Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 7 na 10?

ViiXo

Pytanie

Opublikowano

Witam.. jest akutalizacja za darmo z Windowsa 7 na 10.. I takie pytanie czy po tym roku darmowego uzywania mozna cofnąc do 7  lub gdy np by mi sie nie podobala 10?.. I czy Windows 10  jest dobrym oprogramowaniem?  A takze czy jak zaaktualizuje windowsa czy będzie aktywna gwarancja na serwisie morele.net.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak własnie mam komputer pod gry ale boje sie ze potem będę musial płacic a nastepnie strace gwarancje w morele.net.

Dlatego ten Windows 10 jest testowy.

"Korzystał z próbnej wersji W10,dostał 10 lat pozbawienia wolności"

Co do gwarancji,jak typo mówił że po formacie systemu traci gwarancje to nie zmieniaj systemu,ale co ci to da skoro możesz cofnąć system do stanu poprzedniego ^^

Opublikowano

Tak własnie mam komputer pod gry ale boje sie ze potem będę musial płacic a nastepnie strace gwarancje w morele.net.

Opublikowano

Ależ może zmienić bez problemu , wystarczy że zainstaluje stary windows jakikolwiek co tam ma i uaktualni albo i nie do w 10 w okresie jednego roku czyli do 29 lipca 2016 roku. Zainstalowany system może sobie używać ile chce do czasu ponownej instalacji.  

Można to obejść robiąc sobie obrazy systemu na dysku albo płytkach a potem odtworzyć 

Od 30 lipca 2016 roku trzeba będzie zapłacić za to samo uaktualnienie na w10 jeśli ktoś nie zdecydował się do tego czasu przejść całkowicie na w10 

I najważniejsze : po uaktualnieniu starszych systemów  licencja na Windows 10 będzie dożywotnia na konkretne urządzenie , zmiana konfiguracji sprzętu ( może ale nie musi )  czy komputera może anulować licencję i trzeba będzie kupić w10 i tak

Pirackie wersje windowsa uaktualnione na w10 będą działały bez problemu tak samo jak każda inna legalna jednak nie będą systemami z ważną licencją. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Od kiedy Windows 7 może robić update do 10?

Windows 10 będzie dopiero w Sierpniu. Ale z tego co mi wiadomo to tylko Windows 8/8.1 mogą aktualizować do Windows 10?.

Opublikowano

Była gdzieś wspominka, że jeżeli masz "full" wersje Windowsa to po aktualizacji i po roku użytkowania, dalsze użytkowanie nie będzie pożerać kosztów ;) Gdyż będzie za darmo ;) tylko musisz używać na jednym urzadzeniu i nie zmieniac systemu ;)

2s6wxf4.png

Opublikowano

Od kiedy Windows 7 może robić update do 10?

Windows 10 będzie dopiero w Sierpniu. Ale z tego co mi wiadomo to tylko Windows 8/8.1 mogą aktualizować do Windows 10?.

To cie zaskocze,bo można.

Proces GUX.exe czy jakoś tak powoduje że na pasku wyskakuje aktualizacja do W10 która akurat będzie w sierpniu.

W10 jest niedopracowany więc ja nie polecam,chyba że masz dobrego kompa pod gry to wtedy gdy wyjdzie pełna wersja to poleciłbym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...