezie a byłam chuda, nawet kaloryfer mi się ładny robił, a teraz mam 20 lat i musze uważać co jem, etc. ;) Bo teraz już tak cudownie nie jest jak kiedyś. Nie wiem jak u Ciebie w rodzinie jest, czy było podobnie jak u mnie, ale myślę że też jak będziesz miał około 18 lat to zaczniesz wtedy powolutku tyć, ale nie wiem, niczego nie gwarantuje.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

­Też kiedyś tak miałam w tym wieku, że mogłam jeść ile wlezie a byłam chuda, nawet kaloryfer mi się ładny robił, a teraz mam 20 lat i musze uważać co jem, etc. ;) Bo teraz już tak cudownie nie jest jak kiedyś. Nie wiem jak u Ciebie w rodzinie jest, czy było podobnie jak u mnie, ale myślę że też jak będziesz miał około 18 lat to zaczniesz wtedy powolutku tyć, ale nie wiem, niczego nie gwarantuje.

Tzn. Tata rósł zamiast grubnąć dopiero po 40-estce zaczął nabierać brzucha.

Opublikowano

­Wchłaniaj dużo cukrów i jedz tłuste potrawy, jeśli nie pomoże zaczekaj kilka lat aż metabolizm Ci się zmieni. Ewentualnie przejdź się do dietetyka, może on coś poradzi.

Opublikowano

­Wchłaniaj dużo cukrów i jedz tłuste potrawy, jeśli nie pomoże zaczekaj kilka lat aż metabolizm Ci się zmieni. Ewentualnie przejdź się do dietetyka, może on coś poradzi.

Cukry wcinam każdego dnia. Chipsy raz na jakiś czas. W sumie słodkie zastępuje mi to popularne w tych czasach Piwo.. Jem tłuste potrawy sporo mięska, mizerie z ziemniaczkami polanymi grzybkami i mięskiem takim skrzydełkiem bardziej robionym na patelni z różnymi przyprawami. Zapiekanki wcinam domowe, kanapeczki z ogóreczkiem, pomidorkiem oraz serem ale to nic nie pomaga..

Okropne to jest mimo tego, że wielu ludzi chciałoby być chudymi to nie jest to takie dobre. Wolałbym być już gruby bo nawet kumpel koleżanki który chodzi do 4 klasy podstawówki mógł mnie spokojnie podnieść.. A ważył on 60kg więc to jest okropne.

Mam tak samo jak ty :/

Ludzie mi mówią, że za kilka lat będę tak tyć, że będę musiał uważać co jem.

Tyć można nawet dopiero za 20 lat ;/

Opublikowano

Ryż, pierś z kurczaka.. najlepiej idź do Pana od WF-u niech Ci napiszę dietę, która pomoże Ci przytyć. 

Opublikowano

Ryż, pierś z kurczaka.. najlepiej idź do Pana od WF-u niech Ci napiszę dietę, która pomoże Ci przytyć.

Ryż i kuczak nie pomaga, potwierdzone info
Opublikowano

Też jestem w takiej sytuacji, przy 182cm ważę 57kg. Masz rację zauważając, że nawet jedząc dużo ciężko nabrać choć kilka kg, dlatego ja przez te wakacje spróbuje innego sposobu mianowicie regularne przyjmowanie witamin i suplementów regulujących hormony (cynk, complex witamin B i nie pamiętam jakie jeszcze).

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Pana z WF nie było przez cały rok bo coś z nogą ma, a nikogo na zastępstwo nie było ;_;

Opublikowano

Również mam kolegę w internacie, który był chudy zaczął chodzić na siłownię + ćwiczenia w pokoju przez jakiś czas przytył jak na razie 8 kg. Oczywiście różne odżywki m.in białko + tabsy przed ćwiczeniem i po. 

Opublikowano

Przywal sobie strzała z ruskiej metki to w miesiąc nabierzesz 10kg B)

Mógłbyś mi wytłumaczyć jak strzelać czymś czego nie ma w płynie, a jest tylko w tabletkach?

@topic

Jeść i ćwiczyć, tylko jeść coś ogarniętego, a nie same śmieci. Coś co zawiera białko, jak i coś co zawiera węglowodany i tłuszcze te ''dobre, przyswajalne''.

Jeśli chcesz, żeby ułożyć ci dietę, trochę pogadać to wal pw;]

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Pytanie tak samo głupie jak dlaczego nie chudnę skoro siedzę przed kompem.

Na moje oko jesteś endomorfikiem z tym trzeba iść do dietetka , a nie na forum o grach.

Musisz jeść rzeczy bogate w tłuszcze jak makrela , ale tak jak pisałem idź do dietetyka za wizytę dasz max 100zł.

Opublikowano

Ja też radziłbym ci iść do dietetyka, bo na forum nikt ci nic nie powie prócz tego, że masz właśnie jeść ryż, kurczaka, od siebie jeszcze dodam zupy, banany, kasze,nabiał, wędliny, bułki i tak dalej.Ćwiczenia przy tej wadze nie mają sensu,Mając 180 wzrostu powinieneś ważyć ok. 80-85 kg.

Opublikowano

Mógłbyś mi wytłumaczyć jak strzelać czymś czego nie ma w płynie, a jest tylko w tabletkach?

@topic

Jeść i ćwiczyć, tylko jeść coś ogarniętego, a nie same śmieci. Coś co zawiera białko, jak i coś co zawiera węglowodany i tłuszcze te ''dobre, przyswajalne''.

Jeśli chcesz, żeby ułożyć ci dietę, trochę pogadać to wal pw;]

DB Pharma robi w płynie :)

805491408806070489277.png

Opublikowano

DB Pharma robi w płynie :)

O skubane, zacofany jestem :D

Ja też radziłbym ci iść do dietetyka, bo na forum nikt ci nic nie powie prócz tego, że masz właśnie jeść ryż, kurczaka, od siebie jeszcze dodam zupy, banany, kasze,nabiał, wędliny, bułki i tak dalej.Ćwiczenia przy tej wadze nie mają sensu,Mając 180 wzrostu powinieneś ważyć ok. 80-85 kg.

Bułki xD nie wiesz nawet, jak niedobre jest białe pieczywo xD Nabiał? Chyba tylko ser biały/jogurt naturalny

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

­

Ryż i kuczak nie pomaga, potwierdzone info

Jak nie pomaga ? -.-

Jak zjeesz raz w miesiącu to się nie dziw ...

W klasie 1 gimnazjum jak miałem 14 lat byłem w ch*j chudy...

Hmm 178 cm wzrostu

49 KG czy to normalne ? !

Zacząłem jeść zdrowe jedzenie,w sensie ryż,ryba,płatki ziarniste,udko kurczaka,jajecznica itp..

i waga wzrastała co mnie bardzo cieszyło.

Dziś 16 lat mam 182 cm wzrostu z wagą 91 KG ! :)

DIETA

DIETA

i jeszcze raz DIETA !

Jedz dużo/zdrowo !

Wstajesz o 7:00 robisz jajecznice przynajmniej 6 jaj/ :)

Masz jeść co 3 godziny,po tygodniu powinieneś zobaczyć że twoja waga wzrosła ..

później suplementy + siłownia =wspaniała sylwetka

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam 187cm ważyłem jakoś miesiąc temu 82 teraz 84. To zależy od diety jem codziennie 3400/3500 kcal (jest c*****o dobrana bo sam kurczak) jem go może z 4x dziennie z ryżem ketchupem jakieś warzywo, wieczorem twaróg z miodem, rano płatki owsiane 100g + 3x jajka. Jakoś tyje, tobie starczy 2700kcal przy tej wadze moim zdaniem :)

logo1.png
Opublikowano

Ja mam 185cm i ważę ~65kg ;D Też jestem chudy. Najlepiej to białko, np. koktajl bananowy (polecam), siłownia [lepiej jest ćwiczyć z własnym ciężarem, inaczej przybieramy masę mięśniową, i nie jesteśmy "czołgami"]. Ja zjadam więcej niż moja cała rodzina na raz.

Opublikowano

Ja natomiast mam 175 cm, w październiku 2014 ważyłem 53kg, teraz mam jakieś 75kg :P odpowiednia ilość makroskładników do tego dokładając siłownie bd miał dobre efekty i wbrew temu co pisze kolega wyżej, ćwicząc na wolnych ciężarach nie zostaniesz od razu czołgiem :) wszystko z głową :)

Opublikowano

Jak chcecie przytyc to trzeba wpie******c, wydaje wam sie ze duzo jecie, obliczcie sobie ile jecie, a potem ile powinniscie (kcal) dolozcie do tego 300kcal i sprawdzajcie jak po 2 tyg nic to dalej dokladacie, w odzwyki sie nie pchać od razu, no i oczywiscie jakiś trening silowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...