Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra strasznie laguje

Sevill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gra mi się strasznie zacina a nie powinna mam 6 fps a laptop mam dobry Geforce GTX , Intel Core i7-4710 HQ CPU 2.50 GHz do 3.20 , 8 gb Ramu. Chyba powinno mi płynie chodzić. Mam 2 karte graficzne jedną gorszą a drugą tą Nvidie myśle, że mi jej nie wczytuje.

Opublikowano

Witam, gra mi się strasznie zacina a nie powinna mam 6 fps a laptop mam dobry Geforce GTX , Intel Core i7-4710 HQ CPU 2.50 GHz do 3.20 , 8 gb Ramu. Chyba powinno mi płynie chodzić. Mam 2 karte graficzne jedną gorszą a drugą tą Nvidie myśle, że mi jej nie wczytuje.

A jak wygląda to w innych grach ? 

­

Opublikowano

Kupiłem grę na steamie, reinstalla nie robiłem  spróbować ? Myślę , że to nic nie da.

Skoro inne gry ci super chodzą to nie widze winny tej karty o której tutaj mówisz, iss ma słabą optymalizacje możliwe, że to też przez laptopa.

­

Opublikowano

Skoro inne gry ci super chodzą to nie widze winny tej karty o której tutaj mówisz, iss ma słabą optymalizacje możliwe, że to też przez laptopa.

Spróbuje reinstalla jak nie pomoże to napiszę.

Chodzi o to ,że gdy odpalam gre wczytuje się karta graficzna intel , która jest tą gorszą a nie NVIDIA. Tylko teraz jak mam zrobić to żeby ta gra się włączała się z kartą Nvidia ?

Opublikowano

Spróbuje reinstalla jak nie pomoże to napiszę.

Chodzi o to ,że gdy odpalam gre wczytuje się karta graficzna intel , która jest tą gorszą a nie NVIDIA. Tylko teraz jak mam zrobić to żeby ta gra się włączała się z kartą Nvidia ?

xD xD to wyłącz intela ....

­

Opublikowano

@Sevill Ponownie zainstaluj kartę garficzna tylko że przez "Zarządzanie komputerem"

Polecam też zainstalować program Razer Cortex... mi średnio w każdej grze podnosi fps'y o 12..

gl hf

xD  xD to wyłącz intela ....

Tylko że jak wyłaczy to prawdopodobnie karta z nVidi nie będzie mu działać ;/

graphic.png

Opublikowano

@Sevill Ponownie zainstaluj kartę garficzna tylko że przez "Zarządzanie komputerem"

Polecam też zainstalować program Razer Cortex... mi średnio w każdej grze podnosi fps'y o 12..

gl hf

Tylko że jak wyłaczy to prawdopodobnie karta z nVidi nie będzie mu działać ;/

Nie ? mam intela i nvidie ,ale to zależy od jego laptopa 

­

Opublikowano

Nie ? mam intela i nvidie ,ale to zależy od jego laptopa 

"prawdopodobnie" powiedziałem xD ....

i chodzi mi oto że bez sterowników karty zintegrowanej często jest tak że nie chcą działaś sterowniki nVidi... logiczne

gl h

@Sevill Laptop nie może posiadać dwóch kart graficznych...

jedna jest "zintegrowana" a druga "graficzna"

graphic.png

Opublikowano

Tego już próbowałem nie działa. Na jakimś forum czytałem, że trzeba coś zrobić w opcjach uruchamiania na steam.Bo np. jak wchodzę w steamapps i w WarZ wszystko działa normalnie, ale wtedy nie moge grać. Tylko ten steam mi tą zintegrowaną daję.

Zrób coś takiego

http://fragujemy.com/topic/20221-uruchamianie-cs-16-na-dedykowanej-karcie-graficznej-w-laptopie-nvidia/

tylko wybierz ISS

­

Opublikowano

Zrób coś takiego

http://fragujemy.com/topic/20221-uruchamianie-cs-16-na-dedykowanej-karcie-graficznej-w-laptopie-nvidia/

tylko wybierz ISS

Chodzi o to , że ja mam ustawione te karty graficzne tylko nie moge zrobić tego z launcherem steam'a bo mu się nie da tego ustawić bo steam jest jakiś pojebany.

Jak mam folder z tą grą plik infestation.exe nie chce mi się zmienić na nvidie w tym jest problem.

Opublikowano

Chodzi o to , że ja mam ustawione te karty graficzne tylko nie moge zrobić tego z launcherem steam'a bo mu się nie da tego ustawić bo steam jest jakiś pojebany.

Jak mam folder z tą grą plik infestation.exe nie chce mi się zmienić na nvidie w tym jest problem.

Edytujemy posty nie piszemy podwójnych.

Jak inne gry ci chodzą a na iss się zmienia to trochę dziwne wyłącz intela 

­

Opublikowano

Edytujemy posty nie piszemy podwójnych.

Jak inne gry ci chodzą a na iss się zmienia to trochę dziwne wyłącz intela 

Tylko jak ?

Opublikowano

@Sevill ile twój lapek ma lat?

Często jest tak że pada chłodzenie... niby nie jest widoczne ale często dzieje się tak że w niektórych grach są lagi....

Niestety podkładki chłodzące odejmują tylko -2-5oC.. Wymiana pasty termo przewodzącej+podkładka chłodząca to już -8-15oC.

gl h

graphic.png

Opublikowano

Lapek 2 miesiące temu kupiony Lenovo y50-70. Wyłączyłem tą kartę intel i gówno dalej, jak włączam bez steamu tylko w steamapps i w folderze tej gry to wszystko normalnie działa nie mam pojęcia o co chodzi...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gra na laptopach nie uruchamia dedykowanej karty graficznej

CXCu88N.png?1

Tak to zmienisz

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jesli mogę. Pobierz grę(launchera) z oficjalnej strony I:SS'a. Zaloguj się swoim loginem i haslem do gry. Gra zainstaluje ci się w innym miejscu, niż ta ze Steam. Na pulpicie będziesz miał dwa skróty. Uruchom ten "nie Steamowy". Będzie działać bez problemu.

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...