Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Geralt z Rivi jest wojownikiem czy paladynem?

Dankor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radzę zapoznać się życiorysem Geralta czytając całą sagę :). Wiedźmin to nie palladyn... to poprostu nazwa której się używa na ludzi wychowanych od małego by zabijać "potwory". Wiedźmini są pozbawieni jakichkolwiek emocji, z czego Geralt jest wyjątkiem :P. W skrócie - to poprostu człowiek do zabijania monstrum.

@top

co do gry, to stawiał bym bardziej na wojownika

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Wiedźmińskie znaki są raczej takimi skillami u wojownika. Bo - czytałem niedawno Krew Elfów, więc mogę zaszpanować, he, he - do ich użycia wystarczało minimum zdolności magicznych, a także nie trzeba było wykrzykiwać formuł aktywacyjnych, których używać trzeba przy normalnych zaklęciach, tylko po prostu wyzwolić odrobinę energii i ułożyć odpowiednio dłoń. Według Yennefer znaki są tak łatwe, że nie uczyła ich nawet Ciri, tylko od razu przeszła do bardziej "skomplikowanych" czarów.
Geralt jest wojownikiem.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Wiedźmińskie znaki są raczej takimi skillami u wojownika. Bo - czytałem niedawno Krew Elfów, więc mogę zaszpanować, he, he - do ich użycia wystarczało minimum zdolności magicznych, a także nie trzeba było wykrzykiwać formuł aktywacyjnych, których używać trzeba przy normalnych zaklęciach, tylko po prostu wyzwolić odrobinę energii i ułożyć odpowiednio dłoń. Według Yennefer znaki są tak łatwe, że nie uczyła ich nawet Ciri, tylko od razu przeszła do bardziej "skomplikowanych" czarów.

Geralt jest wojownikiem.

Używanie znaków było męczące, nie tak jak Geralt spamujący w grach.

Ciri była fenomenem.

Geralt nie jest wojownikiem, tylko wiedźminem. Wiedźmin to profesja. 

W dalszej części książki Geralt jest mianowany na rycerza.

Wojownikiem to może być pierwszy lepszy cwel, który weźmie pałkę w ręce.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Używanie znaków było męczące, nie tak jak Geralt spamujący w grach.

Ciri była fenomenem.

Geralt nie jest wojownikiem, tylko wiedźminem. Wiedźmin to profesja. 

W dalszej części książki Geralt jest mianowany na rycerza.

Wojownikiem to może być pierwszy lepszy cwel, który weźmie pałkę w ręce.

A czy ja napisałem gdzieś, że nie było dla niego męczące? Napisałem, że wymagało mało energii. Nie ma porównania z takim zaklęciami jak teleportacja np.

Przy pierwszych spotkaniach Yen z Ciri, Lwiątko fenomenem jeszcze nie było. Nie potrafiła czerpać, układać rąk w odpowiedni sposób ani kontrolować przepływu, a mimo to Yennefer ominęła znaki wiedźmińskie. 

@Ariness

Jak go mogę nazwać bo ta nazwa jest zajęta?

Rzeźnik z Blaviken. :p

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Człowiek, ale jak każdy wiedźmin przeszedł mutacje.

Nie każdy. Ciri nie przeszła mutacji. Karmili ją tylko "sałatą".  :D

@Edit, @aresorek, nie będę się z tobą o to kłócił, bo to nie miejsce do tego. Nie przeczytałeś sagi, twoja sprawa.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie każdy. Ciri nie przeszła mutacji. Karmili ją tylko "sałatą". :D

Dane z książek Sapkowskiego

I tak po kilku latach przyjeżdżał ów wiedźmin po swoją "niespodziankę" i zabierał dziecko do wiedźmińskiego siedliszcza Kaer Morhen gdzie dzieci poddawane były "próbie traw" polegającej na podaniu specjalnych ziół.

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...