Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki mały piesek byłby dla mnie odpowiedni?

pglod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiego pieska wybrac?

Chcialbym jakiego malego ,ale aktywnego potrzebujacego ruchu i energicznego ;)

lubie sie spowolnic

Opublikowano

Mały szczeniak amstaffa, kilo zabawy i biegania zapewnione :)

Oczywiście będzie rósł(ty chcesz małego psa), ale moim zdaniem warto posiadać takie cudo :)

Amstaffy potrafią dochodzić do 40-stu kilogramów, dodatkowo wymagają zabaw siłowych, nie tylko biegania i jeśli ktoś nigdy nie miał doświadczenia z terrierami, to też nie są polecane na początek.

Opublikowano

No może trochę przesadziłem, podałem przykład za siebie, nie znając autora tematu :D

W takim razie radziłbym znaleźć jakiegoś kundelka i oddać mu serce :)

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Może Maltańczyk? Są ładne, lubią zabawę.

Kundle są aktywne, ale to też zależy od wychowania :p

Opublikowano

No dobra, myślę że masz trzy wyjście i pewnie jedno z Nich wybierzesz, tak samo jako było z Akitą B)

Mały psy to z natury jakiś York, Cziłała itp, które raczej do biegania się nie nadają bo są zbyt małe i po kilku metrach na swoich małych łapach są zmęczone.

Dobrym rozwiązaniem jest adopcja ze schroniska, tak jak napisała Pani wyżej, ale z drugiej strony osoby ze schroniska, nie będą w stanie odpowiedzieć Ci do ilu cm. on/ona urośnie. 

Drugie rozwiązanie to Border Collie - rosną one do około 50 cm, więc nie tak dużo, są towarzyskie i lubią biegać. Z natury są to psy pasterskie, więc kolejny argument za tym, że potrafią i chcą biegać. Wybór należy do Ciebie, ja osobiście nie mam nic od schroniska, ale jeżeli chcesz być pewny psa to lepiej patrzeć w stronę rasy, a nie mieszańca.

Trzecią rasą jest Beagle pies gończy, około 40 cm maksymalnie. Lubi biegać, bawić się z dziećmi, szybko łapie kontakt z ludźmi.

Jak coś pisz na GG to Ci tam podpowiem więcej :]

Opublikowano

Możesz również rozejrzeć się za foksterierem, ale tym psom naprawdę trzeba poświęcać uwagę, bo gdy się nudzą to zaczynają niszczyć wszystko co dookoła. 

Opublikowano

Jeśli chcesz biegać, to radze ci zakupić Beagle pomieszanego z jakimś małym psem.

Będzie biegać ale będzie mały xD

Albo kup Beagle, wcale tak dużo nie rośnie a pies jest mega. Jestem zachwycony z mojego psa..

Jeśli chcesz dużego ale szybkiego i zwinnego to Husky. Mój husky potrafi przebiec ogrom i się nie zmęczy.

Ogólnie amstaffa też polecam ale tylko dla osób doświadczonych bo ten pies jest nieufny, groźny a przede wszystkim te nie wytresowane.!

Ale wymagają zabaw siłowych i biegów.

#LenovoLegion Team

Opublikowano

shih-tzu

jeśli mieszkasz w bloku to idealnie :P

mój ma nie całe 5 lat i jest mniejszy niż moja ręka od łokcia do szyi.

są małe i włochate, nie gryzie kabli itp, lubi się bawić zawsze gdy wracam do domu to na mnie naskakuje i przynosi mi zabawki.

jeśli będziesz chciał troche więcej sie dowiedzieć to zapraszam na gg 47470378 opowiem ci co nieco o nich. :P

a tu zdjęcie mojego piesełka żeby nie było że w ciemno polecam.

2010 (pare dni po kupnie)

b4VFeXD.jpg

2011 (rok później)

8tbOPHj.jpg

2014 (jakoś w grudniu) 

vuNKWRr.jpg

Opublikowano

Beagle

Potwierdzam. Przyjemne dinozaury, mój również jest równym gościem. Jedyny, ogromny minus, to to, iż gubią sierść przez cały rok. I to nie po jednym włosie, ale dziennie zostawiają całą przyczepę sierści.

Shiba Inu również wygląda na miłego dinozaura.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ja na te psy typu yorki patrzec nie moge, moim zdaniem jest juz lepszy kundel ze schroniska od tych yorkow, shi-tzu, maltanczykow itp.

Opublikowano

Bokser. Te umaszczenia miodowego są duże, ale pręgowane już nie. (szczerze polecam boksera, bo strasznie fajne psiury z nich są :D ) 

linki w górę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...