Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Assassin's Creed IV: Black Flag klatkuje | Geforce GT 630

Zontus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemacie ludzie

kupiłem sobie dziś AC IV Black Flag na steam ale ku memu zdziwieniu gra się tnie jak cholera

wymagania sprzętowe każdy zna więc nie będe ich podawać

mój komp to:

AMD FX 6100

Ge force GT 630

8 GB ramu DDR 3

win 7 x64

teoretycznie i praktycznie kompa mam mocniejszego niz najwyzsze rekomendowane wymagania sprzętowe podawane przez producenta

a mimo to gra sie tnie jak cholera 

nie chodzi płynnie nawet na najniższych ustawieniach 

Opublikowano

Spróbuj uruchomić w trybie zgodności i jako administrator. Jak masz 2 karty to może powinieneś zmienić ze zintegrowanej na dedykowaną ?

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Zestaw wygląda jak typowy gotowiec z allegro. Nic nie poradzisz, na GT630 płynnie pograsz co najwyżej w AC do Revelations

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nic nie poradzisz. Karta graficzna jest za słaba. Procek jeszcze jakoś ujdzie. Bez wymiany karty graficznej nie pograsz. Jest to dosyć kiepski zestaw. Biorąc pod uwagę direct 12 dobrym wyborem może być gtx 660 lub radeon r9 270. Procesor można jeszcze trochę podkręcić. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

tak na marginesie

to sa wymaganie rekomendowane przez producenta

• RECOMMENDED:
    • OS: Windows Vista SP2 or Windows 7 SP1 or Windows 8 (both 32/64bit versions) 
    • Processor: Intel Core i5 2400S @ 2.5 GHz or better or AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz 
    • Memory: 4 GB RAM 
    • Graphics: Nvidia GeForce GTX 470 or AMD Radeon HD 5850 (1024MB VRAM with Shader Model 5.0) or better 
    • Hard Drive: 30 GB available space 
    • Sound Card: DirectX Compatible Sound Card with latest drivers 

mój procesor jest mocniejszy a nie słabszy 

karta graficzna jest ciut mocniejsza niż rekomendowana

Opublikowano

no tak

ale jest jakaś różnica między minimalnymi a wymaganymi

jak mam kompa powyzej wymaganych a gra scina mi sie na najnizszych to cos tu nie gra

Opublikowano

Jakim cudem masz grafikę lepszą niż wymaganą?

Rekomendowana to GTX 470

Teraz jest taka zależność: GTX 470 >>>>>>>>>>>>> GT 630

http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/nvidia-geforce-gt-630-vs-nvidia-geforce-gtx-470

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-470-vs-GeForce-GT-630

Na GT630 filmy w HD potrafią ścinać... Ta twoja GT630 nie spełnia nawet minimalnych wymagań. Jest około 3 razy słabsza od minimalnego GTX 260.

Tyle w temacie. NUMERKI SIĘ NIE LICZĄ.

Opublikowano

ok, kupiłem GTX 650 i gra mimo iz idzie płynnie na najwyższych to miejscami nadal sie tnie

np w duzych miastach

przy okazji far cry 4 na karcie GT 630 szła mi płynnie na średnich  ustawieniach

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...