Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung GT-5690 - karta pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem telefon i okazało się po dniu użytkowania że nie synchronizuje mi on się z kartą pamięci 8 GB.

Mianowicie kiedy chce coś zainstalować wywala mi komunikat "Błąd przy pobieraniu aplikacji. Zbyt mało miejsca w pamięci urządzenia"

Sprawdzając stan pamięci okazało się że pamięć systemowa ma 140/165 MB a karta miała 250 MB/8 GB

Na kartę przeniosło mi tylko 3 aplikacje, które instałowałem.

Wie ktoś co zrobić żeby wszystkie pliki sie instalowały na karcie pamięci? :P

Opublikowano

Root + Link2SD Plus. Musze dodać, że to nie to, że Ci się telefon nie synchronizuje - dopiero w androidzie 5.1 będzie możliwe przenoszenie aplikacji na kartę SD.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Root + Link2SD Plus. Musze dodać, że to nie to, że Ci się telefon nie synchronizuje - dopiero w androidzie 5.1 będzie możliwe przenoszenie aplikacji na kartę SD.

No ale lekko zaczyna mnie to wnerwiać już  :unsure:

Miałem zainstalowanego Facebooka i Messengera do niego, Pou, Gadu Gadu, aplikacje "latarka", Gmail, Youtuba. Okazało się że połowa z tych aplikacji nie działa bez włączenia funkcji "przesyłu danych w tle". Jak to włączyłem to dzieje sie cyrk... Pamięć w telefonie 90% zapełniona a czasem już jest tak pełna że mi fona zawiesza. Nie wspomne tu o baterii która po 8h robi mi kaput...

A dodatkowo nie do końca chyba jest tak, że nie przenosi niektórych plików na karte pamięci. Np FB, GG i Pou zainstalowały mi sie na karcie.

Opublikowano

To jest stary telefon, nie byłbym więc niczym zdziwiony. Musisz odblokować w sofcie możliwość przerzutu rzeczy na kartę.

o.O ...

A jak to zrobić? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...