Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w tym poradniku opiszę sposób działania systemu banowania oraz jak go obejść na przykładzie GMP R9.

Co będzie potrzebne?

- Zmienne IP lub VPN

- Dowolny injector (np.Winject, Extreme Injector)

Jak to działa?

Kiedy wchodzimy na serwer przez launcher, do gry ładowane jest gmp.dll

W tej dll'ce zawarte jest wszystko co potrzebne do działania GMP, ale są też inne rzeczy, które mają utrudnić cheaterom robotę.

Jak już wcześniej w innym temacie napisałem, nasz ban składa się z czterech sekcji.

ebacc78af2ff353e7a6db9c7c1b3bd5f814da317 HE-HE--15-F3-49 82.160.11.2   Nick
------------------HDDSerial------------- -------MAC------- ----IP----- --NICK---
  • HDDSerial - jest to po prostu serial partycji "C:\\".
  • MAC - adres MAC pierwszej karty sieciowej.
  • IP - Nasze IPv4.
  • Nick - Nick z jakim łączymy się z serwerem. W R9 wybierany w launcherze.

Przy dołączaniu do serwera sprawdzane są wszystkie cztery, co znaczy, że jeśli jeden z nich pokrywa się z tym zapisanym w ban liście, to nie połączymy się z serwerem.

1. HDDSerial

Napisałem hooka do GetVolumeInformationA, który generuje nam losowy serial dysku za każdym razem.

Wystarczy wstrzyknąć dll'kę do procesu gry przed zielonymi napisami dołączania do serwera(a najlepiej od razu po włączeniu gry)

68784469901294222821.gif

2. MAC

Adres MAC rezyduje w pamięci gry i jest odczytywany przy wejściu na serwer oraz wtedy, kiedy dostajemy bana.

Można go znaleźć za pomocą Cheat Engine, wystarczy sprawdzić MAC pierwszej karty sieciowej i wyszukać go jako typ "String".

Przykład: "08-BB-26-AC-16-D1"

W najnowszej wersji dll'ki jest zintegrowana zmiana MAC na pseudolosowy.

24949079498906875170.png

3.Adres IP

Tutaj wymagane jest zmienne IP lub VPN. Poradników na temat uzyskiwania nowego adresu jest mnóstwo, więc nie ma sensu się na ten temat rozpisywać.

4.Nick

Oczywista oczywistość, że po banie nick się zmienia.

Pobieranie:

Stara wersja (Tylko hook do zmiany HDDSeriala):

Nowa wersja (06.06.2015) :

Download:

https://mega.co.nz/#!iI1CBZjb!pJhPp_1lrwwzzraKKyc8WtytXorEl0h02K5B9dwxdxk

Skan ( 0/57 )

https://www.virustotal.com/pl/file/f82bd2b502e27505102435148421722d364a23bd03dc3bfe07ad26ae7bf1c9b2/analysis/1433580276/

Lista zmian:

- Dodano generowanie adresu MAC

- Poprawiono stabilność dll'ki

- Zoptymalizowano jej kod

// Poradnik będzie stopniowo udoskonalany, na razie jest  to taka wersja beta :)

Opublikowano

Nowa wersja hooka została dodana, teraz zmienia również adres MAC! :)

W razie błędów pisać na PW.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Możesz dokładniej wytłumaczyć co zrobić z tym pobranym plikiem? bo ja nie bardzo zrozumiałem co napisales

Edit"

Pobralem Winjest odpalilem gre wybralem proces przez ten program wybralem ta pobrana dllke Wcisnalem inject(+) wszystko zrobilem podczas ekranu wczytywania mam zmienne ip i nic sie nie dzieje dalej mam bana. co robie nie tak?

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...