Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki COD na ten komputer?

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Ostatnio nie mam za bardzo w co grać, no i planuję zagrać w jakiegoś coda. Kilka lat temu grałem w coda mw4 (od niego się zaczęło), pózniej kupiłem mw2, w którym spędziłem jakieś 500h no i na tym się w zasadzie skończyło, bo nie wychodziły wtedy lepsze cody niż mw2. Jakiś rok temu kupiłem black opsa 2, troszkę w niego pograłem ale to jednak nie to samo i nie wciąga on tak jak mw czy mw2. 

W coda mw2 raczej już nie opłąca się grać bo to stara gra. 

Przechodząc do rzeczy, mam konsolę ps3 oraz kompa, którego specyfikację podam niżej. Napiszcie proszę jaki cod pójdzie mi na tym kompie (nawet na najniższych ustawieniach, byle było z 30 fpsów), no i proszę również o poradę jakiego coda warto kupić na ps3 :)

KOMPUTER:

CPU: intel core 2 duo e6400 @2,8GHz

RAM:4gb good ram

HDD: 1TB WD

GPU: HD7770 1gb gigabyte GDDR5 rev.1/2 (nie pamiętam)

System: windows 7 home premium 64bitowy

Zawsze mogę podkręcić jeszcze ten procesor jeśli to coś da, ale jeśli nie to po prostu kupię coś na ps3.

Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi! 

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Na kompa jeżeli chodzi o multiplayer to oczywiście Cod 4, tam multi nie umiera :)

Na ps3 polecam jednak Black Ops 2- ładna grafika, dość dużo osób gra, Przyjemne mapy lecz też można zagrać w najnowszego coda AW, nowa gra to znaczy oczywiście, że dużo ludzi w nią gra a kampania też bardzo fajna moim zdaniem :)

Opublikowano

Wszystkie do BO2 powinny odpalić.

Wyżej już nie ma szans? Chodzi mi tutaj o granie na multi w 25-30fpsach.

Na kompa jeżeli chodzi o multiplayer to oczywiście Cod 4, tam multi nie umiera :)

Na ps3 polecam jednak Black Ops 2- ładna grafika, dość dużo osób gra, Przyjemne mapy lecz też można zagrać w najnowszego coda AW, nowa gra to znaczy oczywiście, że dużo ludzi w nią gra a kampania też bardzo fajna moim zdaniem :)

W coda 4 nie mam ochoty grać, tak samo jak w mw2, bo po prostu wymęczyłem te gry do granic wytrzymałości :D 

Co do ps3 - mam juz BO2 na kompa więc nie ma sensu kupować tej samej gry na ps3. Jeśli chodzi o te nowe cody tj. ghosts oraz advaced warfare co jest bardziej grywalne na multi na ps3? Chodzi mi o to która gra bardziej wciąga, która jest bardziej rozbudowana, ma więcej map, ogólnie która jest lepsza itp.

Sprawdzałem sobie dziś na moim starym koncie steam mw2, ale niestety zbanowali mi za cheatowanie. Długo i tak pewnie bym w nią nie pograł, gdyż mam już tam przegrane dokładnie 493h i to już dawno mi się przejadło, nawet jeśli bym wrócił to raczej na krótki okres czasu. Podobnie będzie z codem 4, również długo w niego grałem i wszystko już tam poznałem. Chciałbym pograć w coś nowego ale równie dobrego. Z codów w które grałem dotychczas najlepsze jest bezkonkurencyjne mw2, które wprowadziło najwięcej nowości względem poprzednich codów i jest to strasznie wciągająca i piekielnie udana gra (mowa tutaj o multi, bo single to wiadomo - dodatek do multi).

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o wybranie między Cod Ghosts a AW to AW jest o wiele lepszą wyborem, ponieważ jest to najnowsza część i dlatego gra w niego o wiele więcej osób niż w Ghosts i są moim zdaniem lepsze mapy :v

Opublikowano

Cod1-Cod MW2.

Jeżeli chodzi o wybranie między Cod Ghosts a AW to AW jest o wiele lepszą wyborem, ponieważ jest to najnowsza część i dlatego gra w niego o wiele więcej osób niż w Ghosts i są moim zdaniem lepsze mapy :v

Jeśli chodzi o cody od mw1 do mw3 to nie grałem tylko w mw3, black opsa 1 oraz w coda 5 - w którą z tych 3 najbardziej opłaca się zagrać, w którą najmniej i dlaczego? Pytam tylko o multi.

mw3 - grałem tylko jak była darmowa na steamie

bo - grałem tylko na singlu

cod5- rowniez tylko na singlu gralem

Raczej nie ma szans żeby odpalić na moim kompie ghosta/advanced warfare?

Opublikowano

Jeśli chodzi o cody od mw1 do mw3 to nie grałem tylko w mw3, black opsa 1 oraz w coda 5 - w którą z tych 3 najbardziej opłaca się zagrać, w którą najmniej i dlaczego? Pytam tylko o multi.

mw3 - grałem tylko jak była darmowa na steamie

bo - grałem tylko na singlu

cod5- rowniez tylko na singlu gralem

Raczej nie ma szans żeby odpalić na moim kompie ghosta/advanced warfare?

Ghosts wymaga 6GB ramu więc raczej AV też nie odpali + nie są fajne.

Najlepsze części cod:

-MW1

-BO1

-BO2

-MW2

-COD5(WAW)

-MW3 (dużo haksiorów)

Opublikowano

Skoro w ghosta nie pogram to która z tych części jest lepsza; BO czy MW3 i dlaczego? W którą z nich gra więcej ludzi na multi? Lepiej kupić na ps3 czy na kompa?

Jestem fanem mw2, ale mw3 to chyba taki odgrzewany kotlet, czy może się mylę? No a BO2 nie przypadło mi do gustu :)

Mogę jeszcze np. kupić sobie ghosta na ps3 np.

Opublikowano

Bierz Black Ops a nie Mw3, o wiele lepsze mapy, więcej osób i jeżeli ci zadziała na kompa to na niego bierz.

No black ops powinien chyba działac na moim komputerze, chyba ze procesor nie wyrobi. Słyszałem, że ta gra ma słabą optymalizację, a jak nie to kupię sobie może ghosta na ps3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...