Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Diana vs Rengar

wrobelekkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Uzbierałem już 6300 ip i bardzo lubię assasinów ( kata, akali, mam nawet ekko ) i chciałbym nabyć kolejnego. Spodobał mi się brak many u rengara, w dianie natomiast zaintrygowało mnie CD na ult jeżeli cel jest naznaczony q. Jak myślicie czym łatwieł wycerrować gierke w s V ?  Proszę o pomoc z góry będe wdzieczny.

Opublikowano

Mysle ze Rengar 

Dlaczego?

Przykladowo robisz Jungle rengarem , masz juz tam iles AD przykladowo 150 masz stuna , slowa / spore dmg  , wlaczasz Ulta , i gankujesz czyli Fragi za free , oraz jak nie zabijesz to asysta a wiadomo zawsze to wiecej kasy , FULL ad rengar nie wiem ile jest max ad na rengarze ale przepuscmy 800 AD to doslownie kazdy pada na Combo , noi oczywiscie jego Swietny ult w ktorym stajesz sie nie widzialny oraz gdy wskoczysz na przeciwnika zadajesz spory damage , a diana wiadomo jest bardzo dobra pod AP lecz mysle zeby ja nafeedowac trzeba okolo 20+30 min zalezy jak kto gra :D to moja Opinia :)

Opublikowano

A ja Ci polecę dianę:
-Nadaje się na topa, mida i jungle

-Ma shielda co jej daje wytrzymałość na tych 3 pozycjach

-Rengarem składasz na 1 combo 1 postać. Dianą złożysz i adc i apc przy jedym combo

-Po 6 ma efektywniejsze ganki (ult + przyciągnięcie)

-Brak CD na ulcie jak cel jest na Q

-Pasywa świetna do farmienia.

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Polecam Diane.

Bardzo silna na linii (jeżeli z głową używasz skilli) dość moblina posiada swoją tarcze pasywka też fajna no i ulti, które można uznać też jako escape.

bPF1HEU.png

Opublikowano

-Rengarem składasz na 1 combo 1 postać. Dianą złożysz i adc i apc przy jedym combo

Z tym,że Rengar od pewnego momentu nie składa na combo,a na jedno Q :)

Osobiście polecam Rengara :

+ świetna pasywka - staraj się walczyć tam gdzie jest jak najwięcej krzaków

+ bonus do MS i AS

+ bonus do armoru i MR

+ slow/stun z e

+ heal z nastackowanego W

+ ograniczają go tylko cooldowny

+ niewidka na ulcie

+ olbrzymi dmg z Q

+ adc/apc składa się w +/- sekundę - zależy od combo i buildu

+ bardzo mocny late

- słaby early clear w jungli

- pink ward/oracle i już nas widać

- jeżeli w enemy jest bardzo agresywny jungler ( Shaco,Udyr,Lee czy coś takiego ) to nasza sytuacja może wyglądać dość słabo

Opublikowano

Zdecydowanie Rengar, ze względu na to jaki jest mocny. Jest to postać mobilna, zabójca, który już po dwóch itemkach mniej więcej może zoneshotować każdą squishy postać. No i jak każdy wcześniej pisał - stun/slow, heal, dobry escape system, a tak samo engage. Jedyne minusy to pinki i słabe czyszczenie jungli z początku, ale generalnie jeśli masz już czymś gierkę zrobić to rengarem :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...