Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ponowne pytanie odnośnie procesora

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

Otóż nie dawno w sumie już zakładałem prawie że ten sam temat ale dla pewności !! :)

Moja płyta główna :

-MSI KA780

1.Wiem że procesor który chcę [X4 955] wejdzie,ale czy aby na pewno nie będzie problemów z płytą ? Ludzie na ang.forum już mieli chyba ze 3 problemy w kompatybilności tej płyty z tym procesorem..

2.Jaką/jakiej firmy pastę termoprzewodzącą kupić ?

3.Jak się wyciąga procesor ?? go się naciska i on wychodzi ? robiłem to wieki temu..

4.Którą ofertę wybrać ? 

AMD Phenom X4 955 - jest wszystko czyli procesor ,pudełko,papierki - 370zł

Czy:

AMD Phenom X4 955 - bez pudełka i papierków ale jest wiadomo procesor + chłodzenie AC Freezer -340zł

Które wybrać ?

Z góry dzięki za pomoc.. :ninja:

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Z chłodzeniem, czemu? Ano bo 30zł w kieszonce, masz chłodzenie pod jakieś OC (boxowe ssie) a papierki czy pudełko nie są Ci potrzebne (rzucisz gdzie w kąt) gwarancji i tak już dawno nie ma. (btw czemu nie 965?)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

rozumiem...a jak to jest z tą pastą ? kupić obojętnie jaką ? i jeszcze raz jak to jest z wyjmowaniem procesora ? 

​     ​

Opublikowano

W tej cenie można i5 2400 kupić, a  nie ten stary crap. 

200zł to rozsądna cena i sporo osób sprzedaje właśnie w przedziale 200-250zł. 

Opublikowano

@Lunner nie będę specjalnie zakupywał nowej płyty na Intel`a,bardziej jestem przekonany do AMD,wiem jakie wyniki mają te dwa procesory,i co czym sam model nie jest w ogóle stary ale i3 ? mnie to nie zachwyca...

+

ogólnie to już wybrałem więc temat do kosza..dzięki za jakąkolwiek pomoc...

​     ​

Opublikowano

Nie i3 tylko i5, który bije na łeb nawet wykręconego Phenka, a jest w tej samej cenie bez konieczności dokupowania chłodzenia. Jedyna wada to +50zł na nowe MOBO. 

Jak wybrałeś to właśnie wywaliłeś w błoto 100zł. No trudno, Twoja decyzja. 

Opublikowano

to że jesteś ewidentnym przeciwnikiem wobec AMD,nie musisz komuś wciskać swojego Intel`a...nie zamierzam się tu specjalnie kłócić...jak wcześniej temat do kosza....

​     ​

Opublikowano

to że jesteś ewidentnym przeciwnikiem wobec AMD,nie musisz komuś wciskać swojego ukochanego Intel`a...nie zamierzam się tu specjalnie kłócić...jak wcześniej temat do kosza....

Masz coś nie tak z głową chyba. 

Wezmę Phenoma, który 2 lata temu, kosztował tyle samo nowy, bo lubię AMD. I c**j z tym, że wydajniejszy i5 jest w tej samej cenie. 

Opublikowano

kupujesz phenoma - musisz go krecic by miec wydanosc i3 sb

kupujesz i5 sb - masz spokoj i zawsze o 400 MHz podbijesz zegary i bedzie wydajnie i wystarczajaco jak na dzisiejsze czasy

phenka do 250 mozna brac, ale nie wiecej, to juz nawet quady takt w takt sa wydajniejsze i tansze i lepiej sie kreca (zalezy od sztuki i mobo, ramow)

­

Opublikowano
kupujesz phenoma - musisz go krecic by miec wydanosc i3 sb

Tu się nie zgodzę. Miałem jedno i drugie i w niektórych grach Phenek na stocku lał i3. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...