Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy cs:go można nazwać nowym minecraftem?

Noresta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Zgadzacie się z tezą postawioną w tytule tematu?

Bo jak dobrze wiecie cs:go stał się teraz jedną z najbardziej grywalnych gier ostatnich miesięcy.

Jak myślicie co do tego doprowadziło i czy jest to tylko czasowy amok czy cs:go już na stałe pozostanie na scenie topowych gier ?

Opublikowano

Pod względem popularności to tak, ale Counter Strike był popularny od zawsze, choćby 1.6. Minecrafta nie ma co porównywać z cs'em.

Opublikowano

Nie gram i nie będę grał. CS 1.6 jest lepszy; nikt nie będzie ode mnie wyłudzać hajsu na skiny... xD
Poza tym nie przebije on Minecrafta, gdyż ta gra była całkowitą nowością.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Połowa osób grających w cs:go tylko obstawia, a rzadko kiedy coś ugra, reszta to gracze, którzy GRAJĄ :D

Cs:go można nazwać minecraftem od strony graczy, jacy grają w te gry. Często na rankedach trafiam full team dzieciaków nie mających 10lat, którzy ledwo co potrafią mówić.

Co do gry/grywalności/rodzaju to nie ma porównania. Cs to gra fps i bije na głowe te wszystkie klocki.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Nie można porównać tych dwóch gier. Minecraft dla mnie to gra dla dzieci, układnie kloców, ale nie na żywo tylko wirtualnie, dlatego nigdy nie rozumiałem fenomeny tej gry.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

minceraft to gra dla prawdziwych koneserow kreatywnosci a nie te glupie szczelanie potem problemy w zyciu realnym maja ehh idzie sobie taki ulica ktos sie wywroci i krzyczy PENTAKIL K***O

Opublikowano

No bo wiecie jak można zauważyć minecraft to już nie to samo co kiedyś teraz zastąpił go cs:go biorąc pod uwagę nawet youtuberów nagrywających kiedyś minecraft a teraz nagle przerzucili się na cs-a.

Opublikowano

Tak można, podobna grafika, ta sama mechanika gry. A tak na serio to nie k***a japierdole, podajesz dwie różne gry które nie mają ze sobą nic wspólnego jeżeli Twoim zdaniem można nazwać csgo nowym minecraftem to chyba k***a gadamy o innej grze. Nie można nazwać nowym minecraftem. Czy cs zostanie na scenie top, raczej tak sądząc że cs jest popularny od dawna, a hype u nas zaczął się po wygranie virtusów w 2014 a między innymi izak'a też można zaliczyć za ten hype.

wjub1h.jpg

Opublikowano

Tak można, podobna grafika, ta sama mechanika gry. A tak na serio to nie k***a japierdole, podajesz dwie różne gry które nie mają ze sobą nic wspólnego jeżeli Twoim zdaniem można nazwać csgo nowym minecraftem to chyba k***a gadamy o innej grze. Nie można nazwać nowym minecraftem. Czy cs zostanie na scenie top, raczej tak sądząc że cs jest popularny od dawna, a hype u nas zaczął się po wygranie virtusów w 2014 a między innymi izak'a też można zaliczyć za ten hype.

Kolego dla autora nie chodzi o to, ze cs go jest nowym minecraftem. Chodzi tylko o społeczność mc, która zaczyna przechodzić na cs pod wpływem zmiany kierunków nagrywanych gier przez youtuberów.
Opublikowano

Osobiście nadal żyję w czasach "1.6", gdzie piątkowe wieczory spędzało się na ulubionym serwerze :P Co do samego tematu. Szczerze powiedziawszy pograłem trochę w CS:GO (chyba 100H), ale to celowanie i strzelania tak mnie męczyło, że dałem sobie spokój. Nie wiem może ch*jowo celuje, ale mam celownik na przeciwniku, strzelam, nic. Dziękuję dobranoc. No i cały hype na skiny itd. Byle zarobić :P

No bo wiecie jak można zauważyć minecraft to już nie to samo co kiedyś teraz zastąpił go cs:go biorąc pod uwagę nawet youtuberów nagrywających kiedyś minecraft a teraz nagle przerzucili się na cs-a.

Bo ile razy można budować domki i drzeć się do mikrofonu bo wyskoczył zielony terrorysta. 

gfgdf

Opublikowano

Kolego dla autora nie chodzi o to, ze cs go jest nowym minecraftem. Chodzi tylko o społeczność mc, która zaczyna przechodzić na cs pod wpływem zmiany kierunków nagrywanych gier przez youtuberów.

Zmiany kierunku nagrywania, no każda gra się znudzi w tym przypadku gdy spora ilość nagrywała mc, teraz go już nie nagrywa bo im się znudziła lub hajs się nie zgadzał.Teraz niby na jego miejsce wszedł cs, zdecydowana większość go nagrywa lecz nie można go uznawać jako nowy minecraft.Jest po prostu hype na tą gre ludzie w nią grają i mogę napisać gdyby nie izak nikt nie myślał o tym czy csgo to nowy minecraft. Nie tylko on nagłośnił cs'a lecz w bardzo wielkim stopniu zrobił to izak. Nie jestem żadnym jego pro fanem czy coś ale tak jest. Grałem wcześniej w cs'a jak jeszcze nie zobaczyłem izaka, ta gra była bardzo okazyjna kilka meczyków w ciągu miesiąca, teraz gram przynajmniej jedną na dzień.

wjub1h.jpg

Opublikowano

­Nie ma podstaw do porównywania tak skrajnych co do siebie gier. CS jest popularny, ponieważ gra w niego topka polskich youtuberów pod względem subskrypcji, ale nie tylko. CS jest dobrą grą, do tego przywołuje wspomnienia z dzieciństwa wielu osobom, które grały w 1.6.

Opublikowano

Musisz popatrzeć na to z szerszej perspektywy. CS:GO wydaje się fenomenem w Polsce, ale w innych krajach nie jest taki popularny. Minecraft nie tylko objął szerszy obszar, ale dotarł do wielu różnych grup społecznych. Sprzedał się tym, że nawet kompletny laik, np. mój dziadek mógł w niego zagrać. Nie wyobrażam sobie mojego dziadka grającego w CS-a. Widzisz, do czego dążę? To nie tylko są kompletnie różne gatunki, ale kompletnie różne rodzaje popularności

PS grywalny ≠ grywany

Opublikowano

­Jak można w ogóle porównywać cs'a do mc? To są dwie zupełnie odmienne gry.

Może i cs robi się popularny, ale nie mówmy że to nowe mc.. Bez przesady. Ja generalnie nie gram w cs, przeszłam z mc na lola.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

CS:GO to drugi MINECRAFT, bo te zjeby typu ISAMU i reszta nagrywają i się dzieci 10 letnie z ich armii zlatują i w niedługim czasie będzie tak samo jak w MC. I nie p********, że nie, bo CS jest płatny, ale i tak w tych czasach dla matki dać 50 zł od tak to nic lel

deathnote_1440510412__10.png

Opublikowano

CS:GO to drugi MINECRAFT, bo te zjeby typu ISAMU i reszta nagrywają i się dzieci 10 letnie z ich armii zlatują i w niedługim czasie będzie tak samo jak w MC. I nie p********, że nie, bo CS jest płatny, ale i tak w tych czasach dla matki dać 50 zł od tak to nic lel

to

w polszy w zasadzie csgo stal sie drugim csgo ze wzgledu na pseudo "lets playerow" dzieki ktorym mamy takie community a nie inne

moim zdaniem stwierdzenia op'a jest trafne i w pelni sie z nim zgadzam

­

Opublikowano

Patrząc na youtube w ostatnim czasie. Tak cs;go to nowy minecraft. Z drugiej strony nie można ich do siebie porównywać bo to coś zupełnie innego. Wiesz bo Need For Speed taki podobny do Wiedźmina 3 ;) Rozumiemy się? ;D

784091427630431250239.png

Opublikowano

JA P******E XDDDD 

jak można nie zrozumieć o co chodziło w temacie XDDD? Ci co piszą "nie można porównywać tak dwóch skrajnie róznych tytułów" to insta perma ban i do szkoly xDD 

co do tematu, wszystko minie, kiedys był hype na 1.6, potem metin (długo), liga legend, mc, cs:go, hs w miedzyczasie

poza tym w mc mogłeś grac sam i robic cos kreatywnego, a w csie jak jakiś dobrym teammatesów nie trafisz to tylko rejdżujesz, NO ALE NIE MOZNA PORÓWNYWAĆ TYCH DWÓCH GIER XDD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Rzuciły się te youtuberki wszystkie na CS'a i otwierają skrzynki, żeby mieć więcej wyświetleń.

Niedługo im przejdzie ;)­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...