Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Pytanie ] TeamSpeak obciąża najbardziej na co?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam,

Chcę niedługo zainwestować w VPS w parametry:

2.5 GHz

1GB RAM

50 GB Dysku

100 GB Transferu

I takie moje zasadnicze pytanie

Czy taki VPS uciągnie np. ze 100 slotów?

I co najbardziej jest potrzebne do takiego serwera?

Procek, ram? I czy mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć - Czy uciągnął by Serwer TS3 + Serwer CS GO FFA + Małe forum

Dziękuję pozdrawiam

graphic.png

Opublikowano

​­Zdecydowanie taki VPS uciągnie serwer do około 100 osób, lecz transferu może Ci zabraknąć i radziłbym Ci zwiększyć transfer lub zmienić firmę hostingową.

Dla serwera TS najważniejszy jest dobry procesor.

Małe forum mógłbyś założyć, lecz jak dodasz do tego serwer CS to raczej będziesz miał za duże obciążenie.

Dodatkowo do serwera możesz sobie dodać darmowego bota serwerowego JTS3 lub poke bota (puka do administracji jeżeli ktoś wejdzie na kanał pomocy), lecz nie musisz go mieć. ;) 

Opublikowano

­TS3 najbardziej obciąża procesor.

Do TeamSpeaka względnie nie jest potrzebna jakaś niesamowita maszyna, gorzej, jeśli ktoś zacznie Ci atakować serwer.

Forum, ts'a i serwera do CS'a nie postawisz na tym - po prostu.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Przy dobrej konfiguracji kernela, odpowiednim rozdzieleniu zasobów sprzętowych oraz dobrej konfiguracji lighttpd da radę postawić te 3 rzeczy na jednej maszynie.

Ale na przyszłość, nie podaje się "2.5 GHz" core, tylko pisze co to za core dokładnie. Taktowanie taktowaniu nierówne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...