Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt do gier typu CS 1.6/GO #HELP

Megakiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Staram się zebrać dobry sprzęt do gier typu fps bo do reszty nie jest takowy potrzebny :) Jak na razie posiadam:

-A4Tech GunV7- myszka do 3200 dpi (myślę że jest spoczko biorąc pod uwagę ,że jej cena zadowala i wykonanie jest solidne)

-PC (Windows 7 Home Premium x64, Intel Core I7 3,5 ghz , Nvidia Geforce GTX 760, 8gb ramu , Karta dźwiękowa realtek)

-Monitor samsung syncmaster 732n (1280x1024 (32bity) 60hz)

Planowane:

- http://www.euro.com.pl/klawiatury/a4-tech-bloody-b120.bhtml#opinielub http://www.euro.com.pl/klawiatury/tracer-avenger-usb.bhtml#opinie (Ewentualnie genius za 129.99)

-http://www.euro.com.pl/sluchawki-dla-graczy-pc/creative-hs-800.bhtml#opinie

Jak oceniacie co zmienić do czego dołożyć? Boję się o monitor bo nie współpracował z moim CS 1.6 ( nie było takiej rozdzielczości w ustawianiach, co zaniżało moje umiejętności...). Co do klawiatur podobnież nie ma wielkiego znaczenia jaką się wybierze ponieważ różnicę czuć między mechaniczną a membranową... I dla graczy nie jest ona znacząca... Słuchawki wybrałem ze względu na dobre opinie znajomych i ich przystępną cenę..

Mam nadzieje że  eksperci z tego zacnego forum dopomaga noobkowi w potrzebie ;)

Opublikowano

Prawda jest taka, że jak niemasz skilla to nic Ci nie da ładowanie kasy w sprzęt ;)

Auć ... Bolało stary :/ Mam skila .. Gdyż grałem dość krotko w cs a na wszystkich serwerach na których grałem byłem w pierwszej 3 lub 4.. Znam niektóre triki lecz wolę zacząć od początku jak najlepiej żeby się później z tym nie bawić :)

Opublikowano

Te słuchawki to gowno. Najlepsze słuchawki w podobnej cenie to superlux hd681 do tego najlepiej kupić mikrofon Zalman zm mic1 za ok 15zł. Na serwerach zazwyczaj grają bardzo słabi gracze, więc to nie jest żaden wyznacznik skilla. Jeżeli chodzi o myszkę to te wszystkie a4techy mnie nie przekonują, wolę kupić coś droższego np coś od steelseries, albo od zowie. Do myszki oczywiście potrzebna będzie podkładka np. steelseries qck+, albo z droższych kingston hyperx fury Mousepad rozmiar L.

Opublikowano

Przede wszystkim zainwestuj w dużą podkładkę najlepiej 0,5 metra. Potem polecam kupić jakieś dobre słuchawki najlepiej od razu z mikro, ale nie musisz jak chcesz osobny. Klawiatura jaka chcesz, chociaż lepiej kupić mechaniczną szybszy czas reakcji co na wyższych rangach przekłada się na lepszą grę, po za tym łatwiej wciskać :P Równie ważny jest monitor kupuj z częstotliwością odświeżania min. 140 Hz.

Opublikowano

Te słuchawki to gowno. Najlepsze słuchawki w podobnej cenie to superlux hd681 do tego najlepiej kupić mikrofon Zalman zm mic1 za ok 15zł. Na serwerach zazwyczaj grają bardzo słabi gracze, więc to nie jest żaden wyznacznik skilla. Jeżeli chodzi o myszkę to te wszystkie a4techy mnie nie przekonują, wolę kupić coś droższego np coś od steelseries, albo od zowie. Do myszki oczywiście potrzebna będzie podkładka np. steelseries qck+, albo z droższych kingston hyperx fury Mousepad rozmiar L.

Nie kupię zalmana z tego powodu że zbiera dźwięki z otoczenia mam w pokoju akwarium i papugę ... Więc momentami jest głośno... A co do słuchawek.. Są mi potrzebne z mikrofonem ... superlux są nawet fajne ale brak w nich mikrofonu..

Opublikowano

Nie kupię zalmana z tego powodu że zbiera dźwięki z otoczenia mam w pokoju akwarium i papugę ... Więc momentami jest głośno... A co do słuchawek.. Są mi potrzebne z mikrofonem ... superlux są nawet fajne ale brak w nich mikrofonu..

Nie wiem skąd masz tą informację z tym zbieraniem dźwięku, ale mój mikrofon z 50cm nie zbiera już dźwięku. Z resztą nie sądzę, żeby mikrofon w tych senheiserach był lepszy.

Opublikowano

Jest jednokierunkowy więc tak jest teoretycznie lepszy ;) A 50 cm to ja mam do klatki papugi i akwarium... Więc jak już mówiłem mikrofon wielokierunkowy odpada...

Opublikowano

Jeśli chodzi o myszkę to niewiele droższy jest Logitech g100s, a miażdży konkurencję w kategorii do 150zł

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Nie, ona nie jest dobra, raz, że ma kijowy sensor, dwa - gubi Ci się przy szybszych ruchach i najgorsze - jest laserowa, a w cs optyk>>>>>>laser

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Klawiatura Tracera. Słuchawki albo te Creative lub AKG K511. Myszka to Steelseries Kinzu V2 lub Logitech G100S. Podkładka SS Qck+/Mass.

A i7 do cs'a nie potrzebana :) Do gier tylko i5 bo gry to nie rendering grafiki 3D/4D lub stremowanie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...